In ons allemaal stroomt een levensenergie. Het is de Energie die maakt dat wij leven; de Energie die ons hart doet kloppen en ons bloed doet stromen. ‘I AM’ is de Aanwezigheid die de Bron is van deze Volmaakte Levensenergie, die door alles en iedereen heen stroomt, en die in essentie ‘Volmaakt’ (lees: zuiver) is. Het is dat deel in ons dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst. Het is ons Hoger Zelf. Het is Heelheid, Eenheid, Volmaakte harmonie, vreugde, vrijheid, vrede, overvloed, gezondheid en Volmaakte Liefde.

Wanneer je leert afstemmen op deze ‘I AM Presence’, de IK BEN Aanwezigheid, zijn het deze kenmerken die je terugziet in jouw leefwereld.

Echter, het is niet wat veel mensen ervaren in hun leven. Ze komen chaos, pijn en lijden tegen. De Volmaakte Levensenergie stroomt namelijk door onze mind, ons opslagbewustzijn. Hierin zijn alle herinneringen, programmeringen, patronen, overtuigingen en emoties opgeslagen. Niet alleen van onszelf, maar van de hele mensheid, doorheen levens. Het is een collectief energetisch veld. Het ‘denken’ speelt zich af op het niveau van mind. Het geeft een automatische respons op wat er binnenkomt, gebaseerd op ervaringen uit het verleden, in de vorm van emoties, gevoelens, gedachten. Hiermee verlagen we de frequentie van de Volmaakte Levensenergie naar de frequentie van datgene waar we onze aandacht op richten. Energie volgt aandacht; het is de Law of Life.

Wat we in onze wereld terugzien, op micro- en op macro niveau, is een reflectie van wat we zelf aan energie hebben uitgestuurd. Als het allemaal goed met je gaat, is dit prima te begrijpen. Maar het is minder leuk als je dit hoort, wanneer het niet zo goed met je gaat. Dan is het wellicht best even slikken: “Wacht even, kom ik dit nu tegen in mijn leven door energie die ik heb uitgestuurd? Heb ik dit zelf gecreëerd? Ik heb hier toch niet om gevraagd?”.

Begrijpelijk dat je dit denkt, maar het is wel hoe het werkt. Het is tegelijkertijd het beste nieuws dat je kunt krijgen! Want het betekent dus ook dat jij in staat bent om invloed uit te oefenen op datgene wat jij uitstuurt.

Samenzijn met je familie, vol liefde en harmonie

We hebben de afgelopen maanden in een lockdown gezeten, waarbij gezinnen noodgedwongen dag in, dag uit bij elkaar in huis moesten verblijven. Wellicht heb je in deze situatie oude familiepatronen van dichtbij kunnen ervaren. Dus hoe toepasselijk was het dat ik ter voorbereiding van dit blog zojuist het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht’ opensloeg, de Nederlandse vertaling van ‘Instant Healing’ van Susan Shumsky. Dit boek is gevuld met ‘scientific prayers’ (gebeden die wetenschappelijk bewezen hebben wonderen te kunnen verrichten). Mijn oog viel direct op de ‘Behandeling voor een harmonieus gezinsleven en harmonieuze familierelaties’.

Hoe fijn is het om nu woorden uit te spreken die zo helend zijn, dat je het samenzijn met je gezin en bij familiebijeenkomsten vanaf nu in pure harmonie kunt beleven. Dat je dan alleen maar de liefde kunt voelen die je voor elkaar hebt, zonder verstoringen van ‘verhalen’ of ‘ergernissen’ die misschien in het verleden gespeeld hebben. Dat je kunt ontspannen, in een harmonieus, liefdevol samenzijn.

Zet de juiste energie klaar voor een harmonieus gezinsleven

Je kunt er zelf voor zorgen dat de energie binnen jouw gezin en jouw familie liefdevol en harmonieus is. Hoe je dat doet? Je gaat woorden uitspreken die een frequentie, een trilling hebben, die resoneert met de Volmaakte Levensenergie die JIJ BENT. Nu al. Als je deze woorden uitspreekt, geef je de vrije loop aan deze Energie. Ik gebruik daar dus een ‘scientific prayer’ voor uit het mooie boek ‘Instant Healing’, dat door mij en mijn team van I AM Academy vertaald is in het Nederlands en sinds mei 2020 overal verkrijgbaar is. Wat er ‘scientific’ aan is? De Redlands Universiteit in Californië heeft een wetenschappelijk onderzoek gedaan en de werking van de prayers bewezen.

Wat doet deze ‘Behandeling voor een harmonieus gezinsleven en harmonieuze familierelaties’ precies? Simpel: deze prayer zorgt ervoor dat jij jouw Levensenergie, door jouw bewuste focus, richt op datgene wat je verlangt en dat je datgene loslaat wat jou daarin blokkeert.

De drie manifestatie-krachten

Er zijn drie manifestatie-krachten waarmee we onze bewuste focus kunnen richten om te creëeren; visualisatie (door het ‘ideale plaatje’ voor je te zien, richt je je focus), het gesproken woord (hiermee zet je letterlijk energie in beweging) en het gevoel. En deze laatste, ons gevoel, is de belangrijkste. Het is het ‘powerhouse’ van je creatie. In de mate waarin je je gevoel kunt koppelen aan wat je visualiseert en uitspreekt, zet je de meest krachtige manifestatie neer.
Denk maar eens terug aan mooie momenten in je leven. Momenten waarop je iets gepresteerd hebt, waar je heel trots op was, waar je rotsvast in geloofde, waarover je van tevoren al enthousiast aan het vertellen was, waarbij je het eindresultaat al voor je zag en voelde: ‘Dit gaat lukken’. Dat zijn de momenten waarop het – BAM – gebeurde.
Het tegenovergestelde is ook waar. Je kunt je vast wel iets herinneren waarbij je het gevoel had: “Dit gaat vast niet lukken”, waarbij je het ook nog eens aan anderen vertelde (“Nou, ik twijfel hoor”), maar er toch mee door bent gegaan. Wat gebeurde er toen? Precies. Het lukte niet.

Dit is hoe het creatieproces werkt. Door prayers of een behandeling uit het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht’ te doen, kun je hier bewust gebruik van maken. Ik wil je heel graag uitnodigen eens te ervaren wat het met je doet. Stel jezelf gewoon open. Je hoeft er niet in te geloven. Maar in de mate waarin je dat wel kunt, bekrachtig je de werking wel. Ik leg je stap voor stap uit hoe.

Behandeling voor een harmonieus gezinsleven en harmonieuze familierelaties – een energetische ‘schoonmaak’

Ga lekker zitten in een ontspannen houding. Zorg ervoor dat je even niet gestoord kunt worden en dat je vrijuit kunt praten. Breng je aandacht naar het midden van je borstbeen, je hartgebied. En dan adem je in en uit door je hart. Daar bedoel ik mee, dat je je aandacht brengt naar je hart en dat je je voorstelt dat de lucht daardoor naar binnen gaat. Het kan helpen je hand op je hart te leggen. Adem rustig in en uit en vertraag je ademhaling naar ongeveer vier, vijf seconden in en uit. Doe dit een aantal minuten. Waarschijnlijk ervaar je dat je rustiger wordt.

Lees de onderstaande woorden rustig en zelfverzekerd hardop, terwijl je die rustige ademhaling blijft doen en terwijl je je focus op je hart houdt. Tussen de zinnen adem je rustig in en uit. Houd de focus in je hart. En denk bij jezelf: ‘Dit is wat ik wens’. Verlang er naar. Maak dat verlangen zo groot mogelijk. Het verlangen naar harmonie in jouw gezin, in jouw familie. Neem er de tijd voor om de prayer uit te spreken en wacht soms even, tussen de zinnen door, terwijl je niets, niets en nog eens niets doet. Hiermee geef je de Volmaakte Levensenergie, die JIJ BENT, de ruimte om door je heen te stromen en datgene om te zetten wat blokkeert. Noem het maar ‘energetisch schoonmaken’.

Dit is een behandeling voor mezelf [ zeg hier je naam ] voor een Volmaakt, liefdevol, vreedzaam, harmonieus gezinsleven en harmonieuze familierelaties, of beter, nu. 
Ik erken dat er één Bron is van harmonie, vrede en Liefde in het universum is: de Goede, Almachtige, en Alomtegenwoordige Levensenergie van het Goddelijk Zelf. 
Deze Energie is volmaakte Eenheid, de Bron van rust en voortdurende vernieuwing. Het Goddelijk Zelf is de veilige haven van vrede. 
IK BEN nu één met deze Bron van het Goede, van de harmonie, de Liefde en de vrede. Het Goddelijk Zelf is mijn enige Kracht en de Bron van Eenheid in mijn leven, nu. IK BEN een instrument van vrede en harmonie in mijn huis. Thuis, in de veilige haven van mijn Goddelijk Zelf, vind ik elke dag rust en vernieuwing.
Daarom claim ik voor mezelf, [ zeg hier weer je hele naam ], het Volmaakte, liefdevolle, vreedzame, harmonieuze huiselijke leven en harmonieuze familierelaties, of beter, nu. 
Ik heel en bevrijd nu alles wat deze bewering in de weg staat, of het nu bekend of onbekend, bewust of onbewust is. Mijn gedachten zijn nu één met, hetzelfde als en in overeenstemming met de Volmaakte gedachten van mijn Goddelijk Zelf.
Ik verbreek nu alle psychische koorden tussen mijzelf en degenen die met mij leven. Deze psychische koorden zijn nu liefdevol doorgeknipt, opgetild, liefgehad, geheeld, los- en vrijgelaten in het Licht van de Liefde en Waarheid van het Goddelijk Zelf. Ik weet dat alle dierbare energieën die mijn huis negatief beïnvloeden gezegend, vergeven en vrijgelaten in de Liefde, het Licht en de Heelheid van het Goddelijk Zelf, nu. 
Jullie zijn verenigd met jullie ware aard van zijn. Volmaakte Liefde en Volmaakt Licht vullen en omgeven je nu met Liefde en vrede. De aarde bindt je niet langer vast. Angst en schuld houden je niet langer geketend. Ik roep je Hogere Zelf op, om je nu in het Licht van het Goddelijk Zelf op te nemen. Ga nu in vrede en Liefde. 
IK BEN nu vrij van alle gehechtheid die onvoorwaardelijke Liefde in mijn thuis- en gezinsrelaties heeft verhinderd. Ik roep mijn Goddelijk Zelf op om alle gevoelens en gedachten van wrok, angst, dwang, overheersing, verdriet, pijn, afwijzing en in de steek gelaten zijn op te lossen. Ze zijn nu bevrijd en geheeld door de Wijsheid van het Goddelijk Zelf. In plaats daarvan verwelkom ik in mijn huis en familie nieuwe gevoelens van liefde, geluk, vergeving, vrijheid, zelfgezag, vreugde, heling, eigenliefde, zelfacceptatie en eigenwaarde, nu. Ik bevrijd nu alle mensen in mijn huis zodat zij zich op hun eigen unieke en Volmaakte manier uit kunnen drukken, en IK BEN vrij om dat ook te doen. Ik zie alleen maar het Goede in mezelf en in hen. 
Ik accepteer nu volledig, in Bewustzijn, harmonie, vrede en Liefde, of beter, in mijn thuis en in mijn familie, nu. 
Ik dank het Goddelijk Zelf voor het verhoren van deze prayer. Dank u, I AM, en ZO IS HET. 

En dan komt nu het allerbelangrijkste: laat het los. Release and let go. Dit is heel belangrijk. Laat het gaan en twijfel er vervolgens niet aan. Dit is wat er MOET gebeuren. Jouw gebed is de aanwijzing, de richtinggever voor jouw Volmaakte Levensenergie. Íeder woord dat jij uitspreekt of denkt, bewust of onbewust, is de richtingaanwijzer voor jouw Volmaakte Levensenergie. Door deze helende woorden uit te hebben gesproken, ze los te laten en er niet aan te twijfelen dat wat jij hebt uitgesproken móet gebeuren, kan de richting die je hebt aangegeven worden gevolgd.

Ik wens je warme, harmonieuze liefdevolle tijden met jouw gezin en bij jouw familiebijeenkomsten.