Dat klinkt heel bijzonder en dat is het ook wel eigenlijk. Toen ik, stiekem heel wat jaartjes geleden…., deze training volgde, was dat het begin van best wel een avontuur voor mij.

De tekst gaat hieronder verder

De training ‘Spirituele heling’ werd aangeboden bij het instituut in België waar ik al mijn andere opleiding ook gevolgd heb. Dit instituut staat bekend als zeer gerespecteerd en gerenommeerd. Er worden niet ‘zomaar’ trainingen aangeboden zal ik maar zeggen. Ik had destijds nogal wat pijntjes in mijn lichaam. Dus toen ik ook nog las dat de training fysieke genezing tot stand kon brengen, was mijn nieuwsgierigheid gewekt en besloot ik me maar gewoon aan te melden.

De tekst gaat hieronder verder

Een heel nieuw avontuur

Ik had nog niet zo heel veel energetisch bewustzijn opgebouwd, dit was dus het begin van een heel nieuw avontuur voor mij. De naam van de training zegt het eigenlijk al: ‘een methode voor totale spirituele rehabilitatie’. En met ‘spiritueel’ worden in dit geval je ziel en alle energielichamen bedoeld. Nou, daar had ik toen nog niet zoveel feeling mee. Maar ik vond het wel ongelooflijk interessant.

De training werd gegeven door een Israëlische vrouw. Dit was mijn eerste aanraking met energiewerk. En dat was niet zomaar wat, ik vond het eerlijk gezegd best complex allemaal. Je krijgt alles over de chakra’s geleerd, hoe het zit met energievelden om je heen en dat je een soort buis van licht door je heen hebt stromen die al die energiestromen met elkaar verbindt. En je krijgt allerlei tools aangereikt en procedures uitgelegd om ervoor te zorgen dat al die energievelden schoon zijn en schoon blijven. En dat is behoorlijk ingewikkeld.

Het niveau van bewustzijn dat alles weet

Een aantal trainingen heb ik bij deze mevrouw gevolgd en elke keer heb ik braaf gedaan wat zij mij geleerd heeft. Maar tegelijkertijd had ik ook heel erg het gevoel dat er een niveau in mij is dat alles weet. Een niveau dat helemaal verbonden is met alles, alles kan zien en alles kent. En ik vroeg me af waarom ik aan dat niveau moest gaan vertellen hoe het iets moet doen. En daar liep ik eigenlijk op stuk. Na anderhalf jaar lang trouw elke dag toegepast te hebben wat ik in de training geleerd had, kwam ik erachter dat wat zich fysiek liet zien zich nog steeds niet hersteld had. En toen kwam het besef dat ik niet meer geloofde in het vertellen aan dat niveau van bewustzijn in mij, wat dus alles al weet, hoe het iets moet doen.

Mijn I AM

Van daaruit, vanuit die inzichten en het stellen van de vragen, kwam ik uiteindelijk bij de I AM terecht. Het niveau in ons dat dus wel alles weet, ziet, kent et cetera. Ik maak nog steeds gebruik van de kennis die ik wat betreft spirituele heling heb opgebouwd. Dat is niet iets dat ik zomaar wegwuif, want het is heel waardevol en mooi. Ik heb er ‘gewoon’ aan toegevoegd dat ik nu kan vragen om iets, zonder dat ik precies hoef te weten doe die dingen dan worden uitgevoerd.

Spirituele helingEnergetische verstoringen

Hoe ik dat dan doe? Ik zal het uitleggen. Stel, ik heb hoofdpijn. En hoofdpijn is, zoals ik het zie, het lichaam dat mij toont dat er een energetische verstoring zit.

Hoe ik dat zo zeker weet? Weet je, ik begrijp dat als je alleen maar ‘hier’, in je lichaam, bent en niet snapt dat er ook energievelden zijn, je denkt dat hoofdpijn gewoon hoofdpijn is. Maar jouw lichaam is energie, net als mijn lichaam energie is. Je lichaam bestaat uit atomen, dat heb je waarschijnlijk nog op school geleerd bij natuurkunde. Onze lichamen zijn kleine bolletjes met atomen waar ruimte tussen zit.

Als je dit gegeven goed tot je door laat dringen, kun je begrijpen dat jouw lichaam in plaats van een vaste vorm, een energetisch trillingsveld is. En een energetisch trillingsveld is opgebouwd uit andere energetische lagen. Die andere lagen zien we niet omdat onze zintuigen daar niet op afgestemd zijn, die zijn afgestemd op het grondstoffelijke. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn.

Het niveau waarop het probleem zich afspeelt

De reden waarom onze medische wetenschap op heel veel dingen geen antwoorden heeft, is omdat het geen inzicht in energetische verstoringen heeft. Je hebt hoofdpijn, neemt een pilletje, de volgende dag heb je weer hoofdpijn, je neemt dus weer een pilletje en zo blijf je maar doorgaan. Dag in, dag uit. Je zit in een patroon en bent met symptoombestrijding bezig, je bent niet bezig met de oorzaak.

Einstein ze het al: “Het niveau waarop het zich aandient, is niet het niveau waarop het probleem zich afspeelt”. Als je lichaam een fysieke verstoring laat zien, wat voor verstoring dan ook, dan is dat niet énkel fysiek. Dan is er meer aan de hand. Het kan zijn dat er een emotioneel component zit die de verstoring veroorzaakt, het kan een mentaal component zijn of een energetisch component. De kunst is op te sporen waar het precies zit. Maar ja, hoe doe je dat als je daar geen kennis over hebt? Ik bedoel, hoe weet ik de weg in New York als ik daar nog nooit geweest ben?

Gebruik je I AM als routeplanner

Het niveau van bewustzijn, wat ik I AM noem, kun je zien als een navigator, als je routeplanner. Ik hoef alleen maar ‘Helingstraat’ in te toetsen en dan komt mijn I AM in actie en brengt mij naar de ‘Helingstraat’. Ik hoef niet te weten hoe je daar naar toe moet rijden, dat doet de I AM voor me. Ik hoef alleen maar achterin te gaan zitten. Dat is hoe je het moet zien. Zo werkt het als je met je I AM werkt. Die maakt gebruik van de kennis die ook ik in me heb. Als ik met jou zou werken, kan ik je precies uitleggen hoe het werkt, zodat jij je ervoor open kunt stellen, maar voor de I AM is dat in principe dus niet nodig.

In harmonie zijn met alles wat er is

Hoewel de Spirituele heling een hele mooie ervaring voor me was, en ik er nog steeds principes uit gebruik, vind ik toch dat werken met mijn I AM dit overstijgt. Ik ben heel dankbaar voor de kennis die ik op heb mogen doen en voor de ervaringen die ik heb mogen hebben. En ik ben heel blij dat het werken met de I AM het zo versimpeld heeft. Ik hoef geen ingewikkelde procedures meer te doen om prachtige en snelle resultaten te behalen en meer in harmonie te zijn. In harmonie met mezelf en met anderen. En zo is het ook voor de mensen met wie ik werk.

Dat is uiteindelijk waar alles om gaat. Dat we in harmonie zijn met elkaar, met wat er is, met het lichaam, met je denken, je voelen en met je handelen.

Wil jij deze harmonie ervaren? Download hier gratis de 5 daagse ochtendmeditatie.