Zelfrealisatie

Leven vanuit je hart, het volgen van je eigen volmaakte levensenergie die voor je uitstroomt en de weg voor je vrijmaakt. Zonder beperkingen je volle potentie tot uitdrukking brengen, tot volle wasdom komen. Zelfrealisatie is volledig mogelijk wanneer je onbelemmerd jezelf bent.

Robert Bridgeman is zo iemand die je helpt om de sleutel te vinden die de deur opent naar jouw unieke ZIJN. Wanneer je Zelfrealisatie bereikt, dan ben je bevrijd van alle vormen van hechting. Je krijgt een heldere kijk op het leven, voelt je in balans, ervaart innerlijke vrede en spirituele voldoening. Je bent vrij van angsten van het ego en je maakt een diepere verbinding met anderen en de wereld om je heen. Je wordt niet langer beïnvloed door politiek, de economie, de sociale druk van hoe je zou moeten zijn, wat je zou moeten doen of hebben. Je bent losgekomen van de illusies van het denken en gehechtheid aan spullen. Niet dat je dan op een berg moet mediteren; je kunt volledige zelfrealisatie bereiken en nog steeds in een fijn huis met een leuk interieur wonen en in een knappe auto rijden. Je vindt er alleen niets meer van; je hebt die zaken niet nodig om gelukkig te zijn. Je identificeert je niet langer met de spullen die je hebt of je baan, sociale status, enz. Je bent dan volledig jeZELF, volmaakt, compleet, heel, volmaakte levensenergie die haar volmaakte uitdrukking heeft in alle aspecten en details van je leven en leefwereld. Zonder verwachtingen, zonder te dwingen, vrij in het NU.

Vipassana is een vorm van meditatie die gericht is op het loskomen van de gehechtheid met het ego. Je intuïtie ontwikkelen, afstemmen op de I AM presence en je zuivere waarneming trainen, ondersteunen je Zelfrealisatie. The Work van auteur Byron Katie kent 4 simpele vragen die je helpen om los te komen van beperkende overtuigingen zodat de weg naar zelfrealisatie wordt vrij gemaakt. Het boek Spiegologie van Willem de Ridder is ook zo’n aanrader; dat wat je in de buitenwereld waarneem, is een spiegel van waar je in de binnenwereld op afgestemd bent. Ga terug naar de bron van je oorsprong en je stemt je weer af op de volmaakte levensenergie die je bent. Vervolgens zal die innerlijke vrijheid je uiterlijke vrijheid vormen.

Soms is dat simpelweg afstemmen op de volmaakte levensbron ogenschijnlijk niet zo gemakkelijk. Doorheen ons leven hebben wel allerlei energie opgepakt, gevuld met informatie die we in ons systeem hebben gezet en die heel echt voelt. Meestal is deze energie niet steunend en kan hij je volmaakte levensenergie blokkeren, hoe zeer je je ook stort op je pad naar zelfrealisatie. Bij I AM Academy leren we deelnemers van onze trainingen hoe je onderbewuste blokkades, patronen en overtuigingen kunt loslaten door afstemming op I AM, de Aanwezigheid die de Bron is van de Volmaakte Levensenergie die door alles en iedereen heen stroomt en die in essentie ‘volmaakt’ (lees: zuiver) is. De prayers in het boek Instant Healing van Susan Shumksy, door ons vertaald onder de titel ‘I AM – Woorden met helende kracht‘, zijn een direct bevel aan de energie die getransformeerd mag worden en ondersteunen het proces.

Wil je ook je volmaakte levensenergie voelen en ben je nieuwsgierig geworden naar de I AM? Doe vrijblijvend onze gratis 5-daagse meditatietraining! Klik hier om deze ochtendmeditatietraining meteen te ontvangen.

Nog meer energiewerk;

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?
 

 

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM