Het Hogere Bewustzijn is het deel van jouw bewustzijn dat niet is vervormd door alles wat je bent gaan geloven over jezelf, over anderen of over de wereld. Het is de meest pure vorm van je bewustzijn, dat vrij is van de beperkingen die je jezelf door de jaren heen hebt opgelegd, zoals “Ik kan dit niet” en “Ik ben daar niet goed in” of “Anderen zijn beter dan ik”. Allemaal overtuigingen die ons beperken in ons gedrag en in het ervaren van geluk.

De tekst gaat hieronder verder:

Het verschil tussen ego en het Hogere Bewustzijn

Het gevecht dat we voeren met deze overtuigingen vindt plaats in ons ego. Dit ervaar je bijvoorbeeld als het gepieker waar je ’s nachts wakker van ligt als je de volgende dag een belangrijke afspraak hebt. Ondertussen is het in ons Hogere Bewustzijn rustig en kalm. Je Hogere Bewustzijn is immers vrij van deze beperkingen. Door contact te maken met je Hogere Bewustzijn, kun je dus vanuit rust reageren en keuzes maken. Zo verhoog je de kwaliteit van jouw aanwezigheid in de meeting waar je eerst zo tegenop zag door jouw gepieker, veroorzaakt door het gevecht in je ego. Je reactie is namelijk puur en levert daarom een bijdrage aan wat je op dat moment aan het doen bent. Zo draagt het contact met je Hogere Bewustzijn uiteindelijk ook bij aan de kwaliteit van leven, omdat je in staat bent om vanuit een bepaalde rust te handelen. Puur, kalm en authentiek.

Leer contact maken met je Hogere Bewustzijn

De uitdaging is om contact te leren maken met je Hogere Bewustzijn. Dit is een kwestie van oefenen. Zo kun je op ieder moment van focus veranderen, op het ego of op je Hogere Bewustzijn. Dat lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Je moet alleen weten hoe je dit moet doen. Speciaal daarvoor heb ik de inlogcode ontwikkeld: een actieve meditatie die je helpt om je energie af te stemmen op je Hogere Wijsheid. In slechts 20 minuten help ik je jouw Hogere Bewustzijn te ervaren.