Eerder heb ik al eens gezegd en geschreven dat je je gedachten niet BENT. Maar als je je gedachten niet bent, wat ben je dan wel? En hóe stop je die gedachten? Je leest het in dit blog.

Je BENT je gedachten niet

Gedachten die je automatisch, elke dag weer, in je hoofd hoort, BEN je niet. Je hébt ze en daarom zou je zélf eigenlijk moeten kunnen bepalen welke gedachte je wel wilt hebben en welke niet. En dat is niet zo, want de gedachten komen automatisch. Dat wat je in je hoofd hoort is eigenlijk een soort van programma: het start op het moment dat jouw batterij aangaat en het stopt als je gaat slapen…. Als je geluk hebt. Want als je gestrest bent, kan het zijn dat dat de gedachten niet stoppen als je gaat slapen. De tekst gaat hieronder verder Het denken zit op een bepaalde hertzfrequentie: de bètafrequentie. En die frequentie is druk. Heel druk. Daarom word je onrustig als je heel erg in je denken terecht komt en kan het zo zijn dat je niet in slaap kunt vallen. Want slaap en die bètafrequentie zijn twee verschillende frequenties. Die hoge frequentie is power en kracht, daadkracht en leven en snel. Wil je daaruit stappen, dan zul je jezelf naar de harmonische rustfrequentie toe moeten brengen. In onze samenleving krijgen we veel prikkels: van je werk, je vrienden, je gezin, maar vooral ook digitaal. Het komt allemaal automatisch naar je toe. En dat zorgt ervoor dat we voortdurend in die hogere frequentie zitten. Hierdoor ga je steeds meer ‘in’ jouw eigen hoofd zitten. En ga je denken dat je dat eigen denken BENT en dat alles wat dat denken zegt, WAAR is. Maar als jij jouw denken zou zijn, zou je daar geen invloed op uit kunnen oefenen.

Hogere BewustzijnWat ben je dan wel?

En we kunnen wel degelijk invloed op onze gedachten uitoefenen. Je kunt jouw gedachten namelijk BEPALEN. En dat doe je zo: Vul maar aan: “Ik ben…. (zeg je naam)”. Zeg dit maar eens hardop en beeld je deze zin in, alsof je hem in je hoofd opschrijft. Dat lukt, toch? En maak de letters dan eens dik gedrukt. Ook dat lukt. En veeg de letters dan eens weg. Dat lukt ook. En zo heb je ervaren dat je invloed kunt uitoefenen op je eigen gedachten. En tóch zijn er gedachten die constant, als vanzelf, opkomen. Maar als ik aan je vraag wat je over vijf minuten denkt, weet je daar geen antwoord op te geven. En dat komt omdat jij de bron van waaruit jouw gedachten komen niet BENT. Jij bent een gevoel van ZIJN, een STAAT. En dat noemen wij jouw I AM. Wil je jouw I AM ervaren? Download hieronder de Gratis Actieve Meditatie, die ik de “inlogcode” noem. Deze  inlogcode is al meer dan 10.000 keer beluisterd en helpt je in te loggen op jouw I AM.

Healing signal

Jouw staat van zijn is van nature harmonisch. Als de harmonie weg is en onrust de overhand neemt, is dat een ‘healing signal’. Als gedachten met je aan de haal gaan, laat jouw systeem je zien dat je dingen gedaan hebt die je eigenlijk niet bent, je wordt gewaarschuwd. Daarom blijven die gedachten zich de hele tijd aan je tonen. Niet om je lastig te vallen, maar om aan jou te laten zien dat je niet in lijn bent geweest met jouw werkelijke zijn. En dát heb je op te lossen. Om dit vanuit je I AM op te lossen, heb je jezelf naar die lagere frequentie te brengen. Maar hoe doe je dat? Doe maar weer mee: Ga zitten. Focus op je hart. Adem in. Adem uit. Blijf dit een aantal keren doen. Dan haal je dat éne stukje wat je dwars zit, wat de hele tijd naar voren komt in jouw gedachten, naar boven en leg je het als het ware op een dienblad neer. En dan zeg je tegen jouw I AM dat het tevoorschijn mag komen. En je ademt weer in. En weer uit. Dan zeg je, met focus op het dienblad waar je het probleem klaar gelegd hebt: “I AM, help mij. Laat mij hierover de juiste dingen denken en zeggen, laat me hier juist op handelen”. De tekst gaat onder deze video verder:
 

Jouw I AM activeren

Om die Hogere Wijsheid, jouw I AM, te activeren is het heel belangrijk dat je dat momentum creëert. Wat er dan gebeurt, is dat jouw Hogere wijsheid tevoorschijn komt en iets doet voor jou, door jou, als jou. En wat dat dan is, kan ík jou niet zeggen. Want ik weet niet wat de juiste actie is, wat de juiste gedachten zijn, wat het juiste gevoel is. Maar het gebeurt. En het gebeurt OMDAT je dat momentum hebt gecreëerd. Je kunt dus leren om met je eigen systeem te communiceren en de capaciteiten en kwaliteiten in te schakelen die nu al in jou zitten. En door nu al heel rustig te beginnen met kleine dingetjes zul je vanzelf merken dat het voor je werkt en dan zul je het ook op andere dingen gaan toepassen. Ik hoop dat dit blog je helpt om een onderscheid te maken tussen je geconditioneerde denken, je bewustzijn en je Hogere Wijsheid, je I AM. Dat zijn allemaal verschillende dingen. En daarin kun jij leren navigeren. Wil je meer informatie? Kijk dan eens naar de filmpjes op onze website, download de trainingssessie, lees de blogs, of neem gewoon contact op!