NLP

De letters NLP staan voor Neuro Linguïstisch Programmeren.
Neuro verwijst naar je neurologie. Linguïstisch verwijst naar taal. Programmeren verwijst naar hoe die neurale taal functioneert. Met andere woorden; NLP staat voor hoe we onszelf door middel van taal en gevoelens programmeren. Het mooie is dat we onszelf met behulp van taal ook weer kunnen her-programmeren!

NLP kijkt onder andere naar ons model van de wereld; wat geloof je over de wereld en wat geloof je over jezelf. Deze informatie bepaalt hoe je je voelt. Kort gezegd; voel je je veilig of onveilig in de wereld. Alles staat met alles in verbinding; hoe je je voelt bepaalt hoe je over zaken denkt, of je in mogelijkheden of onmogelijkheden denkt. Wat je uitzendt, trek je aan en NLP werkt heel goed om inzichtelijk te krijgen vanuit welke patronen en beperkende of ondersteunende overtuigingen je handelt en te her-programmeren waar wenselijk. In zijn boek ‘Biologie van de overtuiging’ stelt auteur Bruce Lipton dat we geen slachtoffer van onze genen zijn, maar dat we zelf door middel van onze gedachten en overtuigingen ons welzijn kunnen beïnvloeden.

De methodes van NLP zijn makkelijke te begrijpen en heel praktisch in te zetten. Ze worden dan ook veel gebruikt in coaching en counseling, business coaching en cognitieve gedragstherapie. Tony Robbins is een Amerikaanse schrijver en life coach en is bekend om zijn grootschalige seminars waar hij zeer succesvol de deelnemers met zijn eigen NLP-variant begeleid naar een leuk en licht leven vol van succes.

EFT, hypnotherapie, Ericksoniaanse hypnose en logosynthese gebruiken allemaal elementen van de principes van NLP. Bij NLP gaat het eigenlijk allemaal om het doorbreken van de bestaande beperkende kaders om zo de weg te openen naar keuzevrijheid en de oneindige mogelijkheden die er voor ons allemaal zijn. Landmark laat zijn deelnemers in 3 lange dagen datzelfde principe ervaren, IAMDR doet dit sneller –vooropgesteld dat de ontvanger openstaat voor werken met de Hogere Lagen van bewustzijn.

Er zijn hele studies gedaan naar hoe het menselijk brein en ons opslagbewustzijn werkt. Op het internet vindt je diverse filmpjes waarin Joe Dispenza prachtig uitlegt hoe het kan dat we in bepaalde patronen blijven vastzitten. ‘What fires together wires together’. Brainspotting is een methodiek die ook uitgaat van de werking van de hersenen. David Grant, de grondlegger van brainspotting zegt; ‘waar je naar kijkt bepaalt hoe je je voelt’. Zijn methode is gebaseerd op het feit dat onze hersenen neuroplastisch zijn. Het is precies zoals Joe Dispenza uitlegt; we kunnen elk moment nieuwe verbindingen in onze hersenen maken en oude verbindingen –die ons in oude beperkende patronen vasthouden- verbreken.

Lees hier verder over gerelateerde onderwerpen;

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Ontvang direct gratis de I AM inlogcode
+ 5 daagse video training

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM