fbpx

Soms reageren mensen die voor het eerst horen dat hun Ware Zelf ‘Absolute Volmaaktheid’ is met: ‘Dat is saai.’ Omdat ze niet zo goed begrijpen wat het betekent, waarschijnlijk. En ze niet kunnen plaatsen hoe dit eruit zou zien in het dagelijks leven. Laten we er daarom eens naar kijken in dit niet-saaie blog. Want als je snapt wat het betekent, dan kan je geen andere reactie toestaan dan ‘Let’s do this!’

Absolute Volmaaktheid
‘I AM’ betekent ‘IK BEN’. Het verwijst naar jouw Ware Zelf, onze ware staat van Zijn. En deze ware staat van zijn is in essentie ‘Absolute Volmaaktheid’.

Absolute Volmaaktheid betekent: op zichzelf staande Zuiverheid (of ‘puurheid’).
Op zichzelf staand betekent: het is onafhankelijk, het heeft niets buiten zichzelf nodig.
Als het niet nodig heeft, is het dus al heel en compleet.
‘Zuiverheid’ betekent dat het nooit is aangeraakt door trauma of overtuigingen.
Dus ons Ware Zelf is onaangeraakt en puur, heel en compleet.
En dat betekent dus dat het al het Goede, het Schone en het Ware omvat wat we maar zouden kunnen wensen voor onszelf, in ons Leven: geluk, harmonie, puurheid, vreugde, gezondheid, overvloed, vrede, vrijheid.

Heb je dat?
Dus: als we nu leren om onszelf af te stemmen (lees: dit te voelen) op deze laag in ons bewustzijn en ons gaan richten op die Absolute Volmaaktheid (die WIJ dus ZIJN), dan gaan we bovengenoemde kwaliteiten terugzien in ons leven. Want immers: energie volgt aandacht. Het is ‘The Law of Life’ (een zogenaamde ‘Spirituele Wet’; hoog tijd dat ze deze op school aan kinderen leren).

GAAP!? Nee, joh!
‘Goh….’, zegt het systeem van sommige mensen dan, ‘altijd maar ‘Volmaaktheid’. Dát is saai!
‘Goh….’, zeggen wij dan, ‘hoe kan het OOIT saai zijn, als je in staat bent de allerbeste versie van jouw Leven te leven?’

Wat we geloven (over het leven en over onszelf)
We krijgen van jongs af aan dingen ingeprent als: ‘Het leven gaat niet over rozen’, ‘Je kunt pas gelukkig zijn, als je weet wat verdriet is’, ‘Je moet hard werken om succesvol te zijn’, ‘Van pijn word je sterker’ en ga zo maar door. Deze overtuigingen, die we bijvoorbeeld van onze ouders meekrijgen, of op school van onze leraren, maar ook overtuigingen die in het collectieve opslagbewustzijn van de mensheid zitten, worden als het ware geprogrammeerd op onze ‘interne harde schijf’ (ons opslagbewustzijn) en deze nemen we aan voor ‘waar’.

Vervolgens bevestigen deze overtuigingen zichzelf keer op keer in ons leven (want energie volgt aandacht en wat je aandacht geeft, groeit) en aanvaarden we ze als ‘de waarheid’. Vanuit die programmeringen bezien, kan het ‘saai’ lijken. Als het allemaal als vanzelf en gemakkelijk gaat. Als we vreugde en rust en vrede ervaren in onszelf. Dit zijn echter error-beliefs: valse overtuigingen, die ons juist afhouden van het ervaren van onze Ware staat van Zijn: ‘Absolute Volmaaktheid’.

Een lekker zittend jasje
Mensen zitten soms zo vast in de hun bekende patronen, dat ze ‘veilig’ voelen, ook als deze chaos, pijn of lijden voortbrengen. Het voelt vertrouwd, als een lekker zittende, versleten oude jas. Want ‘onbekend maakt onbemind’. Ook zo’n leuke programmering. Dus het valse zelf (het stemmetje wat je hoort als het ‘ik’ in je hoofd) grijpt dit aan om ons wijs te maken dat I AM-en ‘saai’ is. Maar begrijp het goed: dit doet het enkel en alleen om zichzelf in stand te houden. Het houdt ons in de greep: we zijn als het ware verslaafd aan het drama. We zijn zover afgedreven van ons Ware Zelf, dat we werkelijk niet meer weten – laat staan voelen – wie en wat we werkelijk zijn.

Verslaafd aan de pijn
‘Wie ben ik nou nog als ik niet meer elke dag pijn heb, verdriet heb, niet meer depressief ben, geen verslaving meer ken…? Wat blijft er dan nog over?’ Daarnaast heeft de mens kennelijk niet eens genoeg aan de eigen ‘drama’s, het is heel normaal om het ook nog eens te hebben over de problemen van anderen (met degene die die problemen heeft, of met derden). Het ‘valse zelf’ voedt zich met de frequentie van ‘roddelen’, laat ons geloven dat roddelen ‘lekker is en houdt ook daarmee zichzelf in stand.

Wat kies jij?
Als je op een kruispunt staat en je mag kiezen: linksaf is drama, rechtsaf is geluk, wat kies jij dan?!

We mogen afscheid nemen van die oude, vertrouwde jas, van die beperkende overtuigingen. Het wordt tijd voor een mooie nieuwe jas. Eentje gesponnen van Liefde en Licht. Het is heus niet zo dat je nooit meer iets meemaakt als je de focus op I AM verankerd hebt. Er gebeuren nog steeds dingen, alleen de manier waarop we daarnaar kijken, hoe wij die dingen beleven, wat ze met ons doen, dát verandert. Het raakt je dus niet meer op dezelfde manier als voorheen. Je bent wel IN de wereld, maar niet meer VAN de wereld. Je hoeft niet meer mee te gaan in het drama, maar je kunt vanuit I AM dienstbaar en helpend aanwezig zijn. Voor jezelf en voor anderen, onder alle omstandigheden, vanuit de verbinding met je Ware Zelf. Je kunt dan in het oog van de orkaan werkelijk voelen: Alles is goed.

Ja, dát kies ik
Als je voelt dat het tijd is voor een nieuwe jas, eentje waarmee je de rest van je Leven kunt doen, die nooit verslijt en die altijd prachtig is, kies dan voor Modehuis ‘Je Ware Zelf’. Of voor de I AM Academy ;-). De Online Jaartraining bijvoorbeeld geeft je alle tools om wat niet langer nodig is los te laten en te kiezen voor de allermooiste versie van jouw Leven. De allerbeste investering EVER (zeggen onze deelnemers; en wij weten ook, het uit eigen ervaring).

Even bellen?
Bel ons gerust als je vragen hebt, of twijfelt wat voor jou de beste keuze is voor nu. We beloven je dat het beslist geen saai gesprek met saaie mensen zal worden 😉

 

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest