I AM

Jouw I AM presence of IK BEN Tegenwoordigheid is jouw volmaakte levensenergie. Het stroomt altijd door je heen, is altijd bij je geweest en je kunt het nooit kwijtraken.
I AM = IK BEN. De woorden geven al aan dat het hier om je ZIJN gaat. Het zit IN je, het is geen invloed van buitenaf. Bewust afstemmen op deze volmaakte levensenergie –die je bent, helpt je om die volmaakte energie tot volmaakte uitdrukking te brengen in alle aspecten en details van je leven.

In een cursus in wonderen (a course in miracles; ACIM) en de dictaten van Abraham Hicks wordt gesproken over hetzelfde volmaakte energieveld dat haar uitdrukking heeft in de wereld in en om ons heen. Alles wat geen volmaakte uitdrukking is, laat een verstoring in het energieveld zien dat op te lossen is door bewuste afstemming op I AM en door bewust te zijn van de energie die je uitstuurt en oppakt om je heen. Denk maar aan de Law of Attraction.

Wanneer je leert afstemmen op je I AM Presence ga je je afstemmen op die innerlijke bron van volmaakte levensenergie. Dit kan je ook je intuïtie noemen; het volgen van je hart.

We willen allemaal vrede en harmonie in ons leven, toch? De grap is dat we in essentie al volmaakte vrede, vreugde, mededogen, overvloed, vrijheid en harmonie ZIJN. We brengen alleen steeds onze aandacht naar chaos, pijn en het lijden om ons heen. En omdat energie aandacht volgt, brengen wij onze volmaakte levensenergie naar datgene wat we denken of voelen. Hierdoor verlagen we de volmaakte trilling van onze levensenergie naar dezelfde trilling als datgene waar we onze aandacht op richten.

Wanneer lichaam en geest in balans zijn, kan je vrij aanwezig ZIJN in het hier en nu. Er zijn vele holistische therapievormen die stellen dat psychische pijn een fysieke uitdrukking krijgt of makkelijker gezegd; je denken beïnvloedt hoe je je voelt. Emotioneel lichaamswerk stelt dat je ZIJN (lees; je I AM presence) de meest wezenlijke aanwezigheid in dit leven is. Wanneer je volmaakte levensenergie niet vrij kan stromen, blokkeert de energie in alle aspecten en details van je leven. In Vipassana meditatie leer je ook hoe je in afstemming weer contact maakt met je volmaakte levensenergie door je vooraleerst af te wenden van de mentale onvolmaaktheden. The Work van Byron Katie heeft dit vertaald in 4 hele praktische vragen die je helpen om de focus van chaos, pijn en lijden terug te brengen naar de waarheid die in jezelf zit.

Vanuit dit bewustzijn en de bewuste keuze om jouw volmaakte levensenergie op volmaakte wijze in te zetten zal je volmaakte zelfrealisatie zichzelf vormgeven.

Nieuwsgierig geworden naar de I AM? Doe vrijblijvend onze gratis 5-daagse meditatietraining! Via deze link kan je de training meteen beginnen en ervaren wat de I AM voor jou kan betekenen. 

De balans in je leven herstellen door af te stemmen op je volmaakte levensenergie vind je terug in vele vormen van therapie;

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?
 

 

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM