Twintig jaar geleden zat ik letterlijk ‘vast’. Ik kon niet lopen van de pijn vanwege de symptomen van bekkeninstabiliteit. Ik had een prachtige lieve baby, maar voelde me totaal overspoeld en onthand. En omdat eten altijd al een focus had, ontwikkelde ik een patroon rondom eten (lees: ‘ veel, zoet, vet en vaak’) dat me kennelijk hielp om om te gaan met mijn situatie. En wellicht dat dat patroon me even een gevoel van verlichting gaf, het werd al snel een probleem. Het maakte me zelfs diep ongelukkig en nog onmachtiger dan ik me al voelde. Uiteindelijk voelde het onhoudbaar, helemaal niet helpend voor me en wilde ik hulp. Zo kwam ik via een korte omweg terecht bij de Academie voor psychotherapie in Amsterdam waar ik de NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) Practioner en Master opleiding volgde.

En hielp het?

Bekijk hieronder de uitgebreide video van 9 minuten met ondertiteling:

Een prachtige opleiding vond ik het. Niet in de laatste plaats omdat ik les kreeg van een geweldige inspirerende teacher/auteur/filosoof – Eric Schneider – die precies de juiste snaar wist te raken. Maar omdat ik – ondanks die opleidingen – toch nog tegen dezelfde patronen en thema’s aan liep, volgde ik hem naar zijn trainingsinstituut in België waar ik nog drie jaar verder ging met mijn reis door het onder- en hoger bewustzijn. Om er aan de andere kant nog steeds vol van patronen uit te komen. Ik begreep één ding feilloos. Als dingen zichzelf niet oplossen, werk je niet op het juiste niveau, zoals Einstein al zei. Dus wat zag ik over het hoofd? Naar dat antwoord ging ik op zoek. Het leidde me van het meegaan met een sjamaan naar Suriname, naar Ericksoniaanse hypnose, naar het werken met lichtremedies en ademhaling en naar een energy healing opleiding en van alles daar tussen in.

Het werd een ‘bumpy ride’, vergelijkbaar met de hoogste achtbaan ter wereld. Zo eentje waar je instapt en dan halverwege denkt ‘waaaaat, laat me eruit!!!!’. Maar goed, je bent bovenin dus dat gaat niet. Het uitzitten was de enige optie. Laat ik je niet vermoeien met de details, maar ongeveer 15 jaar later kon ik maar tot 1 conclusie komen. Ja, er was heel veel veranderd. Ik had een scheiding doorgemaakt (en mijn kinderen dus ook), ik had samenwerkingen gehad en beëindigd, ik was twee keer verhuisd, ik had van alles en nog wat gedaan én toegepast en ik voelde me nog steeds ruk. Sterker nog, het dieptepunt kwam toen ik letterlijk geen geld meer had op mijn rekening en ik alleen nog maar kon huilen van angst voor wat er komen ging. Zoveel jaren ontwikkeling en wat was daar nou zichtbaar van?

Blijvende veranderingHet mooie is dat uit zo’n dieptepunt er kennelijk ook een hoogtepunt kan komen. Want toen ik in een ‘eat, pray, love’ scéne om hulp riep, kwam het antwoord. Hoe vertel ik nog wel een keer, maar het was mijn eerste kennismaking met de ‘I AM’. En het veranderde de staat van pure wanhoop waarin ik verkeerde binnen 3 minuten in een staat waarin ik kon voelen dat er ‘geen probleem was’. Eén waarin antwoorden op de uitdagingen die het leven biedt als vanzelf komen. De grootste openbaring was de shift, die instant was. Van pure wanhoop naar een gevoel van rust en vertrouwen. En zo mocht ik ervaren dat er in me – nu al – een niveau van bewustzijn was wat zich kenmerkte door een gevoel van intense harmonie. Deze directe ervaring maakte me zo nieuwsgierig dat het bestendigen hiervan mijn doel werd. En toen pas kwam de ‘blijvende verandering’. Want vanaf het moment dat ik leerde hoe ik me op mijn I AM kon focussen, veranderde mijn leven pas echt. Niet zo zeer de omstandigheden want ik bleef moeder van twee kinderen met een eigen praktijk en alle drukte en uitdagingen die daarbij hoorden, maar wel de staat van waaruit ik dit beleefde. Het gaf me het antwoord waar ik al die jaren naar op zoek was. De ‘blijvende verandering’ waar ik naar op zoek was, zat IN me. Het is de onaantastbare, stabiele harmonie die inherent is aan de I AM, het oog van de orkaan. Die niets maar dan ook niets te maken heeft met het denken en ALLES met wie je werkelijk bent. Het was voor mij een ‘lightbulb’ moment en is volgens mij het antwoord op het creëren van harmonie in jezelf EN in de wereld. Het gaf me de drive om het de wereld in te brengen omdat ik voel dat dit hoognodig is. Ik wil het graag delen met jou. Dus misschien ben je nieuwsgierig door mijn verhaal en wil jij ook de harmonie van jouw ‘I AM’ voelen. Schrijf je dan in voor de 5-daagse gratis ochtendmeditaties.