I AM Coaching

De I AM-coach werkt vanuit het niveau van de I AM, met jouw systeem. Dat kan een andere ervaring zijn dan dat je tot nu gewend bent, mocht je al eerder coachingsessies hebben gedaan. Wij zijn namelijk niet zo geïnteresseerd in de inhoud, omdat we dit enkel zien als een symptoom. We kijken liever naar de oorzaak en vanuit het niveau van de I AM gezien, ligt de oorzaak van wat jou nu misschien ogenschijnlijk 'overkomt' vrijwel nooit in dit leven. Dit is tevens de reden waarom verandering vaak zo lastig lijkt.
Ik heb al zoveel gedaan, maar het werkt niet…

Misschien ervaar je dat bepaalde thema’s of patronen zich steeds in jouw leven blijven tonen ondanks dat je misschien al veel hebt gewerkt aan jezelf. De kans is groot dat het werk wat je gedaan hebt wel impact heeft gehad (zie het als het nodige ‘voorwerk’), maar je hebt dan waarschijnlijk nog niet de ‘wortel’ van jouw probleem aangepakt. De wortel kan namelijk op een ander niveau zitten dan waar je tot nu toe op hebt kunnen werken. Om patronen en thematieken effectief op te lossen, is het nodig om bij de oorspronkelijke oorzaak te komen en deze daar om te zetten. Vervolgens train je jezelf in bewuste focus op wat je wél wilt ervaren in jouw leven.

Jij bént al ‘heel’, je dénkt alleen van niet…

Hierbij moet je echt snappen dat wij niet uitgaan van het feit dat er ‘iets te helen’ valt in jou. Volgens ons bén jij namelijk nu al heel. We kunnen het je zelfs nu al laten ervaren ook al geloof je misschien niet dat het zo is. Door bepaalde ervaringen in jouw leven(s) heb je overtuigingen opgebouwd over jezelf, anderen, de wereld, het leven. En omdat bewustzijn nou eenmaal materie creëert en jij werkelijk scheppende krachten hebt, heb jij onwetend jouw ervaringen gecreëerd naar aanleiding van die beliefs.

Op het juiste niveau…

In een persoonlijke coaching stemt zowel de coach als de coachee (met hulp) zichzelf af op de I AM. Vanuit dit niveau van bewustzijn (nogmaals, het is werkelijk gewoon een niveau van bewustzijn, net zo ‘echt’ als het Denken) worden we vervolgens doorheen jouw hele tijdlijn (alle levens, alle lagen, alle dimensies) geleid naar die ervaring waar de ‘error belief’ vandaan komt. Je krijgt te horen wat er in grote lijnen ongeveer gebeurd is waarom je bent gaan geloven wat je nu – al dan niet bewust – gelooft. Ook al heb je geen bewuste herinneringen van dat wat naar boven komt, wij garanderen je dat je herkent dat het over jou gaat. Je herkent jezelf in het nu in het verhaal wat zich toont. Vertrouw erop dat je altijd krijgt wat je aan kunt. We gaan niet ‘in’ trauma’s hoewel het best kan zijn dat er soms een emotie wordt ontladen in de vorm van een traantje.

Even check of het bij je past? Stuur even een mailtje: support@iamacademy.nl

IAMDR, wat is dat?

Ontlading van het trauma dat we op je tijdlijn tegen komen, gebeurt door een zogenaamde ‘IAMDR’ (Desensitization and Reprocessing via jouw ‘I AM’) sessie, een variant op EMDR (dat al een tijd succesvol wordt ingezet bij PTSS). We gebruiken een integratieve EMDR-procedure (die zich normaal richt op een gebeurtenis uit dit leven) om via de I AM ervaringen uit vorige levens en de impact die het op jou heeft gehad effectief om te zetten. ‘Error beliefs’ die jouw systeem onbewust heeft gecreëerd en die jou nu nog kunnen aansturen (denk hierbij aan: ‘het leven is hard’, ‘ik ben niets waard’, ‘wat ik ook doe, het lukt toch niet’, ‘anderen wel, maar ik niet’, ‘ik ben niet dit of dat genoeg’ etcetera) worden opgespoord en gecleard. En we zetten er effectieve, ondersteunende beliefs voor in de plaats.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Dat is afhankelijk is van het bewustzijnsniveau waarop je staat en de inspanning die je zélf bereid bent te leveren. Wanneer we de lading hebben gecleard en de beliefs hebben aangepast, zul je merken dat het gemakkelijker is om een nieuwe focus neer te zetten. Die focus moet je echter wel zelf neerzetten. In het neerzetten van de nieuwe focus kan het zijn dat je nog iets tegenkomt, dat zich nog een ander ‘laagje’ laat zien. De ervaring leert dat de meeste met 5 sessies verdeeld over een half jaar in staat zijn om ogenschijnlijk diepe ingesleten patronen te veranderen. Maar een enkele sessie kan ook al een behoorlijke verlichting geven.

Hoeveel kost een sessie?

Een losse IAMDR-sessie van 1,5 uur kost € 125,-.

Je kan er ook voor kiezen om in een jaar, de I AM perfect te integreren in je systeem. In dat geval raden we je aan om te kiezen voor de jaartraining.

Interesse? Neem contact op!