Waarom slaat je lichaam vet op? Dat heeft niet alleen te maken met wat je in je mond stopt of wat niet. Het heeft ook te maken met hoe goed je in je vel zit, of je je beschermd voelt. Je lichaam is namelijk geneigd om vet op te slaan in onveilige situaties, om je te beschermen.

De tekst gaat hieronder verder:

Gewichtstoename door gevoel van ‘tekort’

Diëten werken niet. Dat is duidelijk, want anders waren we allemaal slank en was er nog maar 1 dieet. Wat werkt dan wel? Benader je lichaam eens anders: je lichaam is niet ziek, maar wil je iets vertellen. In ons brein zich een mechanisme ingebouwd dat ons beschermt tegen hongersnood. Dat mechanisme wordt getriggerd als we een ‘tekort’ ervaren. Niet per se een tekort in eten of drinken, maar bijvoorbeeld in vriendschappen, relaties of een situatie op je werk. Als reactie maakt je lichaam vet aan, om je te beschermen tegen dit tekort. Dat kan 3 kg zijn, maar ook 100 kg. De reden dat dit zo sterk oploopt, is omdat je systeem zelf zegt hoeveel het nodig heeft om zich weer veilig te voelen. Wat we dus waarnemen is een healing signal: een verstoring van energie.

De tekst gaat hieronder verder:

Om af te vallen zul je jezelf dus de vraag moeten stellen: waar zit de verstoring?

Als je kijkt naar de historie van iemand, zie je vaak dat de gewichtstoename vanaf een bepaald moment is. Wat gebeurde er toen? Wat is er sindsdien veranderd? Onderzoek hoe jouw energie verstoord is en op welk gebied je een tekort ervaart. Je zult zien dat je lichaam weer in balans komt. Natuurlijk is gezond eten ook belangrijk, maar het lichaam doet de rest zelf.

Maak contact met de I AM

Door alleen al je hogere wijsheid om hulp te vragen, door tegen de I AM te zeggen: “I AM, help mij weer veilig te voelen”, is al voldoende om een stuk onveiligheid weg te nemen. De I AM helpt je ook voelen dat je heel bent en er geen tekort is. Ook dat draagt bij aan betere gezondheid. Je lichaam zal uit zichzelf herstellen, zonder dieet.

Met de gratis mini ochtendmeditatiecursus leer je contact maken met de I AM, zodat je jouw hogere wijsheid om hulp kunt vragen.