‘Het spijt me, vergeef me, dankjewel, ik hou van je.’ Deze zin komt van de Hawaiiaanse arts dr. Hew Len, waarover de Amerikaanse schrijver Joe Vitale schreef in zijn boek ‘Zero limits’. Dr. Hew Len beweerde een afdeling vol psychiatrische patiënten te hebben genezen zonder ooit één van die patiënten in zijn kantoor te hebben gehad. Zijn geheim? Oplossingen zoeken in het bewustzijn, door te zoeken naar overeenkomsten in energie. Maar hoe werkt dit precies?

De tekst gaat hieronder verder:

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Dr. Hew Len werkt vanuit het principe dat alles energie is. Als alles energie is, is alles met elkaar verbonden. Het betekent dat er geen leegte is en het betekent dat alles wat je tegenkomt in je leven, een expressie van energie is.
Dr. Hew Len vertelt dat ons bewustzijn ons informatie geeft. Deze informatie heeft betrekking op alles wat wij hebben meegemaakt. Het zijn onze herinneringen en onze ervaringen die geprojecteerd worden op het NU. Wanneer wij de wereld waarnemen, kijken we als het ware door een filter van de informatie die in ons (onder)bewustzijn is opgeslagen. Maar wat als onze herinneringen of ervaringen, en dus onze perceptie (het filter waardoor wij kijken) disharmonie veroorzaakt? Dan zijn we niet meer in harmonie met ons ‘Ware Zelf’. En wanneer je eenmaal weet dat jouw essentie (jouw I AM) ‘harmonie’ ´ís – terwijl je disharmonie waarneemt –  dan weet je dat jouw gedachten (die gebaseerd zijn op jouw ervaringen of herinneringen) de manier waarop je naar de wereld kijkt verstoren.

De tekst gaat hieronder verder:

Volgens Dr. Hew Len is er een effectieve manier om de harmonie in jezelf weer terug te vinden. Want wanneer je – in plaats van te luisteren naar negatieve gedachten of gevoelens – je het volgende zegt: ‘het spijt me, vergeef me, dankjewel, ik hou van je’, blijkt de harmonie weer te worden hersteld. Door deze zin te zeggen, zeg je eigenlijk: ‘Het spijt me, lieve herinnering, dat ik je niet eerder heb gezien. Vergeef me, lieve herinnering, dat ik je niet eerder heb gezien. Dankjewel, lieve herinnering, dat je jezelf nu toont. En ik hou van je.’ En wanneer je een stap verder gaat, zie je dat je op deze manier drie energieën aanroept:
Door ‘het spijt me’ te zeggen, roep je de energie van vergeving aan;
Door ‘dankjewel’ te zeggen, roep je de energie van dankbaarheid aan;
Door ‘ik hou van je’ te zeggen, roep je de energie van liefde aan.

Ho'oponoponoStel je eens voor dat je je afgewezen voelt, dat je boos bent of dat je je niet gezien voelt. Deze gevoelens zijn allemaal energieën die een fysieke impact op jou hebben. Je kunt verkrampt raken van woede of verdriet, allemaal emoties oftwel ‘E-motion’: ‘Energy in motion’. Deze emoties kunnen de verbinding met jouw eigen bewustzijn verstoren. Wanneer je het principe van Hew Len toepast, zorg je ervoor dat je contact maakt met hetgene dat jou dwarszit. Leg jouw handen op jouw hart, sluit jouw ogen en zeg hardop: ‘het spijt me, vergeef me, dankjewel, ik hou van je’. Wanneer je dit meerdere keren, en met overgave doet en wanneer je ervoor kiest om jouw pijn los te laten en een gelukkig mens te zijn, zal je merken dat je de oude energie kunt omzetten in de energie van vergeving, dankbaarheid en liefde. Natuurlijk voel je je dan beter. En het mooie is, dit heeft niet alleen invloed op jou, maar ook op je omgeving!