We hebben allemaal een bron, dat is de bron waar onze energie vandaar komt en die bron heet I AM. The I AM presence. De IK BEN aanwezigheid. De IK BEN tegenwoordigheid. En tegenwoordigheid betekent ‘nu’. Presence is ‘nu’. Het is dat deel van ons dat onaangeraakt is. Het deel van ons dat nooit vervormd is geraakt, dat niet getraumatiseerd is, maar wat absoluut volmaakt is, nu al. En het zit in ons want het is onze bron. En dan hebben we ook nog onze mind, dat is het opslagbewustzijn waarin we al onze herinneringen hebben opgeslagen en dat is veel meer dan we misschien ooit kunnen vermoeden. En die mind, die vervormd de volmaakte levensenergie die we zijn. En onze ervaringen weerspiegelen dat vervolgens, want die zijn gewoon wat je zelf hebt uitgestuurd. 

Dat is allemaal prima te begrijpen als het goed met je gaat en dan is het ook niet zo moeilijk om het te accepteren. Maar het is minder leuk als je dit tegenkomt wanneer het niet zo goed met je gaat. Wanneer je nare ervaringen meemaakt. En dat begrijp ik want daar ben ik zelf ook geweest. En natuurlijk is dat een moment waarop je effe moet slikken en denkt ‘wacht even, kom ik dit nu tegen in mijn leven door de energie die door mij heen is gestroomd en die dit heeft gecreëerd? Heb ik dit dus zelf gecreëerd? Ik kan bijna niet aanvaarden dat dat zo is’. Ik snap dat maar toch is dat dat de waarheid. Tegelijkertijd is dat het beste nieuws dat je kunt krijgen want dat betekent dus ook dat jij in staat bent om invloed uit te oefenen op de energie die jij tegenkomt. 

Familiebijeenkomsten vol liefde, harmonie en samenzijn.

We hebben net Sinterklaas en de Kerstdagen achter de rug en wellicht heb je al die oude familiepatronen weer van dichtbij kunnen ervaren. Dus hoe toepasselijk was het toen ik ter voorbereiding van deze blog zojuist Instant Healing opensloeg, het boek van Susan Shumsky gevuld met scientific prayers die wonderen kunnen verrichten, en dat mijn oog direct viel op: De behandeling voor een harmonieus gezinsleven. Ik las hem en dacht: ja natuurlijk is het fijn om nu woorden uit te spreken die zo helend zijn dat je familiebijeenkomsten vanaf nu in pure harmonie beleefd kunnen worden. Dat het dagen zijn waarin je alleen maar de liefde kunt voelen die je voor elkaar hebt zonder verstoringen van verhalen die er misschien hebben gespeeld in het verleden. Lekker ontspannen, in de liefde, lekker samenzijn in harmonie. 

Zet de juiste energie vast klaar voor je volgende familiebijeenkomst

Je kan jezelf daar dus gewoon op voorbereiden. En hoe is dat dan? Je gaat woorden uitspreken die eigenlijk de goede energie al klaarzetten. Woorden die een frequentie, trilling hebben, die resoneren met de volmaakte levensenergie die jij bent. Nu al. Die onvervormd is. En die kun je dan gewoon de vrije loop laten. Ik gebruik daar dus het mooie boek Instant Healing voor – dat wordt op dit moment door ons vertaald in het Nederlands en is vanaf mei 2020 te koop – dat ik opensloeg en toen kwam ik op een prayer, een scientific prayer, je hoort het goed. Wat is daar ‘scientific’ aan? De Redlands University in California heeft ooit onderzocht of het wetenschappelijk te bewijzen is of die prayers helpen. Niet alleen was het te onderzoeken. Het bleek ook nog dat ze daadwerkelijk werken. Vandaar dat ze nu scientific prayers heten. Maar: wat doet zo’n behandeling – die ik zo meteen met jou ga doen – nou precies? De behandeling voor een harmonieus gezinsleven? Simpel: die laat je je energie richten op datgene wat je verlangt en die laat je datgene loslaten wat tegenhoudt dat je dat verlangt. Hoe fijn is dat? 

De drie krachtigste spirituele manifestatiekrachten

Het beste is als je je heel even terugtrekt als je dit gaat doen. Omdat het beter werkt als je een prayer of behandeling hardop voorleest. Dat komt omdat er drie spirituele manifestatiekrachten bestaan. De eerste is visualiseren. Visualiseren stuurt energie. De tweede is het gesproken woord. Je gesproken woord creëert een klank, een trilling, en een trilling beïnvloed je energie. En de derde is je gevoel en dat is het allerbelangrijkste in het creatieproces. Als je gevoel ondersteunt dat wat je uitspreekt en dat wat je visualiseert, dan manifesteer je. Altijd! Kijk nu maar naar je leven. Als je kijkt naar de contexten waarin dingen gebeurden. Als je iets hebt gepresteerd waar je heel trots op was komt dat omdat je erin geloofde, je er al enthousiast over had verteld, het eindresultaat al voor je zag en voelde ‘dit gaat me lukken’ en BEM, daar gebeurde het. Het tegenovergestelde is ook waar. Als je iets bedenkt waarvan je denkt ‘dat gaat vast niet lukken’, en je vertelde het ook nog tegen iemand ‘dat gaat vast niet lukken’ en toen ging je er toch mee door en wat gebeurde er? Het ging niet lukken. Andersom werkt het dus ook zo. Maar dit hele principe van creëren kun je dus ook bewust beïnvloeden en dat doe je dus door zo’n prayer of behandeling te doen uit Instant Healing. Dus ik wil je heel graag uitnodigen om te kijken wat het met je doet. Stel jezelf gewoon open, je hoeft er niet in te geloven maar het is wel fijn als je dat doet want dat is alleen maar bekrachtiging van het verhaal. Maar het werkt ook als je het gewoon wil ervaren. Gaan we: 

Stof jezelf en je omgeving energetisch af 

Ga zitten. Lekker ontspannen. En breng je aandacht naar je hartgebied. En dan adem je in door je hart. Daar bedoel ik mee dat je je aandacht brengt naar je hart en dat je je voorstelt dat de lucht daardoor naar binnen gaat. Het helpt als je een hand op je hart legt. Adem rustig in en uit en vertraag je ademhaling naar ongeveer vijf seconden in en uit. Voel dat je rustiger wordt. Ik hoop dat je ergens bent waar je je echt even hebt kunnen terugtrekken zodat je kunt voelen hoe helend zo’n prayer of behandeling is. Lees de onderstaande woorden rustig en zelfverzekerd op, terwijl je die rustige ademhaling blijft doen en terwijl je je focus op je hart houdt: 

Dit is een behandeling voor mezelf,

(zeg hier je naam, in mijn geval Marjolijn) 

voor een volmaakt, liefdevol, vreedzaam, 

harmonieus gezinsleven en familierelaties, of beter, nu. 

Nog even: tussen de zinnen adem je rustig in en weer uit. Met de focus op je hart. En denk dan bij jezelf ‘dit is wat ik wens.’ Verlang ernaar. Bij elke zin. En maak dat verlangen zo groot mogelijk. Zoals een drenkeling nog maar één wens heeft: hoe krijg ik lucht in mijn longen? Zo groot is jouw verlangen naar die harmonie binnen jouw gezin. En terwijl je rustig ademt en soms wacht tussen de zinnen door, kan de Volmaakte Levensenergie die je bent door je heen stromen en datgene opruimen dat is blijven hangen in je huis. Energetisch schoonmaken heet dat. Een soort spiritueel stof weghalen is eigenlijk wat je doet. En daarna zeg je hardop: 

Ik erken dat er één Bron is van harmonie, vrede en liefde in het universum. 

De Volmaakte Levensenergie die IK BEN. 

De Goede Almachtige en Alomtegenwoordige Levensenergie.

Deze Energie is volmaakte Eenheid. 

De Bron van rust en voortdurende vernieuwing. 

Deze Energie is de veilige haven van vrede. 

IK BEN nu één met deze Bron van het Goede van de harmonie, de liefde en de vrede. 

De Volmaakte Levensenergie is mijn enige Kracht en de Bron van Eenheid in mijn leven nu.

IK BEN een instrument van vrede en harmonie in mijn huis. 

Thuis, in de veilige haven van de IK BEN die IK BEN, nu al, 

vind ik elke dag rust en vernieuwing. 

Daarom claim ik voor mezelf, (zeg hier weer je hele naam), een volmaakt, liefdevol, vreedzaam, gezinsleven en familiebanden, of beter, nu. 

Ik heel en bevrijd nu alles wat deze bewering in de weg staat. 

Of ze nu bekend of onbekend, bewust of onbewust zijn. 

Mijn gedachten zijn nu één met, hetzelfde als en in overeenstemming met de volmaakte gedachte van de IK BEN die IK BEN, Absolute Volmaaktheid. 

Ik verbreek nu, alle psychische banden tussen mezelf en degenen die met mij leven. 

Deze psychische koorden zijn nu liefdevol doorgeknipt, doorgeknipt, doorgeknipt. 

Ben ik weer: voel maar bij jezelf hoe vaak je het moet herhalen. Dus focus je op je hartgebied en herhaal: knip, knip, knip, knip, knip, totdat het goed voelt. En dan vervolg je: 

Opgetild, liefgehad, geheeld, los- en vrijgelaten in het Licht van de Liefde en de Waarheid van de Volmaakte Levensenergie die IK BEN. 

Het is de IK BEN door mij, voor mij, als mij, als alles en iedereen om mij heen die dit doet. 

Ik weet nu dat alle dierbare energieën die mijn huis negatief beïnvloed hebben en mijn gezinsleven negatief beïnvloed hebben nu gezegend zijn, vergeven zijn en vrijgelaten in de Liefde, het Licht en de Heelheid van de Volmaakte Levensenergie die IK BEN. 

Je bent nu verenigd met je Ware aard van Zijn. Volmaakte Liefde en Licht vullen en omgeven je nu met liefde en vrede. 

De aarde houdt jullie niet langer vast. Angst en schuld houden je niet langer geketend. 

Ik roep je Hogere Zelf op, om je nu in het Licht van de Volmaakte Levensenergie op te nemen. 

Ga nu in vrede en liefde. 

Ik ben nu vrij van alle gehechtheid die om onvoorwaardelijke liefde in mijn gezin of mijn relaties hebben verhinderd. 

Ik roep de Volmaakte Levensenergie op, die ik ben, om alle gevoelens van wrok, angst, dwang, overheersing, verdriet, pijn, afwijzing en in de steek gelaten zijn uit mijn geest op te lossen. Ze zijn nu bevrijd en geheeld door de Wijsheid van deze Energie. 

In plaats daarvan verwelkom ik in mijn huis en mijn gezin familie nieuwe gevoelens van liefde, geluk, vergeving, vrijheid, zelfautoriteit, vreugde, genezing, eigenliefde, zelfacceptatie en eigenwaarde. Nu. 

Ik bevrijd nu alle mensen in mijn huis zodat zij zich op hun eigen unieke en volmaakte manier uit kunnen drukken en ik ben vrij om dat ook te doen. 

Ik zie alleen maar het Goede in mezelf en in hen. 

Ik accepteer nu volledig en totaal in Bewustzijn harmonie, vrede en liefde of beter in mijn huis, mijn gezin en mijn familie. Nu. 

Ik dank de Volmaakte Levensenergie die IK BEN voor het verhoorde gebed. Dank u IK BEN, Dank U, I AM. En ZO IS HET. 

Tenslotte: dan komt nu het allerbelangrijkste van het hele verhaal. Laat het los. Release and let go. Heel belangrijk. Laat het gaan. En twijfel er vervolgens niet meer aan. Dit is hoe het moet gebeuren. Jouw gebed is eigenlijk gewoon een aanwijzing hoe de energie zich moet gedragen. Sowieso is elk woord dat jij uitspreekt een aanwijzing van hoe de energie zich moet gedragen. En door deze woorden uitgesproken te hebben, en ze los te hebben gelaten en er vervolgens niet meer aan te twijfelen, weet ik dat ik je alvast een prachtig 2020 kan toewensen met warme, harmonieuze en liefdevolle familiebijeenkomsten.  

Wil je meer weten over jouw I AM? Ik heb een gratis 5-delige videotraining gemaakt. De download staat hieronder.