Ho’oponopono

Deze van oorsprong Hawaiiaanse techniek leert ons dat we verantwoordelijk zijn voor alles wat we tegenkomen in ons leven. Wij kleuren immers de energie om ons heen met dat wat we doorheen levens hebben geloofd, gezegd, gedacht. Wanneer je iets in je leven tegenkomt wat je als ‘onvolmaakt’ zou kunnen bestempelen dan kan je daar verantwoordelijkheid voor nemen en deze energie schoonmaken door de volgende zinnen uit te spreken:
Het spijt me
Vergeef me
Dank je wel
Ik hou van je

Denk in dit geval in energie. Neem wat je waarneemt niet letterlijk als ‘slecht’ maar zie het als volmaakte levensenergie die is vervormd door onvolmaakte energie, door de energetische stempels die we er doorheen levens op geplaatst hebben. De woorden die je uitspreekt in de zinnen hierboven spreek je uit tegen de volmaakte levensenergie in en om ons heen. Wat je letterlijk zegt is;
Het spijt me dat ik dit in mijn volmaakte levensenergie heb laten verschijnen
Vergeef me dat dit is gebeurd
Dank je wel dat ik altijd word vergeven
Ik hou van je, volmaakte liefde voor de volmaakte levensenergie

Zeg de woorden; het spijt me, vergeef me, dank je wel, ik hou van je zo vaak als je intuïtief voelt dat nodig is. Neem je tijd en spreek de woorden oprecht uit. Na een tijdje voel je de energie lichter worden.

Ho’oponopono werkt net als logo synthese en is een geweldige tool om in te zetten op je weg naar bijvoorbeeld zelfrealisatie. Ik denk dat je kan stellen dat bijna elke echte lichtwerker of zielenwerker bekend is met Ho’oponopono omdat het zo’n prachtige, krachtige tool is. Nei therapie stelt dat alles energie is en sluit daarom naadloos aan op deze techniek. Net zoals Access Bars en het werken met HeartMath trouwens. Maar ook waar je het misschien niet zou verwachten kom je Ho’oponopono tegen; de Gabriel Methode is een methode om af te vallen. Ook zij bevelen deze techniek aan bij het loslaten van de emotionele, mentale en energetische redenen achter het overgewicht.

Wil je meer leren over werken met energie? Dan is onze vrijblijvende meditatietraining echt wat voor jou! Klik hier en ontvang deze mini 5-daagse meditatiecursus meteen in je inbox.

 

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?
 

 

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM