fbpx

Het opbouwen van kennis over en het eren van één van de belangrijkste Spirituele Wetten: ‘The Law of Life’, oftewel de ‘Wet van het Leven’, is een belangrijk onderdeel van onze trainingen en online programma’s.

Wat zijn ‘Spirituele Wetten’ eigenlijk? Welke zijn er dan? Hoe werken ze? En waarom zou je hier iets mee moeten willen?

Op school leren we allemaal dat er zoiets bestaat als ‘de wet van de zwaartekracht’ (officieel: de gravitatiewet van Newton). Misschien maken we zelfs wel proefondervindelijk kennis met deze wet: als je een kopje van de tafel stoot en de koffie een enorme vlek in je tapijt maakt bijvoorbeeld. Dan weet je: ‘Ja, die zwaartekracht, die doet het!’

Maar hóe het precies werkt…? Misschien heb je daarover nog wel iets onthouden, maar verder ‘weet’ je het gewoon. Het ís zo. Zo zijn er nog meer van deze natuurwetten, die altijd gelden. Of wij ze nu kennen of niet, of we nu precies snappen hoe ze werken of niet. De werking ervan is niet afhankelijk van ons geloof erin of onze kennis erover.

Wat is een natuurwet of ‘wetenschappelijke wet’ eigenlijk? Het kenmerk van een wetmatigheid is dat deze altijd geldt en nooit verandert. En natuurlijk staat het begrip ‘Wet’ ook voor: ‘het moet gebeuren’.

Spirituele Wetten
Wat we níet leren op school, is dat er ook zoiets bestaat als ‘Spirituele Wetten’. Wetten die – of we ze nu kennen of niet – altijd gelden en nooit veranderen. Kijk, al die ingewikkelde natuurwetten werken sowieso. En het lijkt erop dat wij geen invloed kunnen uitoefenen, wat je ook probeert. ‘Ik zet de zwaartekracht even uit’ gaat je niet lukken. Maar die Spirituele Wetten kunnen we heel bewust vóór ons laten werken. We hoeven niet precies te weten ‘hoe’ en ‘waarom’ ze werken. Wanneer we kennis krijgen over wat ze betekenen en hoe ze werken, kunnen we ze in ons voordeel inzetten.

We zetten de belangrijkste Spirituele Wetten op een rijtje voor je:

The Law of Life (de ‘Wet van het Leven’): energie volgt aandacht
The Law of Life wordt ook wel de ‘Wet van het Leven’ of de ‘Wet van de Eerste Oorzaak’ genoemd. Het opbouwen van kennis over en het eren van deze belangrijke Spirituele Wet is een groot onderdeel van onze online programma’s en trainingen. De Wet is: ‘energie volgt aandacht’. Onze Levensenergie volgt datgene waar wij onze aandacht op richten en vervolgens krijgt het daardoor ‘levenskracht’. En datgene wat wij aandacht geven, groeit.

Meer over ‘The Law of Life’ kun je lezen in dit blog: KLIK HIER.

The Law of Attraction (de ‘Wet van Aantrekking’): gelijken trekken elkaar aan
Een stukje scheikunde op je scherm 😉 : alles om ons heen bestaat uit moleculen. Jij, ik, de stoel waar je op zit, de computer. Alles. Die moleculen bestaan weer uit atomen. En die atomen, die trillen. Ook al lijkt iets een vaste vorm te hebben, toch ‘trilt’ het; het heeft een frequentie. Waarom is dit belangrijk? Nou, de ‘Wet van Aantrekking’ zegt: gelijksoortige trillingen, oftewel ‘frequenties’, trekken elkaar aan. Dat betekent dat wanneer wij energie uitzenden (al dan niet bewust), deze energie zichzelf vermenigvuldigt door gelijke energie aan te trekken.

Misschien een herkenbaar voorbeeld: je stapt chagrijnig de supermarkt in en vervolgens rijdt iemand met het karretje keihard tegen je enkels. Precies dátgene waarvoor je kwam, is uitverkocht. Er staat een enorme rij voor de kassa en de kassière is ronduit kattig.

Of…. Je stapt met een stralende lach diezelfde supermarkt in. Iedereen begroet je vriendelijk. Je blijkt extra korting te krijgen. Je bent gelijk aan de beurt en je hebt een supergezellig gesprek met de kassière.

De meeste mensen zijn zich hier niet bewust van. ‘Meesterschap’ (wat je leert in onze trainingen) betekent dat je jezelf bewust bent van wat je uitstuurt of hebt uitgestuurd en dat je hier verantwoordelijkheid voor neemt.

De Wet van Karma (de ‘Wet van oorzaak en gevolg’): alle energie keert terug naar de bron
Een simpel gezegde: wat je zaait, dat oogst je. Dat omschrijft in een notendop de Wet van Karma. Alles is energie. En wij sturen doorlopend energie de wereld in, door onze gedachten, gevoelens, woorden en acties. Deze energie komt altijd terug naar de bron. Of die nu lang geleden is uitgestuurd, of pas kortgeleden; dat maakt niet uit. Alles wat wij zeggen, denken, doen heeft dus een gevolg. We zien wat we bewust of onbewust hebben uitgestuurd terug in ons leven. Gelukkig is er dan weer de Spirituele ‘Wet van Vergeving’, die we kunnen aanroepen om onszelf te bevrijden van deze karmische terugkeer van energie.

Waarom is het helpend om dit weten?
Waarom is het nu zo belangrijk dat je deze Wetten leert? Heel simpel: onwetendheid hierover creëert chaos, pijn en lijden en maakt dat geschiedenis zichzelf steeds maar herhaalt. Het kan lijken alsof alles je maar ‘overkomt’. Omdat je geen verbanden ziet tussen energie die ooit is uitgestuurd en wat je nu terugziet in je leven.

Als je de Spirituele Wetten kent en eert, bevrijd je jezelf uit deze ‘loop’ en wordt het Leven werkelijk een expressie van hoe het bedoeld is te zijn: de Hemel op aarde.

Het mooie is: je hoeft dit niet zomaar aan te nemen. Als je de principes en tools toepast, die wij je aanreiken in onze programma’s, dan kan je het simpelweg gaan ervaren dat het zo is. En dat brengt je naar ‘innerlijk weten’, in plaats van naar aangeleerde kennis.

Belangrijke links

  • Wil je gelijk aan de slag met ‘The Law of Life’ en je aandacht richten op wat je wél wilt ervaren? Start dan met de gratis 32-daagse prayerreeks: KLIK HIER
  • Meer leren over de Spirituele Wetten, hoe het bewustzijn werkt en hoe je deze kennis praktisch kunt toepassen in je dagelijks leven? KLIK HIER
  • Gelijk de diepte in en je onderdompelen in I AM kennis en het opbouwen van een dagelijkse routine, zodat jouw leven zich in haar volle glorie mag gaan uitdrukken? KLIK HIER

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest