fbpx

Een belangrijk onderdeel van onze trainingen is het opbouwen van kennis over en het eren van één van de belangrijkste Spirituele Wetten: ‘The Law of Life’, oftewel de ‘Wet van het Leven’ (ook wel de ‘Wet van de Eerste Oorzaak’ genoemd). Wat betekent dat eigenlijk? En hoe werkt dat nou precies?

‘The Law of Life’ zegt: energie volgt aandacht. Onze Levensenergie volgt waar wij onze aandacht op richten. En vervolgens wordt datgene waar wij die aandacht op richten bekrachtigd (het krijgt ‘levenskracht’), waardoor we er meer van krijgen. Immers: gelijksoortige trillingen of frequenties trekken elkaar aan en dat is dan weer ‘The Law of Attraction’ (de Wet van Aantrekking). Dit is het thema van het veelbesproken boek en de film ‘The Secret’ van Rhonda Byrne: ‘Focus op wat je wilt en je krijgt het’.

Maar ‘dat je krijgt wat je wilt’, is niet vanzelfsprekend. Soms ervaren we zelfs dat we het tegenovergestelde krijgen van wat we willen. Hoe zit dat?

Als je prayers en I AM meditaties gaat doen, bekrachtig je daarmee jouw Licht: de kracht waarmee jouw Levensenergie jouw aandacht volgt, wordt steeds groter. Vervolgens kan het lijken alsof je soms juist méér ‘ellende naar je toe trekt. Dit komt doordat je onbewust iets anders gelooft en daarmee je focus gericht hebt op dat wat je niet wilt. ‘The Law of Life’ is namelijk niet alleen ‘energie volgt aandacht’. Het is vooral ‘energie volgt je gevoel‘: dat wat jij aanneemt als ‘waar’. Naast het gesproken woord en ons visualisatievermogen, is ons gevoel onze grootste creatiekracht.

Dus als jij bijvoorbeeld Prayer 177 doet uit het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht’ – Affirmatie om geld aan te trekken – omdat je tekorten ervaart en je zegt: ‘IK BEN een geldmagneet. Ik hou van geld en geld houdt van mij. Het komt vaak naar me toe en blijft bij me.’, terwijl jouw hele systeem nog tegengesteld is geprogrammeerd (‘ik ben het niet waard’, ‘als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje’, etc.), kan het zijn dat je vervolgens niet gelijk resultaat ziet van zo’n prayer. Sterker nog: het kan zijn dat je je nóg bewuster wordt van je tekort. Waardoor je vervolgens nog meer tekorten ervaart (want: energie volgt aandacht). En dan kan het zomaar zijn dat je er de brui aan geeft en stopt met prayers en meditaties doen. En dat is zonde!

Leer hoe je systeem werkt
Het is daarom belangrijk te leren hoe jouw systeem werkt. En te snappen dat we ons waakbewustzijn – het bewustzijn in ons dat ‘wakker’ is – hebben gekoppeld aan allerlei onwaarheden, verkeerde overtuigingen, gevoelens en emoties over onszelf en de wereld om ons heen. Daarmee heeft onze gevoelswereld zichzelf opgebouwd en wij hebben ons daarmee vereenzelvigd. Zo kan het gebeuren dat je macht afgeeft aan iemand buiten je, aan een conflict, een situatie, een ziekte of aan wat er in de wereld gebeurt, waardoor jij je vervolgens niet goed voelt, of beperkt voelt, klein, onmachtig, wanhopig of ziek. Daarmee stuur je jouw kostbare Levensenergie dus – bewust of onbewust – een kant op naar iets wat je juist niet wilt. Vervolgens krijg je die overtuigingen, gevoelens en emoties buiten jezelf gespiegeld en denk je: ‘Wat gebeurt hier nou? Ik was toch zo lekker aan het I AM-en?

Goed nieuws
Het goede nieuws is: dit heeft niets te maken met de Waarheid van Zijn. De Waarheid is namelijk dat WE al Heel ZIJN. Er is helemaal niets mis met je Ware Zelf. Je Ware Zelf is nooit aangeraakt geweest, kent geen trauma, weet het antwoord op elke vraag, weet wat jij nodig hebt en zal dat altijd naar je toe brengen. Het is je mind die ertussen is gaan zitten. Zo ben je afgescheiden geraakt van je Ware Zelf. En hoor je in je hoofd constant dingen, waardoor je de Waarheid van wie JE werkelijk BENT niet kunt voelen. Je associeert je met de vervormingen en krijgt die vervolgens steeds bevestigd in je leven.

Focus
Hoe kun jij jezelf dagelijks stelselmatig focussen op de Waarheid van wie JE werkelijk BENT, zodat je dát mag gaan ervaren in je leven?

  • Door te leren hoe energie werkt.
  • Door zorgvuldig je aandacht te richten op wat je wél wilt ervaren, in plaats van dat je je richt op wat er in de wereld gaande is, op alles wat er ‘mis’ is, in je lichaam, in je emoties, of in je gedachten.
  • Door je te verbinden met je Ware Zelf, zodat elk probleem dat je hebt zichzelf als vanzelf

Je kunt hiermee een mooie start maken met bijvoorbeeld onze 5-daagse ochtendmeditaties, of – als je gedegen kennis wilt opbouwen – met online programma ‘Thuis in I AM’.

Wonderen zijn normaal wanneer je afgestemd bent op de Waarheid van wie JE BENT. We hebben allemaal dezelfde missie: onszelf bevrijden van al die identificaties, van al die niet-helpende overtuigingen en programmeringen en ons Hart richten naar ons Ware Zelf, zodat dát de leiding kan overnemen van het beperkte ‘ikje’ waarmee je jezelf zolang hebt geïdentificeerd. En dan kan en mag je gaan oogsten! Zodat je leven één grote uitdrukking mag zijn van hoe het Leven behoort te zijn: Volmaakte Liefde, Waarheid, Heelheid, gezondheid, Overvloed en Vreugde.

Dáár kies ik voor!

Belangrijke links

  • Wil je kennismaken met het richten van je focus op wat je wél wilt ervaren? Start dan met de gratis 5-daagse ochtendmeditaties: KLIK HIER
  • Meer weten over het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht’? KLIK HIER
  • Leren welke Spirituele Wetten er zijn, hoe het bewustzijn werkt en hoe je deze kennis praktisch kunt toepassen in je dagelijks leven? KLIK HIER

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest