Ken jij The Secret? The Secret is een film over ‘het geheim’ om zelf geluk en succes te realiseren. Dit geheim zou volgens de filmmakers berusten op The Law of Attraction (de wet van de aantrekking). Er is veel kritiek en scepticisme over The Secret, maar ook veel lofzang. Ook mij wordt regelmatig naar mijn mening gevraagd, omdat er veel raakvlakken zijn met I AM, de volmaakte levensenergie die JE BENT. Ik geef je daarom graag mijn mening over de raakvlakken en verschillen, zoals ik die ervaar.

De tekst gaat hieronder verder:

Manifesterende krachten

Een raakvlak tussen The Secret en I AM is dat mensen manifesterende krachten hebben. Daar ben ik het absoluut mee eens en dat is ook wetenschappelijk bewezen. De film legt uit dat wij, als observeerder, de realiteit kunnen vormgeven. Ook daar ben ik het mee eens, dat wat wij vragen, ons ook kan worden gegeven. Echter, met de belangrijke kanttekening dat je moet begrijpen hoe de wetten van de werkelijkheid zich verhouden tot dat wat je aan het doen bent. Op dat punt gaat het helaas vaak mis. Mensen die The Secret hebben gezien denken hier vaak te eenvoudig over. Want het is meer dan alleen ‘dit wil ik’ en dus krijg ik dit. Dat merk je ook wanneer je de principes wilt toepassen uit The Secret en het niét lukt om datgene te manifesteren wat je verlangt. Waardoor je gaat denken dat dat wat in de film uitgelegd wordt onzin is.

Verschil in focus

Het verschil tussen The Secret en I AM is de focus. The Secret focust heel erg op ‘de wil’: wat wil ik manifesteren en wat wil ik hebben? Bij I AM focus je niet op de wil. Integendeel zelfs. Wanneer je je vereenzelvigt met I AM, de levensenergie die JE BENT, werk je vanuit een niveau in je eigen bewustzijn, waar alles in balans is. Door in contact te komen met je Hogere Bewustzijn, harmoniseer je jouw energie en daardoor activeer je de Wet van de Aantrekking, zoals die in The Secret door ‘de wil’ wordt getriggerd. Het resultaat van The Secret en I AM is hetzelfde: aantrekkingskracht. De weg ernaartoe is echter verschillend. Met focus op I AM krijg je wat je wilt door het niet te willen, maar het te voelen, in je Hogere Bewustzijn. Dit maakt dat eventuele onderbewuste verstoringen worden geharmoniseerd. Iets wat in The Secret niet aan bod komt. Kortom, naar mijn mening is The Secret slechts een deel van het grote verhaal en is I AM het hele plaatje.

Activeer je Hogere Bewustzijn

In dit blog praat ik over mijn persoonlijke ervaring en ik nodig je graag uit om dit zelf te ontdekken, met de ochtendmeditaties. Tijdens deze meditaties help ik je jouw Hogere Wijsheid te ervaren, zodat ermee in balans bent. Zo kun je vragen aan je Hogere Wijsheid, die I AM ís, om je ergens bij te helpen. Deze meditatie heeft al bij veel mensen hun
leven verbeterd als ik kijk naar het aantal bedankmails dat ik bijna dagelijks mag ontvangen. Ik wens jou ook toe dat het je bekrachtigt in jouw Volmaaktheid van ZIJN.