fbpx

Deelnemer Era Copier heeft de online programma’s van de I AM Academy gedaan en inmiddels Online Jaartraining 1 afgerond. Tijdens de eerste les van ‘Thuis in I AM’ kreeg ze de ingeving een boek te schrijven én ze is dit ook daadwerkelijk gaan doen. Inmiddels ligt het boek in de winkel! Era vertelt:

“Bij ‘Thuis in I AM’ was de eerste opdracht: ‘Zie jezelf over een jaar en zie het alsof het al gebeurd is. Voel hoe jij je daar voelt en zie wat er om je heen gebeurt.’ Ik zag mezelf onmiddellijk met een boek in m’n hand een boekpresentatie geven. Ik schrijf mijn hele leven al, maar ik had nooit aan een boek gedacht! Nú dacht ik: ‘Yes, een boek! Dat is leuk, want dan kan ik alles wat ik ooit heb meegemaakt, al die wondertjes, daarin verwerken.’ De volgende dag heb ik meteen een uitgever gebeld: ‘Luister eens. Ik wil een boek schrijven, maar ik wil het wel professioneel doen.’ Die uitgever was heel enthousiast. Ze vertelde dat ze sinds een jaar een samenwerkingsverband had met een schrijfcoach en dat ik met haar contact kon opnemen. Ik moest eerst een ‘proeve van bekwaamheid’ leveren. Dat kwam allemaal goed en zo is het begonnen. 

Prayers doen tijdens het schrijven

Tijdens het schrijven van het boek ben ik heel veel tegengekomen. Ook over mezelf, zoals een enorme worsteling over het woordje ‘God’. Als kind praatte ik al met God. Zo noemde ik dat. Ik geloofde niet in de God van de kerk of in wat mensen zeiden dat God was. Tijdens het schrijven van het boek, had ik het woord verdoezeld met ‘universum’. Alles om maar niet het woordje ‘God’ te hoeven gebruiken. Maar die schrijfcoach zei: ‘Je zegt iets niet, je houdt iets achter.’ Dat was dus waar. Maar het voelde alsof m’n kop eraf moest, als ik het woord zou zeggen en ermee naar buiten zou komen in een boek. Ik vroeg toen een prayer uit het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht’. Daar kwam uit dat ik de leiding mocht geven aan het Goddelijk Zelf! Toen dacht ik: ‘Weet je: als ik dit doe, dan moet ik er ook vol voor gaan!’

Ik heb heus nog verschillende momenten gehad, dat ik dacht dat ik weer als ‘die alien’ zou worden gezien en dat ik vast uitgelachen zou worden. Dat mensen wat ik schrijf vast belachelijk en zweverig zouden vinden. Dat heb ik m’n hele leven lang al gehoord: ‘Mens, ga toch eens iets gewoons doen.’ Als dat gebeurde, pakte ik weer een prayer, waarvan 208, ‘Je Goddelijk Zelf uitdrukken’ – dat je maar helemaal mag zijn wie je bent – en 197, ‘Vertrouwen op het Goddelijk Zelf’, regelmatig terugkwamen. Het werkte onmiddellijk. Als ik deze gedaan had, dan voelde ik het echt stromen en was de twijfel weg. 

Het is maar een naam: het universum, het Goddelijk Zelf, mijn Goddelijk Zelf. Het zijn woorden, want we leven in een ‘woordenwereld’. Maar eigenlijk is het een gevoel en je voelt meteen of het klopt of niet klopt in je hart en aan je lijf. Dit is echt thuiskomen in I AM, in mezelf. God – al die energie – was nooit buiten mij. Het is in, om en door me heen, zoals we in de training zeggen, en zo voel ik het ook. Het is niet een persoon, het is een energie en die energie ben je zelf. Ik wist het wel, maar ik voelde het nog niet helemaal. Bij de I AM Academy heb ik geleerd om niet alleen maar te weten, maar ook alles te voelen. En als je het voelt, dan is alles mogelijk!

I AM gaat over je eigen kracht

Ik heb echt wonderen meegemaakt. Dingen waarvan je denkt ‘dit kan gewoon niet’: dat je lijf in één weekend weer helemaal rechtstaat – het kan dus. Of: ‘Het kan gewoon niet dat je van diep verdriet ineens de humor weer voelt’ – het kan dus. Of: ‘Het kan niet dat in de wereld de dingen veranderen, want het is altijd zo geweest’. 

Dat is gewoon niet waar. Er veranderen heel veel dingen, mits wij zelf onze focus erop richten. Anders gebeurt er inderdaad niks. Dat vind ik zo ontzettend waardevol van I AM: het gaat alleen maar over je eigen kracht en niet je ‘kleine ik’. Het gaat over de kracht die verbonden is met het universum – die je bent! Hoe je het ook mag noemen – God, Bron, Spirit – het maakt niet uit, maar je bént dat en je kunt dus echt veel meer dan je denkt. Dat is écht!

Een mooi voorbeeld: mensen die in mijn boek een belangrijke rol hebben gespeeld, heb ik het van tevoren laten lezen. Ik had een mailtje gestuurd aan iemand, maar ik hoorde daar niks op. Vervolgens kwam er een interne dialoog op gang: ‘Oh jee, hij vindt het vast niet goed, of ik heb iets verkeerd geschreven. Oh jee.’ Terwijl ik het zo zorgvuldig had gedaan. De impuls was om er meteen een mailtje achteraan te sturen en om een reactie te vragen. Maar toen besloot ik toch om niets te doen. Bij de I AM Academy leer je om de energie te ‘kwalificeren’ en dat doe je in het volle vertrouwen dat wat je bestelt ook komt. Ik heb elke dag gekwalificeerd dat het volmaakt was, dat het gesprek goed ging en dat ik rustig bleef. 

Drie dagen later kreeg ik een emotioneel bericht: hij was heel dankbaar en vond het fantastisch wat ik had geschreven, heel inspirerend, heel integer. Doordat ik niks had gedaan, dus echt op m’n handen ben gaan zitten. Dat is een ‘ding’ voor mij, haha, maar ik merk dat dáár de kwaliteit zit, in het niks doen. 

‘Era doet niets, niets en nog eens niets’

Dit is eigenlijk het hele boek door zo gegaan. Er werd me gevraagd over de opmaak na te denken. Ik had al naar allerlei boeken gekeken om te bedenken wat ik nou zou willen, maar ik kwam er niet uit. Het beste wat ik van de I AM trainingen heb geleerd is: ‘Era doet niets, niets, helemaal niets.’ Dat betekent dat je het mag overdragen aan de I AM Presence en het los mag laten. Ik zei: ‘I AM, toon me hoe ik dit boek perfect maak.’ Vervolgens voelde ik een impuls. Ik liep naar mijn kamer, pak het eerste het beste boek en daar stond de hele layout in die ik voor ogen had, met alles erop en eraan. Precies goed! Mooi hè?!

Ik kan het er nu ook met mensen over hebben, voel me vrij om het te vertellen. Als je maar veel van dit soort ervaring hebt, gaan mensen toch denken: ‘Hoe zit dat toch met die Era? Hoe doet ze dat toch?’ En dan leg ik het uit. Dan zeggen mensen weleens: ‘Maar er is toch heel veel ellende in de wereld en zo?’ Dan vertel ik: ‘Dat is iets waar je aandacht aan kan geven. Maar je kan ook zeggen: ‘Dit heeft liefde nodig’.’ En dan leg ik uit, dat als je gewoon niet meer luistert naar die media, als jij niet meer die kranten koopt, als je bepaalde dingen niet meer doet, als je mensen steunt die integer zijn, of je straalt alleen maar zelf uit dat je erin gelooft dat het kan, dán veranderen de dingen. Probeer het maar in je eigen omgeving. Niet meteen het grote, maar gewoon dat kleine. Je hoeft niet allemaal de straat op, maar je kunt zoveel doen! Elk lichtje wat je aansteekt in jezelf, wordt opgevangen en wordt versterkt door andere lichtjes. 

Toen het boek drukklaar was, vroeg ik; ‘I AM, welke prayer mag ik nog doen?’ Toen kreeg ik prayer 243: de ‘Behandeling voor de hemel op aarde’. Dat is wat ik met boek wil: daar een stukje aan bijdragen. Het boek heet ‘Alles is een geschenk’. ‘Alles is een geschenk’ is voor mij ‘alles is liefde’ of een roep om liefde. En een roep om liefde betekent dat je meer liefde voor jezelf kan gaan ervaren, door je niet bezig te houden met wat niet liefde is. En hoe meer ik dat doe, hoe verliefder ik word op het leven, hoe verliefder ik word op de aarde, op hier zijn. Nou, dat is heel wat! Het is niet dat ik hier eerder niet wilde zijn, maar ik snapte helemaal niks van hoe mensen met elkaar omgingen. En nu zie ik wat er gebeurt, ik kan dingen vanuit een ander perspectief zien. Het hele boek gaat eigenlijk over I AM. Nu vallen alle kwartjes, ik kan het benoemen en het in een kader zetten. Ik zie het ook in de wereld: alles wat nu ‘angst’ wordt genoemd, kun je ook zien als een roep om liefde. En als ik daar geen oordeel over heb, dan is er ook rust in mij. 

Je bént al heel

Tot nu toe was het zo dat ik cursussen deed om meer te weten te komen over hoe je de dingen moet doen, hoe de dingen in elkaar steken, waarbij iemand anders mij dat voordoet. Wat de programma’s bij de I AM Academy doen, is dat ze jou constant een spiegel voorhouden: namelijk dat je al heel bént, dat je Liefde bént. Dat wéét je ook: iedereen wil liefde en waarom zou je dat willen, als je dat niet bént?! 

Waarom ik zo blij ben met de I AM Academy, is dat zij mij niet voordoen wat ik moet doen en hoe precies. Ze geven mij de tools om te ontdekken wie ik ben en hoe ik dat kan vormgeven. Dat is een hele andere benadering. Het maakt je niet afhankelijk. Ik denk dat dat nog het allerbelangrijkste is. Bij andere cursussen maak je jezelf toch enigszins afhankelijk van een soort goeroe, of iemand die het weet, of een docent. Bij Marjolijn en het hele team is het is zo leuk en verhelderend dat zij ook nog steeds leren, dat dat mag en dat dat ok is. Ik ervaar bij de I AM Academy dat ik ook heel veel leer van mijn medestudenten en zij van mij. En dat er niet ‘beter’ of ‘slechter’ is; we zijn allemaal bezig met zelf ontdekken: ‘Wow, je kunt het allemaal al’. Dat wil iedereen toch?!

‘Wat werkt, dat werkt. En dit werkt.’

Ik heb nu een boek geschreven. Hallo zeg! Dat had ik anders nooit gedaan. Er zijn deelnemers die een huis hebben gekregen, dat was er anders ook niet geweest. Ik heb mensen gezien die gezond zijn geworden, dat was er anders ook niet geweest. Het werkt. Dat is het enige wat ik kan zeggen eigenlijk: wat werkt, dat werkt. En dit werkt. Punt. Voor mij. En ik denk voor iedereen, want het werkt bij alle cursisten. Ik ben heel dankbaar en heel blij en heel enthousiast.”

 

Bekijk hier het interview met Era:

Ben je geïnspireerd en geënthousiasmeerd door Era’s verhaal en voel je: ‘ja, dit wil ik ook!’? Bekijk dan ons aanbod aan programma’s: KLIK HIER.

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest