Om je meer inzicht te geven in de werking van I AM, deel ik graag persoonlijke ervaringen. Deze persoonlijke ervaring gaat over mijn manier van coaching geven en hoe ik daar afstemming op I AM bij gebruik. Er zit namelijk een groot verschil in mijn manier van coaching geven op het moment dat ik heel goed voorbereid bent, ofwel wanneer ik heel goed afgestemd ben op mijn Hogere Bewustzijn, I AM, of wanneer ik zomaar zonder afstemming hierop een coachgesprek heb. Een waardevolle ervaring en les die ik graag met je deel.

De tekst gaat hieronder verder:

De gebeurtenis

In dit geval was ik van tevoren niet heel goed voorbereid en daarmee bedoel ik dat ik niet goed de tijd had genomen om af te stemmen op de volmaakte levensenergie die IK BEN,
I AM voordat ik de training moest geven. Ik had thee gezet en mijn kamer klaargemaakt, maar dat was alles. Mijn cliënt kwam binnen, een puberjongen van 15 jaar, dezelfde leeftijd als mijn eigen zoon, samen met zijn moeder. Ik voelde meteen de weerstand van de puber, die was meegekomen omdat zijn moeder dat belangrijk vond, maar daar zelf duidelijk niet op zat te wachten. Ook de energie van zijn moeder was sterk voelbaar, die zich duidelijk irriteerde aan de onverschilligheid van haar zoon. Vervolgens voelde ik mijn eigen weerstand opborrelen. Mijn mind gaf hetzelfde gevoel als op het moment dat mijn eigen zoon een vervelende bui heeft en zich onverschillig gedraagt. Want dat is wat je mind doet, vergelijkingen maken: waar doet me dit aan denken? 

Dat gebeurde ook in deze situatie, in een split second. Echter, was dit natuurlijk een hele andere context. Het ging niet om mijn privésituatie, maar om een coach-client relatie. Ik kon dit alleen niet uit elkaar houden, omdat ik niet goed voorbereid was en niet afgestemd was op mijn Hogere Wijsheid. Dus gaf ik mijn gedachten vrij spel.

Mijn vraag aan I AM

Het mooie is wanneer je leert werken vanuit afstemming op I AM je ook leert observeren wat er in jezelf gebeurt. In dit specifieke geval voelde ik die beweging opkomen. Ik besefte heel goed dat de context anders was dan waar mijn mind op reageerde. Ik zat daar met een puber, een kind van een ander, en niet met mijn eigen kind. Toch reageerde mijn mind alsof mijn eigen privésituatie was. Toen besloot ik onmiddellijk in afstemming op I AM te gaan. Ik focuste me op mijn Hart en dacht: “Dat wat zich toont in mij, I AM, verteer dat.’ Vervolgens vroeg ik mijn hoofd: “I AM, hoe kan ik deze jongen het beste dienen? Welke capaciteiten en kwaliteiten heb ik in mij om deze jongen te geven wat hij nu nodig heeft in zijn proces?” Dat deed ik in mezelf. Terwijl de jongen aan het praten was, of zijn moeder. Als je in contact staat met je Hogere Wijsheid, is dit slechts secondewerk.

Het resultaat: een open gesprek

Toen kwam het vanzelf. Ik weet niet meer precies wat er gebeurde. Ik kan alleen zeggen hoe ik me voelde en hij, de puberjongen, zich voelde. Er kwam een bepaalde openheid tussen ons, waardoor hij zich gezien voelde. Daardoor liet hij even voor een moment zijn houding als onverschillige puber varen en kwam hij in contact met zijn gevoel. Hij voelde zich verbonden met zichzelf. Er volgde een open gesprek, met échte interactie. Er was een deur geopend en we communiceerden op een heel ander niveau. Hij ging met een compleet andere houding weg dan dat hij gekomen was. Is dat gevoel gebleven? Dat weet ik niet en daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat hij weer heel even verbonden was met zichzelf en dat heeft ervaren. Dat zaadje was in ieder geval geplant.

De les: vanuit focus op I AM doe je altijd het juiste

Zolang je in je eigen verhaal zit, kun je het verhaal van een ander simpelweg niet horen. Wanneer je afstemt op je Hogere Bewustzijn, doe je automatisch het juiste. Daar kun je op vertrouwen. Je interne dialoog verdwijnt en je luistert naar je Hart.

Het is nooit te laat om I AM om hulp te vragen, zo bevestigt dit voorbeeld. Hoe je dat doet? Met de gratis ochtendmeditatiesessies, die ik speciaal heb ontwikkeld om contact te leren maken met je Hogere Wijsheid.