JOUW "I AM INLOG CODE" - om in te loggen op jouw hogere bewustzijn.
Deze inlog geeft toegang tot jouw hogere bewustzijn.Ontvang direct!

Ontvang direct de gratis Inlogcode

Meer rust, minder stress, wanneer je keuzes maakt vanuit jouw Hogere Bewustzijn.De meest gedownloade actieve meditatie van dit moment. Ontvang hem direct in je inbox!

Page content

article content

Wat is EMDR

Je hebt er vast wel eens iets over gehoord: EMDR. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze techniek wordt gebruikt om mensen te helpen bij het verwerken van een trauma. In principe is ons lichaam in staat om elk trauma, hoe erg ook, binnen 2 minuten los te laten, maar toch blijven sommige mensen last houden van bepaalde trauma’s en lijken ze hier niet van los te kunnen komen. Waar heeft dat mee te maken?

De tekst gaat hieronder verder

Het feit dat mensen bepaalde trauma’s niet makkelijk kunnen loslaten, hangt verrassend genoeg niet per se samen met de ernst van het trauma, maar met de manier waarop onze gedachten omgaan met het trauma. Het niet los kunnen laten van een gebeurtenis heeft te maken met het feit dat je gedachten een ‘Ik ben’ aan de gebeurtenis gekoppeld hebben. ‘Ik ben’ is een staat; iets onveranderlijks, en wanneer jij iets traumatisch hebt meegemaakt waarbij je je bijvoorbeeld machteloos hebt gevoeld, kan dit invloed gaan hebben op jouw hele systeem. Hierdoor voel je je onveiliger, waardoor je dit uitstraalt. En omdat je dit uitstraalt, krijg je dit weer bevestigd op de een of andere manier. En zo stapelen de ervaringen waar  jij je onveilig of machteloos voelt zich op. Allemaal omdat jouw onbewuste gedachten een ‘Ik ben’ gekoppeld hebben aan die ene gebeurtenis. Waarbij ik overigens niet zeg dat die gedachten over die specifieke gebeurtenis niet ‘waar’ zijn. Het kan best zijn dat ze in die situatie ‘waar’ waren, het gaat er meer om dat die gebeurtenis door het onderbewustzijn vervolgens overal op wordt geprojecteerd waardoor het leven er negatief door beïnvloed wordt. Vergelijk het eens met een sneetje in je hand. De ene snee geneest vanzelf, maar de andere snee gaat ontsteken. Een onverwerkt trauma kan je vergelijken met een snee die gaat ontsteken. Het trauma in jouw gedachten is als het ware een ontsteking die met de juiste middelen kan worden schoongemaakt zodat het alsnog kan helen.

JOUW “I AM INLOG CODE” – om in te loggen op jouw hogere bewustzijn, jouw I AM te activeren en keuzes te maken vanuit je hogere bewustzijn:

Ontvang jouw “inlogcode” om direct jouw hogere “I AM” te activeren.
dit veld niet invullen s.v.p.

Ieder mens beschikt over een zelfgenezend vermogen. EMDR helpt jou om dit zelf genezend vermogen weer te activeren en het trauma te verwerken. Je hoeft tijdens deze therapie niet eens over de gebeurtenis te praten, maar het is wel belangrijk dat je het beeld van wat er is gebeurd helder voor ogen hebt. Terwijl je dit beeld als vertrekpunt neemt, worden je hersenhelften geactiveerd, door middel van tikjes op je ogen of een lampje dat jouw ogen moeten volgen, om het trauma los te laten.

EMDR heeft zichzelf bewezen en daarom zijn er veel psychologen, psychiaters en psychotherapeuten die met deze methode werken. Integratieve EMDR is een heel mooi hulpmiddel. Het helpt je om te verbinden met jouw ‘Ik ben’ en trauma’s echt los te kunnen laten. En wanneer je in contact met de I AM iEMDR toepast, wordt het effect van EMDR nog eens bekrachtigd.

JOUW “I AM INLOG CODE” – om in te loggen op jouw hogere bewustzijn, jouw I AM te activeren en keuzes te maken vanuit je hogere bewustzijn:

Ontvang jouw “inlogcode” om direct jouw hogere “I AM” te activeren.
dit veld niet invullen s.v.p.

Comment Section

2 reacties op “Wat is EMDR


Door George Tonikoe op 6 september 2018

Een vriendin van mij heeft een traumatische ervaring na een auto ongeluk. .Ze doet nu mee aan de EMDR sessies. .wat kan ik als derden nog meer doen om haar te helpen. .grt George


Door marjolijn@iamacademy.nl op 17 september 2018

Hi George,

Wat een mooie, betrokken en liefdevolle vraag stel je. Dat alleen als is een teken van Liefde en ik kan me voorstellen dat die houding al helpend is naar jouw vriendin. Wat je in een trauma reactie waar kan nemen, is dat het systeem het niet goed kan verwerken wat er is gebeurd. Het is een beetje als een snee die maar niet dicht gaat en ontstoken raakt. EMDR helpt het onderbewustzijn om de snee schoon te spoelen en te genezen. Als zij op dit moment EMDR sessies doet, is het proces in gang gezet waardoor haar onderbewustzijn alsnog de kans krijgt om het ongeluk te verwerken op een manier waardoor de ervaring ‘neutraal’ wordt. De ervaring blijft bestaan, dat is nou eenmaal gebeurd. Maar de ‘lading’ die eraan gegeven is, wordt anders. Tot het moment dat zij er vrij van is. Dat heeft soms even tijd nodig afhankelijk van de impact van het trauma en de reactie van het onderbewustzijn erop. Ik zou zeggen dat het meest helpend is om liefdevol aanwezig te zijn en haar ‘in het Licht’ zetten. Als je aan haar denkt, visualiseer je dat er wit Licht in en om haar heen stroomt. Als je bij haar bent, visualiseer je jullie samen in dat Licht. En – hoe raar het ook klinkt – het is eigenlijk het meest helpende om het er niet over te hebben maar de aandacht juist te richten op alles wat haar en jou blij maakt. Hoewel het systeem geneigd is om zich op de (emotionele) pijn te focussen, is dat toch niet het meest adequate of helpende om te doen. Dit heeft alles te maken met de wet van aandacht: energie volgt aandacht. Je ‘energized’ dus alleen maar wanneer je het ergens over gaat hebben. Beter is het helende werk te doen (en dat doet ze al) en dat proces zijn werk te laten doen, terwijl je de aandacht vooral legt naar de fijne dingen in het leven. Ik hoop dat dit helpt. Lieve groet, Marjolijn PS en ik zou zelf heel veel ‘I AM, help me. Laat me de juiste dingen zeggen en doen naar mijn vriendin om haar te helpen in dit proces’ met de focus op mijn hart en dan komt er altijd een ‘antwoord’. Niet uit de Mind maar uit de Hogere Wijsheid.

Plaats een reactie


*