Misschien heb je, net als ik, behoefte aan rust in de hectiek van de dag. Of wil je een meditatie practice ontwikkelen, maar vind je het moeilijk om stil te zitten, stil te worden of vergeet je het gewoon. Ik heb ook jarenlang geprobeerd om te mediteren om het steeds op te geven en weer opnieuw te beginnen. ‘Je hebt gewoon geen discipline’, was mijn zelfverwijt. Tot ik kennismaakte met de ‘I AM’. De I AM is een niveau van bewustzijn in ons, waar je direct harmonie kan ervaren. Eigenlijk dus de staat die je wilt bereiken wanneer je mediteert. En het mooie is dat je in die staat komt door jouw denken te gebruiken! Omdat de ‘I AM’ een niveau van bewustzijn is – een die dus nu al deel uitmaakt van jou – is het makkelijk om de I AM te ervaren. Het Denken is een andere laag in ons bewustzijn en het is zo ‘echt’ OMDAT we onszelf er constant op focussen. Hierdoor zijn we gaan geloven dat we dát ‘zijn’, maar niets is minder waar. We zijn alleen heel erg goed in het ons vereenzelvigen met het denken en – omdat we niet geleerd hebben dat we dat denken niet ‘zijn’ – geloven we alles wat het denken ons vertelt. Dat zou geen probleem zijn wanneer we enkel liefdevolle en ondersteunende gedachten denken, maar niets blijkt minder waar te zijn. Wanneer ik in een groep vraag hoeveel procent van het denken negatief is, hoor ik een gemiddelde van 70 – 80 %. Dat we dat ‘normaal’ zijn gaan vinden, vind ik wonderlijk. Maar om je af te vragen waaróm dat zo is, verandert niets aan het feit dát het zo is. Dus daarom heb ik me gericht op het oplossen ervan.

Bekijk hieronder de uitgebreide video van 4 minuten met ondertiteling:

Mijn eigen reis begon met de wens me vrij te maken van de negatieve gedachtenspiraal waar ik me letterlijk in had vastgedraaid. Daarin heb ik werkelijk van alles geprobeerd. En sommige dingen hielpen ook wel, in elk geval tijdelijk. Maar tijdelijk was niet goed genoeg voor me. Ik had heel sterk het gevoel dat het niet ‘normaal’ was om je slecht te voelen ook al leek het wel alsof iedereen dat voelde. Ik wilde de ‘joy’ van het leven voelen, niet elke ochtend opstaan in een virtuele deken van pijn. Die wens heeft me – met vallen en opstaan – op het pad van de I AM gebracht. En nu snap ik dat onze ‘normale’ staat er een van harmonie ís. En dat die NU al in je zit. Het denken creëert alleen de illusie dat dat niet zo is. Maar jouw I AM en jouw denken zijn niet dezelfde. Het zijn werkelijk twee verschillende dingen. Het eerste kenmerkt zich door harmonie. Het tweede kenmerkt zich door je steeds de ervaring te geven van chaos en lijden. En jij kunt leren hoe je kunt navigeren tussen die twee door middel van jouw focus.

DOWNLOAD DE I AM MEDITATIE VIDEO

dit veld niet invullen s.v.p.

Focus is dus het toverwoord. En om die focus vast te houden, gebruik wij ‘taal’. En taal komt uit jouw denken, dus zo gebruik je – in de meditaties op jouw I AM – taal als toegangspoort naar jouw I AM. We zijn allemaal ongelofelijk goed in taal. We gebruiken het de hele dag. Het is overal om ons heen. We horen het de hele dag in ons hoofd, kortom we zijn er gek op!
Dat komt dus mooi uit wanneer jij je wilt leren focussen op jouw I AM. Je gebruikt namelijk iets waar je al enorm getraind in bent.

MeditatieEven terug naar meditatie en ‘discipline’. Want toen ik eenmaal de I AM mocht ervaren, wilde ik meer. Niet omdat het moest, maar omdat ik voelde hoe krachtig, rustig en versterkend het voor me was om ‘in’ mijn I AM te zijn in plaats van geregeerd te worden door mijn denken. En vanaf dat moment was discipline veranderd in toewijding en kostte het me geen enkele moeite meer om een dagelijkse practice op te bouwen. Het is niet zo raar dat ik weerstand voelde op ‘discipline’ blijkt achteraf. Want discipline is verbonden aan ‘tucht’ en tucht betekent straf. Vandaar dat je onbewust weg wilt van ‘discipline’. Ik begrijp nu ook dat zodra je voelt hoe fijn het is om in de I AM te zijn (beloning) er een andere beweging uit je komt. Eentje waardoor je WILT mediteren. Eentje waardoor je het niet erg vindt om eerder op te staan. Eentje waardoor je het alsnog doet als je het vergeet. En eentje waardoor je bereid bent om er ruimte en tijd voor vrij te maken. Dan wordt discipline ineens toewijding. En wanneer je dit voelt, is er geen sprake meer van ‘moeten’ maar is er enkel een diep en intens ‘willen’. Ik heb er een filmpje over gemaakt en als je deze downloadt, krijg je er een mooie I AM meditatie bij. Zo kan je zelf ook voelen dat je nu al de harmonie van jouw I AM bént.

DOWNLOAD DE I AM MEDITATIE VIDEO

dit veld niet invullen s.v.p.

“Hoi Marjolijn,
Ik wil je even iets vertellen. Ik heb net jouw I AM Meditatie video gekeken.
Nou ja gekeken, meegedaan met mijn ogen dicht natuurlijk. En op een gegeven moment met het stukje van een opsomming van bv onrust, eenzaamheid, angst, vergeving, liepen ineens de tranen over mijn wangen. Ik vind dit zo speciaal. Ik dacht, ik ga dit gelijk aan je mailen. Is dit een goed teken? Ik vind het zelf echt heel speciaal.
Lieve groetjes M.”