Psychotherapie

Psychotherapie, of praattherapie, is een manier om mensen met een breed scala aan psychische aandoeningen en emotionele problemen te helpen.
Psychotherapie richt zich onder meer op moeilijkheden bij het omgaan met het dagelijks leven, de impact van trauma, medische ziekte of verlies, zoals de dood van een geliefde; en specifieke psychische stoornissen, zoals depressie of angst. Psychotherapie kan worden gebruikt in combinatie met medicatie of andere therapieën.

Coaching/counseling is een vorm van psychotherapie. Je kunt voor individuele therapie kiezen of je kunt samen met een familielid of partner sessies doen. Systemisch werk kan je individueel doen, terwijl je dan toch werkt aan problemen die zich bijvoorbeeld binnen je gezin of werk laten zien -in een groter verband dus.

Psychotherapie kan worden ingezet op een acuut probleem en kan van korte duur zijn (een paar sessies), maar kan ook langdurig zijn (maanden of jaren) wanneer het gaat om meer complexe problemen. EMDR is een tool die veel gebruikt wordt in de psychotherapie en die vooral helpt bij het loslaten van trauma.

Wanneer je overweegt om psychotherapie te gaan volgen omdat je tegen bepaalde problemen in je eigen leven aanloopt, of omdat je geīnteresseerd bent in mindfulness, dan is onze 5-daagse gratis ochtendmeditatietraining een hele mooie start om kennis te maken met de I AM. Kijk hier voor meer informatie en om jezelf aan te melden. 

 

 

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?
 

 

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM