Je bent in gesprek met iemand, op je werk, op school of op de tennisvereniging. Het loopt niet lekker, maar je weet niet goed waarom. Herken je dat? Je hebt een slechte vibe te pakken. Hoe komt dat en hoe kun je dat omdraaien? Vraag je Hogere Wijsheid om hulp, door jezelf te focussen op jouw volmaakte levensenergie, I AM. Ik leg je graag uit hoe je dat doet en hoe die focus op I AM je kan helpen in het contact met een ander, waardoor je altijd het beste uit iedere relatie kunt halen.

De tekst gaat hieronder verder:

Zo werkt onze energie

Je moet je voorstellen dat ons denken constant aan het ‘kwalificeren’ is. Dat is niets anders dan ergens een label aan hangen. Als je bijvoorbeeld aan je werk denkt, komen er automatisch gedachten bij je op over je werk, je collega’s en werkzaamheden. Wat we dus de hele dag doen, is onze energie labelen met datgene wat we vinden over onszelf, over de ander of over de situatie. Hierdoor zeg je als het ware tegen je energie hoe het zich moet gedragen. Die gedachten vervormen je volmaakte levensenergie en veranderen hiermee de kwaliteit ervan.

Focus op je hart, niet je gedachten

Voor veel mensen is dit nieuwe informatie, omdat we dit niet leren op de lagere school. Best vreemd eigenlijk, als je daarover nadenkt. Want stel je voor dat je nu een jaar of zes oud bent en ik had je op de basisschool verteld dat alles energie is en dat je door jouw denken jouw energie een richting opstuurt. Concreet: Als je iets niét wilt, dan moet je jezef daar niet op focussen, want dan krijg je dat. Dan zou jij als klein meisje of jongen denken: ‘Oké, dat ga ik eens proberen’, of ‘O, daarom gebeurt er de hele tijd waar ik bang voor ben’. In dat geval zou je als kind al leren focussen op je hart en als er dan een gedachte komt die je niet leuk vindt, dan zou je tegen die gedachte zeggen: ‘Stop, IK bepaal wat ik wil denken.’ Je focust je vervolgens op je hart en zegt: ‘IK kwalificeer dit met de absolute volmaaktheid van de I AM.’ De kinderen in de klas zullen me dan allemaal volgen en ervaren dat dit echt is, dat het klopt en ervaren een bepaalde rust. Kortom, als je dit leert als je zes jaar bent, dan is dit heel gewoon. Maar wij volwassen hebben dit over het algemeen niet geleerd vroeger, op school of thuis. Wij hebben niet geleerd om in energie te denken, maar in gedachten en in vorm.

Hoe werkt energie in een gesprek?

Jij stuurt constant energie uit, omdat je denkt. Dus jouw denken creëert een vibratie, waardoor je onbewust dingen naar je toe haalt of waardoor je dingen juist tegenhoudt. Op het moment dat je je hier bewust van bent, kun je hier dus ook bewust mee omgaan. Je kunt  jouw volmaakte levensenergie bewust de ruimte geven en laten stromen.

Zo pas je dat toe in een gesprek

Je bent in gesprek met iemand en het loopt niet lekker. Je voelt je niet comfortabel, waardoor je wellicht niet goed uit je woorden komt. Zeg in stilte tegen jezelf: “IK kwalificeer dit gesprek met de Absolute Volmaaktheid van de IK BEN. I AM, help me.” Adem in, adem uit en doe vervolgens niets. Geef de volmaakte levensenergie, I AM, de ruimte om door je heen te laten stromen. Er zal hoe dan ook iets gebeuren. Wat dat iets is, kan ik je niet vertellen. Wat er ook gebeurt, het zal je iets opleveren, waardoor je je goed voelt en weet hoe je met de persoon tegenover je om moet gaan en het gesprek verder moet voeren.

Als je je wilt focussen op I AM, verleg dan de focus naar je hart. Voel je hart en kijk naar de gedachten die langskomen. Adem rustig en regematig. In die ruimte en die rust die hierin ontstaat, ben je je bewust van wat je doet, in plaats van dat je reageert vanuit je programmeringen. Zo kan je in het gesprek dat je voert in contact zijn met je hart en vandaar uit reageren. En dan kan je ervaren hoe het gesprek verandert wanneer je het gesprek voert vanuit die focus. 

Ook jij kan het

Iedereen heeft een Hogere Wijsheid, die hij of zij om hulp kan vragen. Ook jij. Je weet alleen misschien nog niet hoe je er bewust mee in contact kunt komen. Daar help ik je graag bij, met de gratis ochtend meditaties.