fbpx

Joyce Chamaoun is contentmanager en programmamaker bij de I AM Academy en creëert samen met Marjolijn Loderichs alle trainingen en programma’s.

 

Het is vrijdagmiddag, bijna weekend, en ik zit in mijn favoriete café met een kop koffie, lekker te genieten van het uitzicht buiten. Mensen van allerlei soorten en maten lopen voorbij: mensen die hun hond uitlaten, boodschappen doen, of koppels die hand in hand langslopen. Het is net alsof ik naar een levend schilderij kijk, maar dan in slow motion.

“Heb je plannen voor Valentijnsdag?”, hoor ik twee meiden aan de tafel naast me bespreken. “Geen idee. Hij heeft nog niets gezegd! Ik hoop dat hij iets leuks voor me regelt.”

Met Valentijnsdag om de hoek kan ik niet anders dan denken over wat deze dag voor mensen betekent. In een relatie hoop je dat je partner je erkent en genegenheid toont met cadeautjes, bloemen, chocolade, of een diner. Hoe groter de cadeaus, hoe groter de liefde. Als je single bent, kan je die dag misschien wel vervelend vinden, omdat je niemand hebt om liefde mee te delen. Zijn we liefde zo commercieel gaan maken, dat we de essentie ervan zijn vergeten?


Wat is liefde?
Valentijnsdag is een van de meest commerciële dagen van het jaar geworden, naast Kerstmis en Moederdag. Het heeft liefde veranderd in een concept, een voorwaardelijke uitdrukking gebaseerd op hoeveel geld je uitgeeft om genegenheid te tonen.
Ach, Sint Valentijn zou zich omdraaien in zijn graf als hij zag wat we doen met liefde in zijn naam.

Bij de I AM Academy herinneren we mensen aan de waarheid van wie ze zijn en helpen we hen te realiseren dat ze Liefde zijn. Niet als een vaag concept uit films of reclames, maar liefde als iets tastbaars, iets wat leven geeft. Het is een kracht die alles omvat, bevrijdend is, compleet. Een kracht die dit universum heeft gecreëerd en de planeten in een baan om de zon houdt. Ja, mensen, dit is het echte wonder, en het zit in ons.
Liefde is wie JE BENT.

 

 

Zelfliefde

Je focus leggen op de buitenwereld, denkend dat je daar liefde moet vinden, is een omgekeerde BE-DO-HAVE; je denkt dat je iets moet hebben (bijvoorbeeld een relatie) en gaat dan iets doen in de buitenwereld (een partner vinden, dingen voor jezelf kopen) om je goed te voelen en te zijn. Maar de waarheid is dat je al compleet bent. Nu al. Je hebt alles al in je wat je nodig hebt en verlangt. Richt je aandacht op deze Waarheid: IK BEN LIEFDE.
Door je aandacht naar binnen te richten, bewust te ademen en jezelf tot rust te brengen, bevestig je deze waarheid. Er is niets externs dat je compleet kan maken, omdat je dat al bént. Het antwoord ligt in jezelf.
Stuur liefde naar je Ware Zelf, dat altijd voor je klaarstaat, geduldig wachtend om herinnerd te worden. Vier deze dag door je Ware Zelf – dat Liefde is – te eren, door deze woorden van waarheid en heling hardop te zeggen:

*Prayer 159 – Volmaakte expressie van Liefde

Wanneer je Volmaakte, Goddelijke Liefde toestaat door jou heen te stromen, dan is je leven op alle manieren echt gezegend. Deze prayer helpt je Volmaakte Liefde te ervaren.

IK BEN de Liefde van het Goddelijk Zelf.
Deze Liefde vult mijn hart.
Ik druk deze Volmaakte, onvoorwaardelijke Goddelijke Liefde uit.
IK BEN altijd liefhebbend in mijn gedachten, woorden en daden.
IK BEN geduldig, vriendelijk, zachtaardig en vergevingsgezind.
Harmonie en Liefde overspoelen mijn mind en mijn hart.
Ik kijk met Volmaakte Liefde, medeleven en begrip naar alles in mijn leefwereld.
De Goddelijke Liefde, die door mij heen stroomt,
Brengt mij nu alles wat nodig is om mijn leven compleet en gelukkig te maken.
De Volmaakte liefdevolle Levensenergie van mijn Goddelijk Zelf
trekt de mensen aan die in mijn leven thuishoren en verbindt me nu met hen.
Alle mensen zijn uitingen van dit Goddelijk Zelf.
Daarom ontmoet ik niets anders dan uitingen van deze Liefde.
Goddelijke Liefde harmoniseert, Goddelijke Liefde past aan, Goddelijke Liefde gedijt, Goddelijke Liefde voorziet alles, en brengt nu rijkelijk alle goede dingen naar mij toe.
Goddelijke Liefde overwint nu. Ik loof de Goddelijke Liefde, die elke onmogelijke situatie en uitdaging doet wegsmelten.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

Fijne Valentijnsdag.

 

 

*Prayer 159 is uit het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht‘ van Susan Shumsky.

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest