Ooit zag ik een programma van Patty Brard op televisie waarin zij ‘spirituele dingen’ ging doen. Ik meen me te herinneren dat zij een Osho-meditatie ging doen, hoge darmspoelingen deed en vast nog andere dingen die ik me niet meer kan herinneren maar ook heel ‘spiritueel’ waren. Dit was lang voordat ik zelf ook maar iets van persoonlijke ontwikkeling had gedaan en ik kan me herinneren hoe ik smakelijk gelachen heb om haar gehuppel tijdens de Osho-meditatie en een wegtrekker kreeg bij haar klisma. En dit is precies wat er gebeurt als je op beeld een innerlijk proces probeert vast te leggen. Of als je probeert om een innerlijke ervaring onder woorden te brengen.

De tekst gaat hieronder verder

Hoe vaak ik zelf sindsdien niet in een I AM-meditatie zat, een ademhalingsoefening deed en in een prachtige, verstillende, liefdevolle ervaring terecht kwam. Had je die ervaringen op beeld proberen vast te leggen, dan denk je ook ‘wat is ze aan het doen?. Wat een onzin’. Of als ik in een I AM coaching met iemand werk en we diep tijdlijn werk doen waarbij zich herinneringen in allerlei vormen tonen. Door middel van gevoel, van beelden, klanken, kleuren. Ik voel mee met de ander, ‘zie’ soms wat zij zien, soms niet. We voelen de diepte ervan, de hoogte, het transformerende en omdat we beiden de ervaring delen, kunnen we begrijpen waar het over ging. Maar zou je dit aan iemand uitleggen, dan worden het woorden die ergens naar verwijzen, ‘de vinger die naar de maan wijst’. Slechts een verwijzing naar iets dat je niet kan snappen tenzij je bereid zélf in de ervaring te gaan.

Ik kan er ontzettend veel over schrijven. Ik kan het je uitleggen en je zult het cognitief snappen en er wel of niet jouw vraagtekens bij zetten. Maar pas wanneer je bereid bent om de ervaring IN te gaan, kun je er werkelijk iets over zeggen. En dan eigenlijk ook pas nadat je jezelf er écht in verdiept hebt. Op dat moment geeft het bewustzijn zijn geheimen prijs. Op het moment dat je ‘erin’ durft te gaan. Op het moment dat je alle vooropgestelde ideeën over wat wel of niet kan, wat wel of niet ‘waar’ is, los durft te laten. Gewoon durft te springen. In het diepe. En dan wel te zien waar je uitkomt. Zodra je dié stap neemt. Zodra je zegt ‘ja, ik wil’, dan ontsluit je de poort naar het Hogere Bewustzijn. Deze houding, deze intentie, is de magische spreuk ‘Sesam, open U’ uit het sprookje van Alladin. Het opent de deur naar een ongekende innerlijke Rijkdom. Eén die voorbij gaat aan wereldijke schatten. Eén waarbij de materie verbleekt, maar die uiteindelijk zichzelf ook weer weet uit te drukken IN die materie.

I AM AcademyToen ik klein was, was ik gek op films over meisjes met superkrachten. Pipi Langkous (‘ik heb het nog nooit geprobeerd dus ik denk dat ik het wel kan’) vond ik geweldig. En er was ook ooit een film over een heksje die met haar gedachten alles kon. Smullen vond ik het en wellicht raakte het voor mij ergens ook de waarheid. Want daar kom ik nu achter. Werken met de I AM ís pure magie. Wanneer je jezelf weet te verankeren in jouw I AM bewustzijn, kan het niet anders dan dat je vanzelf merkt dat dit invloed heeft op jouw denken, jouw voelen, jouw handelen en dus op jouw omgeving. Zoals ik merk dat wanneer ik me focus op mijn I AM tijdens een ruzie, de ruzie razendsnel oplost. Kan ik ooit ‘bewijzen’ dat dat door de I AM komt? Nee, natuurlijk niet. Je kan enkel VOELEN dat het zo werkt wanneer je dit zelf doet. Je kan zelf ervaren dat het zo werkt wanneer je het ook doet en toepast. Kan ik ooit bewijzen dat de I AM me heeft geholpen om mijn huis te krijgen? Of dat de winkel me een nieuwe wasmachine gaf omdat ik me had beroepen op de Wet van Gerechtigheid? Nee, natuurlijk niet. Net zomin als je kunt bewijzen dat je denkt. Je kunt dit alleen maar voelen. Op het moment dat je gaat werken met jouw I AM en je leert hoe deze energie werkt en hoe je deze energie kunt focussen, ga je het causaal verband zien van de dingen die gebeuren en jouw focus op jouw I AM. Ga je jouw I AM ervaren dat net zo echt is als jouw denken maar met een weergaloos andere impact. Ga je merken dat je geen ‘slachtoffer’ bent maar dat je wel degelijk invloed kan uitoefenen op de wereld om je heen. Ga je voelen hoe jouw focus bepalend is voor jouw ervaringen. En nog zo veel meer.

Dus als je je – net als ik – altijd hebt afgevraagd wat er ‘nog meer is’. Als je – net als ik – voelt dat het leven meer is dan de ratrace die we voorgespiegeld krijgen. Als je – net als ik – al weet ik hoeveel trainingen en workshops hebt gedaan of er aan de vooravond van staat. Als je – net als ik – gewoon in het diepe durft te springen, dan zou ik zeggen ‘leer jezelf focussen op jouw I AM’. Leer er bewust mee werken. Je doet het NU al onbewust. Maar breng deze kracht in jouw dagelijks bestaan en ervaar zelf dat de ‘pure magie’ gewoon in jou zit. NU AL.