I AM Ervaringen

Dit zeggen de I AM'ers over I AM
Beste mensen,

Ik had deze vraag aan mij voorbij laten gaan, omdat ik geen “leuke of bijzondere” anekdote heb.
Net eventjes naar de video van Lisa gekeken.
En wilde toch nog even reageren.
Ik merk nl dat ik bijna niet meer reactief ben.
Mijn zus die iets vervelens heeft gedaan. Dan het onderwerp ineens (ongepast) op tafel legt. Ik ga er niet serieus op in en met een kwinkslag heb ik het onderwerp van tafel.
Mijn busje heeft een behoorlijk lek. Mijn reis loopt vertraging op. Het zal zo zijn. Ik ben er rustig onder.
In gezelschap aan het eten. Vraag ik aan vrienden of er een ernstige reden ligt onder hun aanstaande verhuizing. Blijkt inderdaad zo te zijn. En hij gaat vertellen waarom hij moeite heeft met trappen.
Een andere tafelgenoot zegt: Maar dat heeft ie een vorige keer al verteld. Is dus richting mij bedoelt. Ik reageer niet. Ik weet ook van mijzelf dat ik het onthouden zou hebben als hij mij daar eerder over verteld had.
Einde van zijn verhaal maakt tafelgenoot nogmaals dezelfde opmerking. Ik hoor haar, en niets in mij reageert.

Voor iemand die in het verleden een tijd rondliep met een kort lontje is dit toch wel heel bijzonder om mee te maken.

In mijn werk (therapeutische praktijk) merk ik dat ik op momenten dat ik het even niet meer weet, of mij afvraag wat nu goed zal zijn: Dan kwalificeer ik de ander met De Volmaaktheid van de I Am, en dat is genoeg om weer verder te kunnen.
Werk wordt moeitelozer zo.

Hartelijke groet, Hellen Hellen

Opeens ontstond de mogelijkheid om de komende zomer een mooie lange reis te maken samen met mijn vriendin.

Na wikken en wegen, ervaringen van mensen aan horen, luisteren naar eigen behoefte viel Thailand af en werd het sri lanka.

Wij plannen (ik wilde geen i am cursus dag missen) en een goede vlucht zoeken. Gelukt. Top.

Een mooi boek gekocht om al in de goede stemming te komen en banf…. Aanslagen in sri lanka. Vele doden en gewonden. Een ramp.

Een negatief reisadvies, een avondklok. Reizen alleen toegestaan van en naar vliegveld. Daar ging onze mooie reis. Natuurlijk geen annuleringsverzekering.

Een maand gewacht, advies gevraagd, wel of niet doen, een doorreis boeken. Enz.

En opeens ging ik zitten en de i am liet ik zijn werk doen. Echt bizar wat er toen gebeurde. Binnen 3 dagen kwam er bericht van buitenlandse zaken dat het risico op reizen van oranje naar geel was gegaan. Van negatief reisadvies naar alleen nog wat veiligheidsmaatregelen. Ook de kranten berichten over de hoop van het land dat de toeristen weer kwamen. We gaan lekker naar sri lanka en het is nog rustig ook.

Ik ben een zzp er en over het algemeen heb ik werk staan tot ong 1 á 2 maanden van tevoren. Nu ik met de i am bezig ben en prayers doe gericht op werk zit mijn agenda het komende half jaar al zo goed als vol.

Waar ik al jaren naar streef op mijn werk als acteur en trainer valt nu ik met de i am bezig ben allemaal op zijn plek. Ik zet echt prachtige mooie trainingen neer waarmee ik de mensen raak en inzichten geef. Heel blij mee.

Dit zijn leuke ervaringen, maar het mooiste is, dat ik steeds beter ga snappen hoe de i am werkt en wat ik kan doen om mijn negatieve denken te stoppen en mij te richten op de i am.

Liefs Mark

De kennismakingsworkshop vond ik heerlijk. In mijn hoofd en hart klopte het wat Marjolijn vertelde en ik wist dat het waar was, ik had het idee dat ik t ooit eerder geweten had, maar vergeten was. Toen begon de jaartraining. Een best wel grote groep en dat vond ik lastig. Maar wat ik nog lastiger vond waren de ‘prayers’ en ‘decrees’, ik kreeg het gevoel dat ik van alles moest en daar was ik juist wel een beetje klaar mee. Dat mijn zoon op een dag vroeg: ‘Zeg mam, is het wel iets voor jou? Het is toch geen sekte zeker?’ zorgde er nog meer voor dat ik enorm ging twijfelen. De eerstvolgende trainingsdag zag ik Marjolijn en begon direct te huilen, ik wist t gewoon niet meer. We hebben even gepraat (en ook weer gelachen) en ze vertelde dat we die dag een oefening zouden doen, die mij waarschijnlijk wel helderheid zou bieden. Het was de oefening van bewust kiezen voor het pad met de I AM. En dat deed ik, want ik voelde dat het, ondanks mijn twijfels, toch het juiste pad was. Toen besloot ik ook om mijn dagelijkse ‘practice’ te doen met de prayers. Ik had gekozen, dus dat betekende dan ook dat ik werk te doen had. Meer en meer begon mijn I AM me met de prayers antwoorden te geven op vragen. Ik merk het verschil wanneer ik mijn ‘practice’ eens een dag oversla, de dag verloopt dan minder goed. Het mooiste voorbeeld is toen er brand was in onze keuken. Ik kwam thuis terwijl er brandweer en politie in de straat stond en het bleek dat onze keuken voor de helft was uitgebrand en het hele huis onder de rook en roet zat. Ik was niet in paniek, nooit geweest en bleef rustig. Iedereen om mij heen was stomverbaasd dat ik zo kalm bleef, maar ik had zo sterk het gevoel dat er voor me werd gezorgd, ik hoefde me niet druk te maken. Ook de afhandeling na de brand, de hulp, het schoonmaken, de nieuwe keuken, verliep eigenlijk allemaal soepel en wanneer niet, dan was het alternatief weer beter dan dat wat niet kwam. Wel moet ik nog steeds leren te wachten, wachten op antwoord, proberen niet te handelen, vooral wanneer ik ‘aangevallen’ wordt door anderen. Maar ook dat gaat steeds beter. Ook mijn omgeving merkt het verschil: ik ben rustiger en zelfverzekerder, ik heb vertrouwen en voel me veilig. Tineke

Ik kwam in contact met IAM 2 dagen na mij 60e verjaardag en 1 dag na een ingrijpend besluit diep van binnen. Een langdurige vriendinschap voelde al zó lang niet meer goed omdat we ook samen werkten op onze school. Het kostte teveel energie en gaf al zolang geen veilig gevoel meer en ik heb dat besluit aan haar geschreven en niet durven zeggen. De dag erna voelde ik me weer verscheurd van binnen en twijfelde of mij besluit goed was. En toen las ik de mail van IAM. Ik downloade de inlogcode en onderging mijn eerste IAM ervaring. Mijn hart werd warm en krachtig voelbaar. Mijn verscheurde gevoel zakte weg en er kwam een gevoel van rust over me. Wat ik dat op dat moment mocht voelen resulteerde in een kennismakingsdag en deelname aan jaartraining 1. Het hele jaar geeft me meer en meer een gevoel van harmonie en rust. In heel veel situaties maak ik gebuik van de oefeningen en intenties. Mijn omgang met mezelf is drastisch veranderd. Ik veroordeel mezelf minder en ik kwalificeer oa dingen als schuldgevoel of ondermijnende gedachten direct met mijn stralende IAM. Het werkt en ik voel me sterk en goed.
Het wordt steeds meer een onderdeel van mijn ZIJN.
De vriendinschap is nog niet hersteld maar de ruimte geeft me ook weer veel nieuwe dingen en vooral Rust. Mariska

I AM

Wat ik als heel anders en erg prettig ervaar al vanaf dag 1 dat ik met de inlogcode begon:
ik zit veel minder in mijn denken. Van het “malen” heb ik op een enkele keer na, geen last meer. Als dit wél zo is, ga ik onmiddellijk de I AM, HELP ME etc. toepassen en dit werkt dan SUPER!

Mijn I AM handelt door mij, voor mij, als mij en dit ervaar ik echt zo! De mensen om mij heen hebben mij zien veranderen in positieve zin. Ik gedraag me minder druk, minder chaotisch, ik ben evenwichtiger. Toen ik net 1 maand met de I AM bezig was, zei een klant (met wie ik net een half uur in contact was) tegen mij: jij bent in balans! (en, dit heeft niets met mijn werk te maken!) Waarom zei hij dit? Alsof deze persoon gestuurd werd om mij dit te vertellen. Ik vond dit zo bijzonder!
“Ik vind overal niet zoveel meer van” merk ik duidelijk. “Mijn oordelen” is veel en veel minder.

Wat ook opmerkelijk is: voorheen wist ik altijd precies na afloop van een bijeenkomst wat mensen voor kleding droegen. Dit weet ik nu niet omdat ik hier kennelijk geen aandacht meer aan schenk! (op mijn verjaardag zijn we uit eten geweest met ons gezin en de volgende dag zei ik tegen mijn man: ik weet niet eens wat Barbara (onze dochter) gisteren aan had! Dit was het moment dat het tot me doordrong dat dat voor mij heel bijzonder was om dit niet te weten.

Mijn 2 dochters “zag” ik altijd als een soort verlengstuk van mezelf. Enorm veel energie heeft me dit altijd gekost .Dit is totaal verdwenen! Ik vind alles zoals het zich aandient, en zoals het is, prima! Ook op dit gebied vind ik overal niet meer zoveel van! Dit geeft n enorme rust.

Door prayer nr 186 Prayer for highest good meermalen per dag te doen, heb ik het volgende grote cadeau “gekregen”: mijn jongste dochter en haar gezin (vriend en zoontje van nu 2 jaar) vertelden ons dat ze t.o. ons een huis gingen bezichtigen (voor mijn man en mij kwam dit uit het niets. Ze waren wel met huizen bezichtigen bezig maar niet zo dicht bij ons in de buurt) en binnen een week na bezichtiging hebben zij een bod gedaan en sinds 1 maart wonen ze hier nu.
Dit had ik nooit durven dromen: mijn dochter én kleinzoon die zo dicht bij ons wonen!

Met mijn oudste dochter hebben wij 9 maanden lang geen contact kunnen hebben. Dit was vanaf juli 2018. In augustus kwam de I AM op mijn pad en dagelijks ben ik de inlogcode, klaarzetten voor de dag en prayers uit Instant healing gaan toepassen. De I AM is mijn “redding” geweest om deze periode door te komen! Als mensen in die periode aan mij vroegen: Hoe gaat t met je? Dan antwoordde ik oprecht: Ja, heel goed, ondanks de situatie waarin ik zit. Doelend op het geen contact met mijn dochter hebben. En, dit was zo fijn! Op de dag dat wij weer met onze dochter het eerste contact in gingen, heb ik voorafgaand aan het weerzien, 1,5 uur ge-I am-ed. Ik was bijzonder kalm en had geen last van nervositeit. Ik voelde totaal geen behoefte om het verleden opnieuw de revue te laten passeren, het zijn enkel nog “verhaaltjes” en zij voelde bij mij een enorme rust. Inmiddels heb ik haar over de I AM verteld.

Mijn schoonzus waar ik al 33 jaar geen prettig contact mee had, heb ik ná prayers er op los gelaten te hebben, uitgenodigd om samen uit eten te gaan. Zij omhelsde me onmiddellijk nadat ik het voorstel had gedaan en vertelde hoe fijn ze dit vond. Inmiddels zijn we samen uit eten geweest en die avond hebben we van 19.00-23.30 uur aansluitend rustig zitten praten, veel gelachen én heerlijk gegeten. Ik had een restaurant gereserveerd waar je echt een hele avond “zoet” bent. Voor het eerst in 33 jaar dat wij met z’n tweeën waren en sindsdien is het contact fijn!

Ik merk ook heel goed, dat wanneer ik in contact kom met bijvoorbeeld klanten die met een groot EGO binnenkomen, dat dit EGO nu supersnel ontdooit. Dit ervaar ik ook als bijzonder prettig! Voorheen was ik hier bijzonder gevoelig voor en voelde mij al heel snel de “mindere”.

De I AM en deze mogen ervaren, is het allergrootste cadeau dat ik ooit heb mogen ontvangen! Anoniem

Hoi mijn naam is Hilda Wieland en Ik ben in Januari 2019 ingestapt bij de Iam Academy . Mijn moeder was net overleden op 22 december 2018 na een lang ziekbed van parkinsons en alzheimer . Praten met haar was al lange tijd niet meer mogelijk . Ergens in februari had ik een dag waarbij ik haar erg miste . Ze hield enorm van de film dirty dancing en keek deze menigmaal met mijn dochters als die toen ze nog goed was bij haar slaapten. Ik was onderweg naar mijn jongste dochter in de auto en net nadat zij was ingestapt kwam het nummer op de radio “ I have the time of my life “ uit dirty dancing , ik zei het tegen Noa (mijn dochter) , oma is bij ons , waarop zij haar sweater omhoog deed en een shirt van dirty dancing eronder aanhad , Dit was zo een enorm kado , mam had in geen tijden zo duidelijk met ons gesproken , nu al eeuwig dankbaar met de tools en de wijsheid die ik leer bij de Iam academie .

Liefs , Hilda

Ik zat vast in mijn leven toen ik begon aan de jaartraining van de accedemy.
In de jaartraining heb ik weer geleerd wie ik ben en hoe krachtig ik ben als een goddelijk wezen en dat ik niet beperkt ben, maar altijd een keuze heb om te kiezen hoe ik mij wil voelen. En dat ik tools heb om mijn eigen werkelijkheid te creëren. Ik heb geleerd dat ik een bijdrage ben aan de wereld en daar voorbij om mijn oneindige licht te laten schijnen voor wie het wil zien. En dat het niet belangrijk is wat anderen van mij vinden omdat ik mijzelf in die ander zie, en los kan zijn van alle oordelen, discriminatie en buitensluiten omdat we vrij zijn en heel zijn. De I am is een manier van leven.
Ik ben ontzettend dankbaar voor Marjolijn en haar filmpjes in mijn leven zodat ik in haar mijzelf terug heb gevonden. Ik hoef er niet meer bij na te denken om i am toe te passen. Ik hoef er alleen maar op te vertrouwen dat ik het ben.

Tijdens de jaartraining heb ik een een nieuwe baan gekregen, en ben ik staat geweest oude overtuigingen bij mezelf te clearen. Zelfs mijn moeder (83) doet iedere dag de inlogcode en de dagenergie klaarzetten. Daardoor is het voor haar beter te accepteren dat mijn vader anderhalf jaar geleden is overleden.
Liefs Lorraine

Hi Marjolein,

Tuurlijk wil ik wat delen…er is veel gebeurt en verschoven sinds mijn deelname. Mooie dingen maar ook ogenschijnlijk minder mooie.

Door het werken in mijn I am heb ik geleerd dat alle gebeurtenissen een dubbele lading hebben. De truc is om de positieve lading te omarmen en daarmee te werken. Want zo is gebleken het leven gebeurt voor jou niet tegen jou.

Voorbeeld? Nou ja, dat je door een brand in je huis bijna al je bezittingen kwijt raakt. En dan niet kiest om dat te betitelen en te zien als ‘vreselijk’. Maar als een grote schoonmaak en een vers begin. Dat leek vroeger onmogelijk en onrealistisch maar nu is dat tweede natuur.

Ik ben blij en dankbaar dat ik mijn I Am nu kan voelen en bewust inzetten in alle facetten van m’n leven.

Liefs Fleur

Ik heb samen met mijn zoontje van 7 Ravi, de vierdaagse gelopen. We waren die dag met de auto gekomen en hadden de auto geparkeerd bij m’n ouders, 1 km van de start van de vierdaagse. Het was druk, 3500 kinderen. We waren met enthousiaste ouderen en kinderen van Ravi’s klas. Ik herinnerde dat je digitaal de route kon vinden op je smartphone. Ik ging het dus opzoeken……,bij de start krijg je de route trouwens ook in papieren vorm mee, dit terzijde. Ik deed m’n smartphone weer in mijn jas en we gingen op pad………..Het was een leuke route en een stralende avond. Ravi en ik kwamen voldaan weer terug bij de start waar we waren begonnen. We gingen de auto ophalen bij de plek waar mijn ouders wonen, deze parkeerplek heeft een beugel die je met een sleutel omlaag kan doen.
Thuis aangekomen en ik mijn jas op de kapstok wilde hangen, kwam ik erachter dat mijn smartphone zich niet meer in m’n zak bevond, oeps mijn zakelijke phone waar alle afspraken,contacten etc in opgeslagen zat was verdwenen. Ik bleef heel rustig en begon eigenlijk gelijk de I AM aan te roepen (activeren). We hebben overal gezocht, Er was geen andere optie de route weer opnieuw te gaan doen om te kijken of de smartphone ergens onderweg is gevallen.ik heb de fiets gepakt en de hele route gecheckt.Ik heb de I Am om hulp gevraagd; Help me en ik ben de volmaaktheid in mijn telefoon etc. De phone was compleet verdwenen;
Ing mijn partner heeft natuurlijk in het begin iedere keer gebeld op mijn smarthone maar kreeg geen gehoor. Ik kreeg een ingeving en ging toch terug fietsen naar de parkeerplek van mn ouders, ik ging kijken of de Phone was gevallen op de parkeerplek en fietste ernaar toe , zag niets en fietste weer weg. Na 100 meter hoorde ik een bekend phone geluid, mijn Phonegeluid, hoe kan dit ? Ik ging terug fietsen, waar het geluid vandaan kwam en jaaaaaaaa. Mijn Smartphone lag onder de beugel van de parkeerplek van mijn ouders en dit had ik nooit gevonden. Het is Bizar dat Ing net op het moment dat ik in de buurt van de plek was, belt !!!!!!!!!!! Mooie I AM ervaring.

Een ander bizarre ervaring is heel kort ; dat ik al jaren een eenvoudig visitekaartje heb als ontspanningscoach met een bijzondere foto ??????

Met een vrolijke groet, Tony

Ha Marjolijn,
Op dit moment voelt het nog wat vroeg in de training om met een goed verhaal te komen. Je mag het me op een later moment, als we zo halverwege zijn, zeker nog eens vragen. Heel rustig, stap voor stap, ben ik het materiaal aan het integreren. Hoe het nu voelt is dat de bedding van de I AM zich subtiel verstevigt. Dat is fijn. Er is meer zachtheid en contact met mijn hart. Liefde stroomt meer. Naar mijzelf, naar de anderen, naar het leven. Oordeel wordt gemakkelijk herkend en transformeert als vanzelf in compassie. De liefde voor God, de allesomvattende levensbron, wordt alleen maar groter. Dank voor wat je brengt. Ik geniet enorm van je stem en kijk uit naar de volgende trainingsdag.
Lieve groet, Nanette

lieve allemaal,

graag deel ik ook mijn beleving van de I am.
Ik deed de inlogcode voor de allereerste keer. Een uurtje daarna kwam mijn puberdochter boos de trap af. Meestal clasht het dan onmiddellijk tussen haar en mij maar tot mijn stomme verbazing ‘haakte’ er niets bij mij. Ik bleef rustig en werd niet boos tot mijn eigen verbazing.
Zo, dat werkt was mijn conclusie. En dit voorval was de reden dat ik mij inschreef voor de jaartraining. De relatie met mijn dochter is er heel veel door verbeterd en daar ben ik heel dankbaar voor. Anoniem

Ha Marjolijn,

Het is soms lastig om het goed te duiden. Ik denk aan een paar situaties waarbij ik dank zij mijn positieve levensenergie positieve feedback kreeg:
– mijn leidinggevende die mij begeleid in een terugkeertraject vroeg mij of zij mij als voorbeeld mag gebruiken, voor andere collega’s, van hoe je naar de dingen kijkt en hoe je in het leven kan staan. Evengoed met alles wat er ook op mijn bordje ligt. Dat ik het zo goed doe op eigen kracht.
– in gesprek met mijn nieuwe coördinator vertelde ik in een notendop hoe ik in het leven sta met mijn issues. Nadat ik zo het een en ander vertelt had zei hij: en je hebt nog steeds een grote lach op je gezicht.

Daarnaast herkende ik in een paar situaties dat ik bewuster reageerde en niet zo vanuit mijn eerste reactie reageerde, ik kan heel at rem en direct zijn. Dat komt lang niet altijd goed over. Ook probeer ik met aandacht te luisteren en in een gesprek me af te sluiten voor wat er om mij heen gebeurd.

Mijn grote uitdaging in mijn leven, is altijd geweest en nog – in balans te zijn – met alles wat er op je pad komt. Tot op heden is me dat aardig gelukt en voelt het ook zo.
Doordat 12 jaar geleden mijn perspectief danig kwam te veranderen, ben ik het pad van spirituele/persoonlijke ontwikkeling opgegaan. Sinds een jaar of drie meen ik een stuk verlichting te hebben ontvangen wat zich uit in innerlijke rust, harmonie en vrede.
Het I Am traject verdiept en maakt het meer betekenisvol en het maakt me bewuster. De prayers komen bij me binnen, de meditaties vind ik fijn om te doen. Daarnaast blijf ik nieuwsgierig naar wat er al weer klaar ligt in les 3 voor me.
Wat ik nog niet zo aan de hand heb gehad dat ik het in een situatie aanroep ” Ï Am …”.

Lieve groet,
Nynke Nynke

De I AM heeft mijn leven veranderd in nog geen jaar tijd heb ik meer “grip” op mijn gezondheid dan ik ooit durfde dromen. Vorig jaar was ik nog volledig slachtoffer van de Lyme en nu? Deze week start ik een prachtige online shop waar ik prachtige tools verkoop om je opnieuw te verbinden met wie je werkelijk bent.

Liefs en een dikke knuffel Marije

Mijn ervaring met mijn I’am
Door mijn prayers in te zetten bij het zoeken naar een nieuwe baan.
En nu inmiddels heb gevonden en super naar mijn zin heb “op het vakantie park”
Waar ik werkzaam ben als technische man/hovenier ( hobby en werk gecombineerd).
Waar ik al heel lang naar op zoek was.
En ook nog mijn droom chalet mag laten bouwen.
Geheel naar eigen zin.
Heb ik zeker te danken aan mijn Focus op mijn doelen die ik had gesteld.
Dit heb ik zeker te danken aan de jaartraining “I AM”.
Dit waren tot zover mijn doelen en en zullen nog meer doelen bereikt worden
Als ik me blijf bezig houden met de prayers en blijf geloven in wat ik wil bereiken. Arjan

Sinds de I Am in mijn leven is:
– Ervaar ik veel meer rust en minder stress in mijn leven. Heel veel dagen zijn volmaakt.
– Ervaar ik, dat als ik een prayer doe wanneer ik hulp vraag, het altijd de juiste prayer is.
– Ervaar ik, dat het fijn is om mijn prayers te zeggen en ik merk dat ik er ook steeds meer behoefte aan krijg om er tijd voor te maken.
– Kan ik problemen van anderen bij anderen laten. Iedereen bewandelt zijn eigen pad.
– Komen er veel nieuwe cliënten op mijn pad, cliënten die goed bij mij passen.
– Weet ik dat de dingen die gebeuren in mijn leven mij iets willen laten zien zodat ik ervan kan leren.
– Ben ik dankbaar voor heel veel dingen en stap ik altijd tevreden mijn bed in. Hoe fijn is dat. Marjon

Na de dood van mijn zoon Jan was ik op zoek naar innerlijke rust.
Nu, na een paar maanden trainen, oefenen, kalm en doelgericht, komt het geluksgevoel weer af en toe opborrelen.
Elke ochtend een half uur eerder de wekker zetten, om dan te mediteren en de dag goed te beginnen levert me veel op: fit, opgewekt, klanten komen niet meer ‘binnen’, zodat ik ook ’s avonds nog energie heb om dingen te doen.
Prayers helpen me door moeilijke momenten. Als een soort heks mompel ik dagelijks ‘bezweringen’. Deze stoppen mijn negatieve, malende gedachten. Zodat er ruimte is voor liefdevolle, mij dienende gedachten.
Ik vraag, beveel, heb plezier en leef in vertrouwen.
Veel liefs,
Esther Hesselink Esther

Sinds ik met I AM begonnen ben, merk ik op alle fronten in mijn leven een positieve verandering. Ik kan nu veel makkelijker loslaten en vertrouwen op mijn I AM.

Een voorbeeld hiervan is een auto ongeluk waarbij ik van achteren werd aangereden en de bestuurder van die andere auto weg vluchtte. Ik had boos en verdrietig kunnen zijn, maar ik voelde op dat moment, behalve lichamelijke pijn, helemaal niets; geen wrok, verdriet of frustratie. Ik was heel kalm, alsof ik niet degene was die dit allemaal beleefde. En ik was ervan overtuigd dat dit een healing signal was dus had ik nog wat werk te doen. Ik deed twee, soms drie keer per dag prayers uit het boek (na prayer 1,3,10 aan I AM vragen wat ik nodig had, of ik stelde een specifieke vraag), ik sprak regelmatig decrees uit zoals ‘Ik ben de enige tegenwoordigheid die handelt in mijn leefwereld’ en ‘I AM turn this condition upside down…’.
De weken die volgden waren een opeenstapeling van positieve dingen: de pijn werd minder, ik kon na twee weken normaal lopen, ik sliep beter en kon uiteindelijk accepteren dat ik tijd nodig had om te herstellen. Nu, bijna vier maanden later kan ik weer een beetje sporten, een nieuwe prestatie!

Ik merk dat ik bijna geen (bewuste) negatieve gedachten meer heb, en als die wel binnen sluipen, pas ik ‘Stop, you have no power’ toe of ‘I AM verteer dit’. I AM, een verrijking van mijn leven. Rina

Hallo!

Hierbij een mailtje van mij over hoe ik het “leven” met de I AM ervaar.

Ik heb niet een hele duidelijke anekdote, maar misschien vinden jullie de kleinere ervaringen ook leuk om te lezen!

In maart ben ik op wintersport geweest. Al heel wat jaren ski ik, maar vanwege hoogtevrees en snelheidsvrees kwam ik telkens heel rustig naar beneden skiën. Ook stond ik op de steilere stukken zomaar een paar minuten helemaal geblokkeerd stil, tot frustratie van mijn mede reizigers.
Nu ik elke ochtend al begin met mijn ochtend affirmaties merkte ik dat ik relaxter aan het skiën was. Maar toch, na een paar afdalingen stond ik weer vast midden op de piste. Denkend: getsie, wat steil… zie je wel, ik kan niet skiën…
En zomaar uit het niets ‘hoorde’ ik “Stop, you have no power!”
Huh?
Maar natuurlijk!
Deze tekst een paar keer herhaald en “I AM, kom tevoorschijn”.
En ja hoor, daar ging ik! Dagenlang was ik tijdens het skiën aan het praten tegen mezelf.
“I AM, help mij”
“Ik kan goed skiën!”
“Dank u God”
Mijn vriend wist niet wat hij mee maakte! Ik ben zelfs van de zwarte piste gegaan. Heerlijk!

Ik werk 18 uur per week op Schiphol. Na elke werkdag kwam ik helemaal leeg thuis. Geen energie meer, maar ik vind het werk zo leuk dat ik het toch al 20 jaar doe. Waar de wekker voor de I AM training eerst regelmatig om 4 uur ging, zet ik de wekker nu zelfs om 3:45, om eerst mijn meditatie te doen. Wat een verschil bij thuiskomst! Want ook tijdens het werken duik ik al vaker in mijn verbinding en voel ik de rust over me heen dalen.

Naast het werk op Schiphol heb ik mijn eigen magnetiseer praktijk. Ik kreeg na de magnetiseer sessies positieve reacties, maar ik voelde dat ik er veel meer uit zou kunnen halen. Alsof er een doorzichtige laag om mij heen zat waar ik niet doorheen kon komen om meer in de verbinding te komen. Sinds de I AM training gaan de sessies nog beter. Dan voel ik mij elke keer weer zo dankbaar.

Het grappige is dat ik van kleins af aan er al van overtuigd was dat we hier op aarde in een krappe cocon leven, tenminste, dat gevoel had ik.
Ik had moeite met tijd en het ‘moeten’.
Ondanks dat was ik wel gelukkig en dat ben ik altijd wel geweest.
Maar nu ik de I AM heb ‘ontdekt’ voelt het echt als thuiskomen en ik mag mij zelfs nog gelukkiger voelen.
De rust en vooral het vertrouwen, daar ben ik zo dankbaar voor.

O ja, en gisteren liet ik een grote schroef op mijn teen vallen. Heel pijnlijk en het werd gelijk blauw. Ik ging mezelf magnetiseren en tegelijkertijd mijn teen herinneren zoals hij was voordat de schroef erop kwam…. Met een uur was alle pijn weg en zag hij er weer uit alsof er niets gebeurd was!

Ik wil jullie nog even laten weten dat de I AM voor mij echt levens veranderend is op de positieve manier!
Dank jullie wel, voor jullie openheid en behulpzaamheid!

Lieve groetjes, Manon

Goedemorgen,

Een heel klein maar fijn voorbeeld was gister.
Ik reed met mijn moeder in de auto naar een plaats waar een winkel is waar zij altijd haar kleding koopt.
Meestal gaan wij op een maandagochtend, een rustige dag ook om te parkeren, er zijn parkeerplaatsen voor de deur.
Echter, gister was het vrijdag na Hemelvaartsdag, en prachtig weer. Dus, het was druk in de straat. Ik zag al
snel oh jee, geen parkeerplek voor de deur. Heel snel paste ik de I am toe, I am help me, ik brabbelde halve zinnen,
want de tijd drong… En wat gebeurde er. Ik was een paar meter voorbij de winkel, en vlak voor me reed een auto
uit de parkeerplek weg, ik hoefde niet af te remmen, niet te versnellen maar schoof zo die plek in. Ik voelde een
dikke glimlach en moest zelfs grinniken om deze gebeurtenis. Marijke

Hoi Marjolijn,

Bericht gekregen dat ik als traineemanager aan de slag mag!!! Joehoeeeeeee!!! Dit wil ik al heel lang 😄😄😄 al mijn gebeden zijn verhoord 🥰 en ik ben er ook nog voor gevraagd, ik heb niet hoeven te solliciteren.
Gaaf hè!

Ik heb vanaf de eerste keer bij je in de workshop gekwalificeerd dat ik werk krijg dat bij mij past of beter 😄 en daarna regelmatig herhaald.

Liefs Irene

Beste Marjolijn en I AM academy-team,

Graag deel ik met jullie een bijzondere gewaarwording, die ik opdeed toen ik net met de I AM jaartraining was begonnen. Dat is nog niet lang geleden; ik ben begin april 2019 pas gestart. Het gaat niet echt om een moment dat ik de I AM ergens bewust voor inzette, maar meer om een heel mooi inzicht dat ik waardevol vind om te delen. Hopelijk is dat ook oké! Mochten jullie het willen delen op Facebook of de website, dan is dat prima. Fijn als jullie dan alleen mijn voornaam erbij vermelden.

Al lange tijd (een jaar of 7-8) voelde ik dat ik in mezelf van de ene staat van zijn naar een andere staat van zijn kon shiften. Het voelde alsof ik, als er een zware, beladen energie in of rond mezelf aanwezig was, a.h.w. over kon stappen naar een ander level (ik weet even geen beter woord) in mezelf. Een level waar de energie lichter en liefdevol was. Waardoor ik me dan ook meteen lichter en meer verbonden met Liefde voelde. Een erg positieve ervaring natuurlijk, maar helaas deed mijn mind het bijna altijd af als een vlucht. Zo van: dat kan echt niet. Lekker gemakkelijk, even overstappen naar dat andere level, die andere staat van bewustzijn, maar je moet toch echt eerst helemaal in die zware energie duiken en die van top tot teen onderzoeken. Alle pijn die ermee gepaard gaat totaal doorleven; helemaal in het verhaal duiken en ontdekken wat je niet goed hebt gedaan. Anders ben je laf en zwak.

Tja, zo heb ik het ook jaren gedaan. Tot ik aan de I AM jaartraining begon. Al heel snel kwam het inzicht: die lichte, liefdevolle staat van bewustzijn waar ik naar over kan stappen is het I AM bewustzijn! En het bestaat dus écht! En ik mág ernaar overstappen als ik disharmonie in mezelf voel! Sterker nog, dat is de beste stap die ik kan maken op zo’n moment! Wauw! Wat een heerlijke gewaarwording was dit….en dat is het nog steeds. Thank you, I AM, and so it is!

Warme groet, May

In vrede, liefdevol, zoveel kadootjes en overvloed, het heengaan van mijn moeder gedeeld!
Ik weet niet hoe ik dit gebeuren “kort” op papier kan zetten. Wat ik wel weet is dat het inzetten van de IAM heeft gemaakt dat het zo is gegaan. Ria

Lieve Marjolijn,
In de zomer ging het echt niet goed met een mij zeer dierbare .
Zij was toen diep wanhopig en met heel mijn hart heb ik daarom gebeden om Hulp voor haar.
De volgende dag zag ik op fb jouw aankondiging voor een kennismakingsmiddag en dezelfde dag kwam ik ” toevallig” Evelyn Kalansee tegen.
Ze sprak heel enthousiast over de I Am training.
Het MOEST zo ZIJN , het voelde en voelt nog steeds dat mijn innige gebed verhoord was.
Ik vertelde mijn dierbare hiervan en ben ik met haar naar jouw middag geweest.
Dat gaf haar uiteindelijk meer inzicht , wat een handvat werd om verder te kunnen.
Dat zal ze op haar manier vorm geven, bewuster van haar IAm.
Pas vertelde ze me , hoe ze na die middag weer vertrouwen in haar leven kreeg .
Voor mijzelf voelde die middag als een thuiskomen in mijZelf en
besloot de IAm jaartraing te gaan doen.
Ik zocht altijd al naar de essentie van alles, was al bewust van Eenheid, wat ik ervaren had.
(Maar leven was voor mij vaak ook lijden, ondanks dierbare momenten die ik koester.)
In mijn lange leven heb ik daarom heel veel gedaan en veel gestudeerd, juist ook op spiritueel gebied.
Er zijn vele wegen naar Rome, maar de IAm training is voor mij wel een prachtige snelweg.
Heel bijzonder is dat mijn dochter Marjolein ook enthousiast werd .
Zo gingen en gaan we samen naar jouw prachtige middagen, die zo helend zijn en inspirerend.
Na zware jaren leefde ik met verschillende heftige fysieke ongemakken en probeerde daar maar het beste van te maken.
Dankzij oefeningen in de training bij jou en jouw mooie meditaties begreep ik
deze “”healing signals” plots Nog beter en zo gebeurden en gebeuren er steeds wondertjes..
Wat een vreugde .
ik kan weer veel beter lopen, ben minder duizelig en kan na de oefening van Body, Mind en Spirit ineens gewoon uitademen zonder de zware medicatie van longarts, waar ik aan moest geloven.
Wat een verademing!
Haha leg dat de longarts maar even uit…
Daarvoor kon ik nachts nl.moeilijk en met veel gepiep uitademen wat me erg vermoeide.
Nu heb ik meer energie en zorg ook beter voor mijzelf, ipv dat ik mij wegcijfer, zoals voorheen.
Ook mijn relatie gaat nu fantastisch en zelfs financieel gaat het nu al beter .
Mijn hart gloeit van dankbaarheid en ik heb me opgegeven voor het tweede jaar bij je.
Daar verheug ik me op.
Tot ziens.
Liefs. Clementine

Hallo Marjolijn,

Afgelopen dagen ben ik voor een vakantie/inspiratie reis een week naar Portugal geweest.
Genoten van Porto en Lissabon, het mooie weer, lekker eten op terrasjes.
Behalve vakantie was het ook een reis waarbij ik samen met een aantal Reiki collega’s Reiki projecten heb bezocht in Portugal.
Een van de onderdelen daarvan was een avond waarbij het de bedoeling was dat wij wat vertelde over onszelf.
Er was best een grote groep Portugese mensen aanwezig en natuurlijk moest het spreken in het engels.

Normaal gesproken vind ik het al een uitdaging om voor een groep te spreken, laat staan in het engels.
Het was een heel bijzondere ervaring: we zaten op een rij, mijn beurt kwam steeds dichterbij en toen ik aan de beurt was voelde ik echt dat mijn I Am het ” overnam”. Ik heb het gewoon gedaan!!!!

De afgelopen weken ben ik door de dag heen veel bezig met de zin: “I Am neem de leiding over mijn denken, mijn voelen en mijn handelen”. In Portugal gebeurde dat, heel gaaf om te ervaren! Marian

Welke zal ik kiezen, ik heb er meerdere mee gemaakt. De eerste keer was ik op weg naar Haarlem(de eerste training) toen mijn Garmin uit viel en ik niet wist hoe ik in de Zanenstraat kwam, ik raakte in paniek. Ik stopte ik bij iemand en vroeg de weg. De gene kon mij een stukje op weg helpen maar niet helemaal. Weer raakte ik in paniek, allerlei gedachten kwam op, zie je je weet nooit de weg, en je kan het niet, je komt nooit op tijd enz enz. Opeens schoot het door mijn hoofd dat ik de I AM om hulp kan vragen, en ja hoor ik werd rustig en reed zo naar de Zaanenstraat terwijl ik er nog nooit geweest was.
Een andere ervaring is

Dat ik op de vancoverkamer geprevelt schijn te hebben “Ik ben de volmaakte gezondheid en ik kies er voor omzelf goed te voelen. Wat ik me goed herinner is dat ik een aantal keren diep in en uit geademd heb, waardoor mijn hartslag zover daalde dat het apparaat een alarm gaf. Heel bijzonder.

Ik vind deze twee ervaringen wel de bijzonderste, welke je wil gebruiken maakt mij niet uit Marjolein.

Lieve groet Ilse

Welke zal ik kiezen, ik heb er meerdere mee gemaakt. De eerste keer was ik op weg naar Haarlem(de eerste training) toen mijn Garmin uit viel en ik niet wist hoe ik in de Zanenstraat kwam, ik raakte in paniek. Ik stopte ik bij iemand en vroeg de weg. De gene kon mij een stukje op weg helpen maar niet helemaal. Weer raakte ik in paniek, allerlei gedachten kwam op, zie je je weet nooit de weg, en je kan het niet, je komt nooit op tijd enz enz. Opeens schoot het door mijn hoofd dat ik de I AM om hulp kan vragen, en ja hoor ik werd rustig en reed zo naar de Zaanenstraat terwijl ik er nog nooit geweest was.
Een andere ervaring is

Dat ik op de vancoverkamer geprevelt schijn te hebben “Ik ben de volmaakte gezondheid en ik kies er voor omzelf goed te voelen. Wat ik me goed herinner is dat ik een aantal keren diep in en uit geademd heb, waardoor mijn hartslag zover daalde dat het apparaat een alarm gaf. Heel bijzonder.

Ik vind deze twee ervaringen wel de bijzonderste, welke je wil gebruiken maakt mij niet uit Marjolein.

Lieve groet Ilse

Hoi,

Ik was nog niet zolang bezig met de I Am, toen dit gebeurde.

Ik moest naar de tandarts en zag mijn afspraak kaartje liggen op tafel.

Ik dacht oh die moet ik in de agenda schrijven anders ga ik het vergeten.

Wat gebeurt er ik vergeet het.( had het ook zo benoemd) De Tandarts belt op waar ik blijf, opdat moment was ik erg druk met de Iam,

Ik oh ik kom er aan, zij, nee hoor je bent te laat, je mag een andere afspraak maken en van deze komt een rekening.

Ik, ja ik had om half 11 een afspraak en het is nu 5 min later en ik ben er binnen drie minuten, dus er nog tijd om een gedeelte van de behandeling te doen. Direct er heen gegaan met in mijn hoofd I AM help mij.

Zij, Oke ik overleg ga er maar vanuit dat je een nieuwe afspraak moet maken.

Inmiddels stond ik voor de deur en vertelde dat ik nu dus 8 min te laat was.

Dat ik vond dat ik echt recht had op de reserende behandeltijd en dat wat niet gedaan kon worden ik een andere afspraak zou maken. Van af het eerste telefoontje tot aan de behandeling heb ik aldoor in mijn hoofd gevraagd IAM help mij, bij deze behandeling. Iam help mij. En ik ( Ria)doet niets en nog eens niets

Ik was verbaasd en ging in gesprek met de tandarts. Dat was niet handig, Iam help mij, Ik kreeg door ga zitten en hou je mond.

Dat deed ik, met in mijn hoofd Iam help mij. De behandeling ging moeiteloos en zonder pijn, binnen de tijd was alles gebeurd.

Ik ging met een super gevoel naar huis. Zeker met de bevestiging( I AM ) het werkt.

I AM bedankt, dit had ik voor die tijd zeker niet zo gedaan. Ria

Hi Marjolijn,

Ik heb zeker positieve ervaringen met de IAM. En wat is het fijn om dagelijks met de training bezig te zijn.
Toen ik begon vond ik het heel moeilijk om in het dagelijkse leven in verbinding te blijven met mijn hogere zelf.
Tijdens de eerste trainingsdag (februari) kwam ik tijdens de meditatie weer in verbinding met mijn IAM en werd ik overladen door emoties, tranen liepen over mijn wangen en het voelde of ik alvast mijn verjaardagskadootje uitpakte. Ik voelde de onvoorwaardelijke liefde in mij en in alles en iedereen. Dat gevoel wilde ik altijd haha…
En nu begrijp ik inmiddels steeds meer hoe sterk mijn valse IK mij hiervan af weet te houden en mij steeds weer in een soort “loop” terecht brengt.
Met technieken als STOP je hebt geen kracht … vind ik superhandig om dit te stoppen … en verbaas ik mij keer op keer hoeveel gedachtes er opkomen in je hoofd.
Dagelijks de prayers en de decrees toepassen geven mij mijn power terug over mijn handelen en dat is heel erg fijn.
Heb nog geen droombaan gevonden en leef nog zeker niet mijn volle potentie maar wel mijn baan opgezegd en dat is volgens mij de eerste stap naar mijn droombaan J
Voel heel erg dat ik kan vertrouwen dat alles in divine time and order zal gebeuren.
En dat betekent zeker niet dat ik afwacht en achteroverleun.
Maar meer leven vanuit afstemming, verbinding en wat ik hier te brengen hebt op aarde.

Weet niet of je er wat aan hebt maar vind het lastig om onder woorden te brengen maar de IAM brengt mij echt heel veel.
De opzet vind ik superfijn want het heeft echt tijd nodig om het te “leven” en daarbij helpt de facebookgroep, de filmpjes, de nieuwe wekelijkse meditaties en de bijeenkomsten.
Ook helpt de IAM mij om in mijn kracht te blijven in deze wereld met veel negativiteit en angst.
Kortom ik ben dus superblij dat jullie zo’n mooie training geven tot snel!

Liefs Patricia Patricia

Beste Marjolijn,

Een anekdote kan ik niet zo 1,2, 3 delen. Maar ik kan wel mijn best doen om mijn gevoel weer te geven.
Positief: in moeilijke situaties heb ik altijd gevoelsmatig durven vertrouwen op mijn intuïtie die mijn vertrouwen gaf dat het goed zou komen, hoe dan ook. Ook lijk ik vaak intuïtief te weten dat het pad dat ik loop het juiste pad is, ook al is het vaak lastig en onduidelijk waar het toe leidt. Ik noem het mijn ‘automatische piloot’. Dat geeft op een bepaalde manier rust. Nu durf ik soms te denken dat mijn I AM mooi is en krachtig en veel/alles aankan.
Voordat ik bij jou kwam heb ik het vaak gerelateerd aan mijn beschermengelen; nu denk ik te weten dat het een combinatie is van mijn I AM met de engelen die mij hier op aarde begeleiden. Heb dat al diverse keren mogen ervaren: een moeilijke situatie en ik leek gedragen te worden! Eind januari was dat nog dat ik opzag tegen een feestje maar toen ik daar was kwam ik thuis, in het huis, bij de mensen: ik was die avond de mooiste versie van mijzelf – kon me niet herinneren wanneer dit voor het laatst zo was. Ik geloof in je training en ik geloof dat ik dichtbij het punt sta dat ik begrijp hoe ik het op een natuurlijke manier in mijn leven kan inpassen.
Negatief:
Wat is negatief? Nu vind ik het nog lastig om de I AM toe te passen op het moment dat alles in duigen lijkt te vallen, een conflictsituatie ontstaat o.i.d. Vind dan niet de rust om terug te gaan naar mijn I AM, ook omdat ik dan niet zo snel weet hoe ik de I AM om raad kan vragen qua kwalificeren…
Ik doe mijn prayers in de ochtend (volmaakte dag, 1,3 en 10 en twee prayers die ik ‘gevonden’ heb toen ik erom vroeg). Maar verder valt het nog niet helemaal op zijn plaats… Lastig om uit te leggen, maar ik weet dat het goed komt. Je meditatie van afgelopen donderdag maakte veel bij mij los.

Mocht je mijn ervaring willen delen mag dat natuurlijk. Mag met naam, geen probleem!

Tot maandag!
Groet,
Jacqueline Jacqueline

Lieve Marjolijn,

Hierbij mijn ‘bijzondere momentje’, welke ik ook in de facebookgroep heb gedeeld op 10 april:

Opnieuw een bijzonder moment beleefd gisteren wat ik even wil delen. Al even loopt mijn (lat)relatie niet zo lekker en ondanks dat ik al min of meer op het punt aan het belanden was van ‘het gaat niks meer worden, ik moet er een punt achter zetten’, deed ik gistermiddag de inlogcode en kwalificeerde toch nog maar een keer mijn relatie. Die middag was ik zwaar teleurgesteld over een appje waarin ik vond dat hij heel egoïstisch was. We zouden een avondje uit gaan en ik besloot te appen dat ik niet meer kwam en dat ik teveel verdriet heb van hoe het gaat tussen ons etc. En ik dacht ‘nou, die inlogcode werkt lekker zeg!!!’
.
Het escaleerde, hij werd heel boos en verdrietig, appte allemaal boze en verdrietige berichtjes, belde me tig keer maar ik besloot dat het beter was om hier op een later moment op terug te komen en beantwoorde niets.
.
Ik raakte wel een beetje in paniek want misschien was dit wel het einde en moest ik niet toch zijn telefoontje beantwoorden… maar toch was er een stemmetje in mij dat zei ‘rustig blijven’ en dat deed ik.
.
Mijn vriendin kwam even eten en het avondje uit zou ik dan maar met haar doen. Tot mijn vriend ineens op de stoep stond… of we konden praten. Ik gaf aan er voor open te staan maar wilde wel dat mijn vriendin erbij bleef.
.
En dat werd een heel bijzonder en goed gesprek waarin we dingen van elkaar inzagen en patronen herkenden. Waarbij mijn vriendin hielp om mijn gevoelens bij hem kenbaar te maken en we uiteindelijk toch heel fijn samen een ontspannen avond zijn uit geweest.
Dus, Bianca…. die inlogcode werkt mooi wel ️

Liefs,
Bianca Bianca

Lieve Marjolein,
Toen ik mij bijna twee jaar geleden liet verrassen door de I AM, had ik geen idee waar ik mee begon. Ik kwam wel voor mezelf, maar ook voor mijn partner en onze relatie. Maar de I AM omvat alles, en dus heeft het ook invloed op alles wat ik doe. Het heeft invloed op mijn werk, vrienden, familie, lange autoritten, mijn honden, mijn buren, mijn bankrekening en nog veel meer. De I AM heeft me geleerd hoe ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen omgeving en hoe ik kan bereiken wat ik wil en hoe ik veel meer mijn eigen zelf wordt en mijn omgeving dat voedt.
Om enkele voorbeelden te geven wat het mij tot nu toe heeft opgeleverd:
Ik voel me meer thuis in mijn relatie. Waar ik voorheen nog wel eens het gevoel had vast te zitten of dat alles maar voor mij bepaald werd, hebben we nu balans. En als er even geen balans kunnen we dit oplossen door de achterliggende oorzaak aan te pakken en buiten de emotie om.
Op mijn werk heb ik veel meer focus en maak daardoor minder fouten. Ik laat me minder afleiden / beïnvloeden door persoonlijke situaties of omstandigheden van mensen waar ik over de vloer kom. Ik hoor het aan, ik erken hun emotie en heb begrip voor de situatie, maar ik neem het niet mee. Zodra de voordeur dichtgaat achter mij, ontlaad ik mijzelf zodat ik het niet meeneem.
Ik merk dat door mijzelf “open en verwachtingsvol” op te stellen en er niet direct iets van te vinden (er dus geen lading op te leggen bij voorhand), situaties waar ik voorheen enorm tegenop kon zien en / of die heel erg tegenvielen, nu vloeiend en vlekkeloos gaan. Gesprekken met leidinggevenden, loononderhandeling, klussen met volgens mijn collega’s of leidinggevenden “moeilijke klanten”, examens, een parkeerplek vinden in Amsterdam centrum langs de grachten, etc. Laatst zei een collega: “Bij jou lijkt het allemaal maar steeds mee te vallen”, en dat klopt als een bus. En geloof mij, dat maakt “het leven” een stuk aangenamer!
Mijn vrouw en ik hebben een ernstig ongeval gehad tegen het einde van het eerste jaar van de training. Verbrandingen op ons lichaam en gezicht, het zag er niet uit. Wij hebben direct vanuit de I AM gehandeld en dat heeft er voor gezorgd dat we bijzonder snel revalideerden. We bleven positief en hebben heel bewust gekozen om dat ook van onze directe omgeving te verlangen. Mensen die moeite hadden om positief te zijn hebben we opties aangereikt om het te worden, en anders te wachten met contact op te nemen. Als ik terug kijk op die periode, voel ik alleen maar dankbaarheid en ben verwonderd over hoe soepel het allemaal is gegaan. Ik weet tevens 100% zeker dat als dit ons overkomen was en wij niet met de I AM in aanraking waren gekomen, we er niet zo goed mee om hadden kunnen gaan.
Wij hadden niet zo’n goede relatie met onze directe buren. Het is best hoog opgelopen. Als ik nu terug kijk was ik zo gefocust op wat ik niet wou, dat ik alleen maar kreeg wat ik niet wou. Het moment dat ik dat heb los kunnen laten (dat heeft me heel wat tijd gekost, het zat blijkbaar erg diep) en me heb gericht op wat ik wel wil, is alles verbeterd. Met de buren aan de ene kant hebben we nu leuk en goed contact. We hadden onlangs met de buurman van de andere zijde ineens een leuk gesprek, vanuit het niks!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn nog honderden dingen die ik aan wil pakken, en dat komt allemaal vanzelf wanneer de tijd daarvoor rijp is. En dat laatste merk ik vanzelf want het dient zich dan ook toe. Ik deins er niet meer voor terug, maar ontvang het met open armen. Ik weet nu hoe ik de blokkades die in mij zitten op kan lossen en vertrouw erop dat mij datgene toekomt wat ik nodig heb.
Door vertrouwen te hebben in mijn “I AM” kan ik mijn leven op zijn beloop laten, maar ik heb het gevoel meer controle dan ooit te hebben. Iedereen die voelt dat hij of zij vastzit in een routine of draaimolen, niet tevreden is met zijn of haar levenskwaliteit of op zoek is naar verdieping van het zijn, is bij de I AM academy op de juiste plek. Anoniem

Meer weten over de jaartraining?