fbpx

5-daagse meditatiereeks

DAG 1

Welkom bij dag 1

Je bent er! Welkom. Vandaag start je met de eerste meditatie. En dat doe je niet alleen! Want heel veel andere mensen starten samen met jou. Dat geeft wellicht nog meer stimulans om door te pakken! 

Wat goed dat jij ervoor kiest jezelf te bekrachtigen in wie JE werkelijk BENT. Zeker in tijden van onrust, chaos en onzekerheid kan het gebeuren dat je dit niet meer kunt voelen. En dat je gemoedstoestand bepaald lijkt te worden door wat je waarneemt in de buitenwereld. Dat wat we daar kunnen waarnemen, heeft echter niets te maken met wie of wat we werkelijk zijn. Onze Ware staat van Zijn is namelijk Harmonie, Rust en Vrede. Ook als dat soms helemaal niet zo voelt. De Waarheid is echter dat JE al ‘HEEL’ BENT. NU al. En ín jou is een niveau van bewustzijn waar je dit direct kan ervaren. Die Heelheid ervaren voelt als kalmte, harmonie, liefde, rust, zachtheid en mededogen. Als een liefdevolle deken van troost. In wat voor situatie je dan ook zit. In deze meditatie roepen we dát op! 

Wat ga je doen?
Deze eerste meditatie doe je zittend (tenzij dit fysiek niet mogelijk is). Bij andere meditaties van ons word je uitgenodigd om helende woorden na te zeggen, zodat jouw Levensenergie de energie volgt die je hierbij oproept. De woorden hebben een helend effect op jouw lichaam, jouw voelen, jouw denken, jouw handelen en daardoor op jouw omgeving. In deze meditatie doen we dat niet. Bij deze luister je gewoon, terwijl je aangenaam ontspannen zit en je jezelf opent voor het balsemende effect van deze liefdevolle meditatie.

Wat doet deze meditatie?
We erkennen in deze eerste meditatie wie of wat WE werkelijk ZIJN: ‘IK BEN de IK BEN’. Zo openen we de Poort naar ons Ware Zelf (die geen chaos ként), zodat deze de leiding kan nemen over onze gedachten, gevoelens en emoties. Hierdoor kunnen we die Harmonie, Rust en Vrede van wie WE ZIJN gaan ervaren.

Ik wil je graag uitnodigen om de komende vijf dagen elke dag de meditaties te volgen, bij voorkeur in de ochtend. Dus zodra je wakker wordt. Dit is het moment dat je denken (en ook de buitenwereld) nog niet op volle toeren actief is. Het onderbewustzijn is nog ontvankelijk voor wat je het aanbiedt. Daarom is het fijn om in de ochtend te mediteren en daarmee jouw dag ‘klaar te zetten’. Lukt dat niet? Het is op ieder moment van de dag sowieso helpend en bekrachtigend om de tijd voor jezelf te nemen en deze meditaties te doen. Dus als je het in de ochtend niet redt, kies dan jouw eigen moment.

Of je nu al heel vaak hebt gemediteerd, of dat dit de allereerste keer is: wees open, nieuwsgierig en ontvankelijk. Ervaar wat het doen van de meditatie voor effect heeft op jouw dag. En herhaal deze meditatie gerust zo vaak als fijn voelt voor je.

Tot morgen!

Meditatie beluisteren of downloaden?

Je kunt de meditatie beluisteren door op de titel te klikken, of door hem te downloaden, zodat je de meditatie op je eigen apparaat kunt beluisteren. De downloadknop staat rechts boven in beeld (zie onderstaand screenshot).

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest