Een ervaringsverhaal van Roxane

In contact komen met de volmaakte levensenergie die je bént, I AM, is gebleken zeer effectief te zijn bij het afkicken van een verslaving. Ervaringsdeskundige Roxane, die verslaafd was aan alcohol en drugs, deelt haar ervaringsverhaal.

Roxane zat wel in therapie bij de AA, maar bleef verslaafd. “Zo voelde dat ook echt. Ook al was ik niet meer aan de drugs en alcohol, ik voelde me nog steeds een verslaafde. Jezelf iedere keer voor te stellen aan de groep met je naam en de bekentenis ‘ik ben verslaafd’ werkte dat gevoel ook in de hand.”

De tekst gaat hieronder verder:

Wakker geschud door I AM Academy

Tijdens een sessie van I AM Academy van Marjolijn is Roxane wakker geschud. “Ik begon te voelen wie ik werkelijk bén, door in mijn eigen kracht te staan. Ik besef nu dat ik zelf kan bepalen wat ik wel of niet doe, als ik maar afgestemd ben op mijn I AM presence.” Roxane deed bij de I AM Academy een waardevolle ontdekking over haar verslaving. “Ik kwam erachter dat ik helemaal niet verslaafd ben aan drank of drugs, maar aan mijn eigen gedachten. Die drank en drugs gebruikte ik om mijn gedachten lam te leggen.”

Bewuster van gedachten

Roxane is van haar verslaving af. Ze gebruikt geen drugs meer en drinkt af en toe weer, met mate. “Ik drink alleen als ik daar zin in heb, als het goed voelt en als ik er blij van word. Als dat niet het geval is, dan heb ik er geen behoefte aan.” Ze is zich sinds ze in contact staat met I AM veel bewuster van haar gedachten. “Dat is het mooie ervan. Ik heb korte metten gemaakt met die eeuwige dialoog in mijn hoofd.”

Een zinvolle reis naar genezing

Zijn eerdere pogingen om van haar verslaving af te komen dan zinloos geweest?“Nee”, zegt Roxane stellig. Ook al ziet ze het nu anders dan vroeger, Roxane omarmt ook het verleden. “Ik zie dat alles wat ik eerder heb gedaan ergens goed voor was.” Volgens Roxane is spijt hebben dan ook zeker niet nodig. “Je hoeft alleen nog maar vertrouwen te hebben in de toekomst, dat is het mooie ervan. Het is een enorme rugzak die je afgooit. Ik ervaar het als een soort nulpunt. Alles is goed. Het is was het is. Het is vrij en blij en daarom is het goed.”

Het resultaat: wat is er nu eigenlijk veranderd?

“Het leven is nog precies hetzelfde. Ik doe nog veel nog hetzelfde, maar ik vind er minder van. Dat is het grote verschil, want dat is waar ik het meeste last van had.” Roxane vertelt dat ze zich bevrijd voelt van de voortdurende innerlijke dialoog die ze voorheen voerde. “Dat is waar ik gek van werd. Dat die innerlijke strijd met mijn gedachten nu weg is, daar kan ik echt bewust van genieten. Heerlijk! Ik kan het nu veel beter laten en focussen op wat ik wel weet wat ik ben, namelijk I AM. Dus het gaat eigenlijk niet eens meer over goed voelen, het is wat ik bén.” Haar grootste winst is gemoedsrust. “Voor mij is het gevoel van gemoedsrust het grootste goed. Dat is zoveel prettiger dan die hele hoge pieken en dalen die ik eerst had.” Ze vertelt nog steeds euforie te beleven, maar op een andere manier: “vanuit een bepaalde gemoedsrust.”

Iedereen kan het

Volgens Roxane kan iedereen de volmaakte levensenergie in zichzelf, I AM, ervaren en voelen. “Als je als kind vroeger enthousiast speelde en de tijd vergat, dan was je er één mee, zonder het eigenlijk door te hebben. Maar als we ouder worden, allerlei verplichtingen krijgen en ineens van alles van onszelf moeten, dan komen we in onze ik-gedachte. Je vergeet als het ware wie je bent.” Door contact te maken met I AM weet Roxane weer wie ze is en kan ze handelen vanuit haar ware, vrije ik, zonder door beperkende gedachten te worden gestuurd.

Maak ook contact met I AM

Kom in contact met je Hoger Bewustzijn, om je Hogere Wijsheid om hulp te vragen. Bijvoorbeeld tijdens het afkicken van een verslaving, zoals Roxane heeft gedaan. Gebruik daarvoor de inlogcode: een actieve meditatie die je helpt om je energie af te stemmen op je Hogere Wijsheid. In slechts 20 minuten help ik je jouw Hogere Bewustzijn te ervaren.