WAAROM ‘THE SECRET’ WEL WERKT

Waarschijnlijk heb je ooit de film ‘the Secret’ wel eens gezien. Of heb je wel eens gehoord over ‘the Law of Attraction’. Misschien heb je het zelfs wel eens uitgeprobeerd. Je hebt een vision board gemaakt en dingen opgeschreven, en vervolgens kwam je erachter dat het niet werkte. Mogelijk heb je toen je vision board het raam uit gegooid en de film in de prullenbak gemikt. En wellicht wilde je weten waaróm het niet werkte en wat je anders had kunnen doen.
In dit artikel ga ik je uitleggen waaróm het niet werkte en hoe het wél kan werken.

De tekst gaat hieronder verder:

Alles is energie

De principes uit ‘the Secret’ kun je namelijk gewoon toepassen. Want wat ze met de film probeerden uit te leggen, en dat deden ze door je dingen te laten ‘materialiseren’, was dat alles energie is. Jij, ik en alles wat we waarnemen bestaat uit atomen. En atomen trillen.
Als ik iets denk in mijn hoofd, dan creëer ik een gevoel. En dat gevoel beïnvloedt de manier waarop mijn atomen trillen. Denk maar eens aan iemand die depressief is en de kamer binnen komt lopen. Hij of zij glimlacht wel, maar je vóelt gewoon dat die persoon niet lekker in zijn of haar vel zit. Dus je vóelt het wel, maar je zíet het niet. En dat heeft alles te maken met wat ik je nu vertel.

En alles heeft een trillingsveld

Met ons denken beïnvloeden wij de manier waarop onze atomen trillen. Alles wat trilt heeft een trillingsveld. Dat kun je waarnemen als je bijvoorbeeld een telefoon voor een geluidsbox houdt. Dan hoor je ‘bbbbbbbzzzzzzzzztttttttttt’. Dát is de interactie tussen de telefoon en de box. Wij zijn zelf eigenlijk allemaal telefoontjes die van alles uitsturen. Met als gevolg dat er ook iets terug komt. In deze realiteit is alles energie. En als alles energie is en alles een trillingsveld heeft, is de ruimte waarin jij je nu bevindt dan leeg? Het antwoord weet je waarschijnlijk meteen: Nee, die ruimte is niet leeg.
Ik stuur dus een veld van energie uit en daar komt een antwoord op. In deze realiteit zijn er wetten die wij niet op school leren en die niet afhankelijk zijn van wat wij geloven om actief te zijn. De zwaartekracht bijvoorbeeld houdt niet op met werken als jij als klein kindje niet geleerd hebt over de zwaartekracht, de zwaartekracht is er gewoon.

De wet van het magnetisme

En dat geldt ook voor ‘the Law of Attraction’. Je zou deze wet ook de wet van het magnetisme kunnen noemen. Dat wat hetzelfde is, trekt elkaar aan. En dan moet je denken in frequenties. In ‘the Secret’ wordt gezegd dat als je een rode Ferrari wilt, deze morgen bij jou voor de deur staat, als je maar hard genoeg de focus op die rode Ferrari legt. En dit werkte niet bij jou, hoe zeer je die Ferrari ook wilde.
En weet je waarom dit niet heeft gewerkt? Omdat jij ondertussen dacht: ‘haha, morgen staat er écht geen rode Ferrari voor mijn deur, geloof je het zelf?’ Je schreef op wat je wilde, maar geloven deed je het niet. En dát is de frequentie die je hebt uit gestuurd. Logisch dat er geen rode Ferrari op je stoep stond, want jij had een ‘echt niet’- gevoel. En dát gevoel bepaalt de trilling van jouw atomen.
De wet is ook: ‘what your mind conceives and your heart believes, you will achieve’. Wat je kan bedenken en vóelt dat waar is, zal naar je toekomen. Dit heeft te maken met dat alles trilling is. En zolang je nog in vormen, ‘alles is vorm’, blijft denken, pak je niet waar het echt over gaat.

Harmonie en disharmonie

Ik ben van de I AM Academy en kan je leren hoe je naar een ander niveau van je bewustzijn gaat waar de trilling die je uitstuurt, zodra je je daarmee vereenzelvigt, harmonie is.
Denk maar eens met me mee. Als je in de trilling van harmonie terecht komt, dan betekent dat dus dat de atomen harmonisch gaan trillen. En dat het trillingsveld dat om jou heen komt, harmonie is. De ervaringen die je dan naar je toe gaat halen, zijn ervaringen die jou bevestigen dat alles harmonie is. Hoe? Dat kan ik niet zeggen. Want het kan best zijn dat als je toch die rode Ferrari voor je deur krijgt, je helemaal niet harmonisch bent. Omdat je elke keer als je in die auto een stukje gaat rijden, denk: ‘oh jee, als er maar geen krasje op komt…’. Als je zo rond rijdt, ben je verre van harmonisch.
Het zou dus kunnen dat je die Ferrari krijgt. Maar het zou ook heel goed kunnen van niet, omdat het jou niet dient. En dat verschil tussen wat goed voor je is en wat je wilt, zijn twee verschillende dingen! Het universum, het energieveld waarin wij zitten, luistert niet zozeer naar wat jij wílt, maar wel naar jouw gevoel, hoe jij je ergens over voelt. En daarin kun je de omgeving als feedback gebruiken.
Stel, jij hebt de hele tijd disharmonische ervaringen, met mensen of met spullen, die jou laten zien dat het allemaal niet zo lekker loopt. Dan mag je naar de spiegel wijzen. Want dat is hoe je er naar moet kijken. Het is een spiegel die jou teruggeeft welke energie jezelf hebt uitgestuurd. En dan kun je wijzen naar de vlekjes op de spiegel en ander werk gaan zoeken of een ander vriendje of een ander huis. Maar dat vlekje dat jij waarneemt, heb jij zelf uitgestuurd. Dus je moet de spiegel niet poetsen, maar jezelf….

Probeer onderstaande actieve meditatie eens. Deze “inlog code”zet alle energie klaar om voor je te werken. Probeer het gratis.

Tekst gaat hieronder verder

Draai het om

Als jij met ‘the Secret’ gewerkt hebt en je bent er achter gekomen dat het niet werkt, moet je het juist omkeren. En zeggen: ‘het werkt wel, ik heb precies gekregen wat ik wilde.’ En je afvragen wat je nou écht uitgestuurd hebt waardoor je dit resultaat kreeg. Als je uitgestuurd hebt dat je geen reet gelooft van ‘the Secret’ en dat je er van overtuigd bent dat het toch niet gaat werken, dan heb je precies gekregen wat je wilde. Of je daar nou bewust van was of niet.
Dus: alles wat wij denken, wordt vertaald in een trilling, die trilling stuur jij uit en die trilling krijg je beantwoord.
En natuurlijk is dit niet leuk om te horen als je tegen bepaalde dingen aanloopt waar je niet blij van wordt. Maar daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat jij nu een sleutel tot verandering hebt. Want als jíj degene bent die de trilling uitstuurt, dan is elke ervaring die je tegenkomt een uiting van jou.

Law of attractionDe werking van de realiteit

En ik begrijp heus dat dit voor sommige mensen heel lastig is. Zeker als je zware dingen hebt meegemaakt in dit leven. Maar dit heeft alles te maken met het ‘schulddenken’ waar we mee zijn opgegroeid. In ons denken komt namelijk meteen iets omhoog van ‘ja, maar nu is het mijn schuld’. Maar daar heb ik het niet over. Ik heb over de realiteit en hoe deze werkt. Als je de realiteit ontdoet van alle emotionele interpretaties en van alle believes die jij er wellicht over hebt opgebouwd, kun je zonder emotionele lading kijken naar wat jij in jouw leven gecreëerd hebt. Dit wat ik je nu vertel had je eigenlijk moeten leren op de lagere school, dit is namelijk de gebruiksaanwijzing van hoe het hier werkt.
En als jij eenmaal doorhebt hoe het hier werkt, kun je verantwoordelijkheid nemen voor dat wat je gecreëerd hebt en gebruik maken van hoe jouw systeem werkt. Jouw systeem werkt op een bepaalde manier. En die manier is exact hetzelfde als hoe mijn systeem werkt en die van je buurman en die van iedereen om je heen. Als je weet hoe het werkt, kun je werkelijke veranderingen gaan aanbrengen. Nu is het eigenlijk alsof je Monopoly speelt zonder de gebruiksaanwijzing gelezen te hebben. Je kent de regels niet, maar je speelt wel gewoon en ondertussen gebeurt er van alles waar je niks van begrijpt en verlies je de hele tijd. Je moet dan maar ondervinden hoe je het spel speelt, maar je gaat honderdduizend keer op je smoel. Want je hebt nog steeds de handleiding niet gekregen van dat bordspel waarin je zit.

Onbewust

Zo moet je het maar zien. En nogmaals, ik begrijp het echt als je liever niet wilt kijken naar alle vervelende dingen in jouw leven. Maar ik nodig je uit het wel te doen. En ik wil ook nog eens benadrukken dat ik het niet heb over schuld, schaamte, boete et cetera. Ik heb het puur over hóe energie werkt. En als je in staat bent om ‘hoe werkt energie’ te zien voor wat het is, namelijk een mechanisme dat steeds hetzelfde doet, kun je dat mechanisme voor jezelf gaan gebruiken. Je kunt dan gaan kijken wáár de disharmonie is ontstaan, die naar jezelf toehalen en inzien dat je kennelijk iets gelooft waardoor de disharmonie ontstaan is. Onbewust.
En dat is het sleutelwoord: onbewust. Zou jij boos worden op een kind dat zich brandt aan een te hete verwarming terwijl het niet wist, zich onbewust was, dat de verwarming te heet was? Dan zeg je toch ook niet: ‘nana, eigen schuld…’? Dus als jij je niet bewust bent geweest van hoe bepaalde dingen werken, heeft het helemaal geen zin om in schuld te gaan denken.

Hoe jouw systeem werkt

Vanaf nu weet je dat schuld niet iets is waar ik het over heb. Schuld kun je vergeten. Ik heb het puur over het systeem en over hoe het systeem werkt. Jouw systeem in dit geval. Hoe werkt jouw systeem? Hoe werkt jouw bewustzijn? En hoe werkt jouw bewustzijn in relatie tot de omgeving en jouw leven en de ervaringen die je creëert?
Wanneer je gaat leren dat jouw bewustzijn gelaagd is, dat je een omgeving hebt, een lichaam, een bewuste geest, een denken én een I AM en dat jouw I AM de kwaliteit en de capaciteit heeft om al die disharmonie die jij in jouw leven hebt meegemaakt te harmoniseren, pas dan ga je het leven ervaren zoals het werkelijk bedoeld is. En dát is ‘the Secret’. ‘The Secret’ is werkelijk jóuw I AM. Een niveau van bewustzijn dat nu al in jouw zit en dat je kunt leren inschakelen om alle troep en bagger die je wellicht tegen gekomen bent, op te ruimen.
En daar kun je een begin mee maken als je mijn Inlog code doet, een actieve meditatie, die ik speciaal hiervoor gemaakt hebt.