NLP

Wat is NLP

De letters NLP staan voor Neuro Linguïstisch Programmeren.
Neuro verwijst naar je neurologie. Linguïstisch verwijst naar taal. Programmeren verwijst naar hoe die neurale taal functioneert. Met andere woorden: NLP staat voor hoe we onszelf door middel van taal en gevoelens programmeren. Het mooie is dat we onszelf met behulp van taal ook weer kunnen herprogrammeren!
NLP kijkt onder andere naar ons model van de wereld: wat geloof je over de wereld en wat geloof je over jezelf? Deze informatie bepaalt hoe jij je voelt. Kort gezegd: voel jij je veilig of onveilig in de wereld? Alles staat met alles in verbinding: hoe jij je voelt, bepaalt hoe je over zaken denkt, of je bijvoorbeeld in mogelijkheden of onmogelijkheden denkt. Wat je uitzendt, trek je aan. NLP werkt heel goed om inzichtelijk te krijgen vanuit welke patronen en beperkende of ondersteunende overtuigingen je handelt en helpt je te herprogrammeren waar wenselijk. In zijn boek ‘Biologie van de overtuiging’ stelt auteur Bruce Lipton dat we geen slachtoffer van onze genen zijn, maar dat we zelf door middel van onze gedachten en overtuigingen ons welzijn kunnen beïnvloeden.
Dat is toch de sleutel naar bevrijding! Want merken we niet allemaal, in min of meerdere mate, dat we onszelf beperken, tegenhouden of zelfs tegenwerken? En hoe vaak dit soort gedrag je lijkt te overkomen? Die keren dat je het merkt, kan je verbaasd staan over hoe moeilijk het is om negatieve gedachten om te keren of om ze helemaal uit te bannen.

NLP helpt je om jouw gedachtenpatronen inzichtelijk te krijgen. Het kan je helpen om oude reacties te neutraliseren, zodat je andere keuzemogelijkheden kunt introduceren.

Dat werkt zo: ons bewustzijn is als een supercomputer. Het slaat alle kennis die je door je leven heen hebt opgedaan op. Super handig wanneer je even snel een som moet uitrekenen. Of wanneer je gaat autorijden of fietsen, en je de handelingen om van A naar B te komen automatisch uitvoert. Deze supercomputer heeft ook al je ervaringen uit je leven opgeslagen. Inclusief alle emoties die je aan die ervaringen hebt gekoppeld. En net zoals je automatisch de handelingen bij het autorijden of fietsen uitvoert, zo reageer je ook automatisch op zaken die je doen denken aan een eerdere koppeling van een oorzaak met een gevolg. Ook deze koppeling heb je dus in je bewustzijn opgeslagen. En daar zitten dus die patronen die je automatisch laten reageren, al dan niet op een manier die past bij wie je nu bent.
Met NLP technieken, krijg je toegang tot je ‘harde schijf’ en kan je deze, waar wenselijk, gaan opschonen. Zodat je weer ruimte hebt om ondersteunende informatie toe te laten!

NLP coach

De methodes van NLP zijn makkelijke te begrijpen en heel praktisch in te zetten. Ze worden dan ook veel gebruikt in coaching en counseling, business coaching en cognitieve gedragstherapie. Tony Robbins is een Amerikaanse schrijver en life coach en staat bekend om zijn grootschalige seminars waar hij zeer succesvol de deelnemers met zijn eigen NLP-variant begeleidt naar een leuk en licht leven vol van succes.
EFThypnotherapieEricksoniaanse hypnose en logosynthese gebruiken allemaal elementen van de principes van NLP.
Wanneer je met een NLP coach werkt, zal je snel resultaat boeken met deze gerichte en praktische aanpak. Binnen 5 tot 7 sessies zal je oude patronen volledig hebben omgezet of losgelaten.

NLP coaching

Bij NLP gaat het eigenlijk allemaal om het doorbreken van de bestaande beperkende kaders, om zo de weg te openen naar keuzevrijheid en de oneindige mogelijkheden die er voor ons allemaal zijn. Landmark laat zijn deelnemers in 3 lange dagen datzelfde principe ervaren. Bij I AM Academy leren we deelnemers van onze trainingen hoe je onderbewuste blokkades, patronen en overtuigingen snel en effectief kunt aanpakken door afstemming op I AM, vooropgesteld dat de ontvanger openstaat voor werken met de Hogere Lagen van bewustzijn. Die Hogere Lagen van bewustzijn zijn reuze interessant. Wist je dat je toegang hebt tot ontzettend veel informatie die verzameld ligt in de energie om ons heen? Net zoals ons bewustzijn een supercomputer is met daarin alle informatie die je door je leven heen hebt opgedaan, zo zijn de Hogere Lagen van bewustzijn de Mega computer waar alle informatie in ligt opgeslagen. Kwantum fysica is inmiddels in staat om aan te tonen dat de ruimte om ons heen niet leeg is maar gevuld is met energie. En die energie bevat informatie waar je in onze trainingen mee leert werken.

Gaat dit je een beetje boven je pet? Laten we het simpel houden! Vraag onze 5-delige gratis meditatie serie aan. De informatie die daarin wordt gedeeld is voor iedereen helder en zo kan je gewoon thuis vrijblijvend kennis maken met de I AM Academy.

I AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs
is NLP geschoold en heeft jarenlang deze basis in haar werk als coach toegepast. Zij studeerde onder andere bij de NLP Academy voor Psychotherapie in Amsterdam en bij Eric Schneider van opleidingen instituut Arcturus in België. Eric Schneider is auteur, filosoof, psycholoog, NLP trainer en consultant. Hij schreef de boeken; ‘Het sluiten van de cirkel’, ‘Naar het hart van communicatie’ en ‘Boekjes ter bewustwording’. Schneider legt vooral de nadruk op het aanwezig zijn vanuit het hart. Hij is niet alleen in staat om zeer gedegen kennis over te dragen, hij fascineert vooral in het helder maken van spiritualiteit. In de lessen van Eric Schneider staat persoonlijke groei en het ontwikkelen van spiritueel bewustzijn voorop. Maar altijd vanuit een kritische visie op ‘heel de mens’ en de maatschappij. Hij zegt ‘geloof niets, test alles’ en wanneer je dezelfde informatie vanuit 3 verschillende bronnen krijgt dan kan je het accepteren als een waarheid. Kijk, dat is nou praktisch toegepaste spiritualiteit! Voel, ervaar, neem waar en wees kritisch. Neem niet zomaar alles klakkeloos aan. We programmeren onszelf de hele dag met alle informatie die we in ons systeem verwerken. Het loont de moeite om jezelf ruimte te geven. Om te stoppen, diep in te ademen en lang uit te ademen. Dan te waarnemen. En dan te voelen, vanuit je hart, of je de suggesties die je in je waarneming ontvangt wilt accepteren. Of niet.

Er zijn hele studies gedaan naar hoe het menselijk brein en ons opslag bewustzijn werkt. Op het internet vindt je diverse filmpjes waarin Joe Dispenza prachtig uitlegt hoe het kan dat we in bepaalde patronen blijven vastzitten. ‘What fires together, wires together’Brainspotting is een methodiek die ook uitgaat van de werking van de hersenen. David Grant, de grondlegger van brainspotting zegt: “Waar je naar kijkt, bepaalt hoe jij je voelt”. Zijn methode is gebaseerd op het feit dat onze hersenen neuro plastisch zijn. Het is precies zoals Joe Dispenza uitleg: we kunnen elk moment nieuwe verbindingen in onze hersenen maken en oude verbindingen, die ons in oude beperkende patronen vasthouden, verbreken.

In de trainingen van de I AM Academy vind je veel principes uit NLP terug. De I AM Academy leert je onder andere dat jij je gedachten niet Bent. Je hebt ze, maar je bent ze niet! Met andere woorden, je hoeft je programmeringen niet in stand te houden wanneer ze niet langer dienend zijn. Je leert dat jij Heer en Meester bent over jouw domein. Dat klinkt misschien als een vreemde woordkeuze, maar de betekenis ervan word je al snel duidelijk tijdens de trainingen. Het is wonderlijk hoezeer we de leiding over ons leven weggeven door dat wat we denken, dat wat ons triggert en datgene waar we op reageren. En het grootste gedeelte van de tijd gebeurt dit op onbewust niveau. Bij de I AM Academy word je haarfijn uitgelegd hoe ons bewustzijn is opgebouwd en hoe ons systeem op de informatie in ons opslag bewustzijn reageert. Deze informatie is super belangrijk, omdat het je helpt om spiritueel onderscheidingsvermogen op te bouwen. En dat onderscheidingsvermogen is de sleutel naar emotionele en mentale vrijheid en volmaakte innerlijke harmonie. Die innerlijke rust heeft trouwens weer een directe invloed op je omgeving. Ik grijp even terug naar de het basisprincipe van kwantumfysica: er is geen lege ruimte om ons heen, alles is energie. En jij laadt die energie op met jouw aanwezigheid, je gedachten en hoe jij je voelt.

Het is eigenlijk heel simpel: dat waar je geen bewustzijn op hebt, kan je niet veranderen. Maar wanneer jij je weer gaat herinneren wie je werkelijk Bént, dan heb jij weer de leiding over alle aspecten en details van je leven. Dan zit jij weer aan het stuur. Dan ben je dus Heer en Meester over jouw domein. En je maakt ook nog eens de wereld een betere plek door negativiteit niet langer in stand te houden. Een echte win-win situatie!

NLP is pure magie

Zodra je begrijpt dat je door middel van taal kunt gaan programmeren, dan begint de magie. Niet alleen ga je jezelf herprogrammeren op basis van deze kennis, je gaat ook ervaren dat je een hele andere interactie met je omgeving krijgt wanneer je anders gaat communiceren. Je hebt ineens veel minder op je bordje zodra je liefdevol je grenzen gaat aangeven, omdat je hebt geleerd jouw eigen grenzen te kennen. Je krijgt nooit meer nul op het rekest omdat je leert je focus te houden op de zogenaamde ‘towards’ beweging. Dat betekent dat je ergens naar toe gaat werken, in plaats van je best te doen om bij bepaalde zaken, ervaring en gevoelens weg te blijven. Die towards houding helpt je om realistische doelen te stellen, die je ook nog eens helder kunt formuleren en communiceren. Je leert oude programmaties los te laten die je hebben verhinderd om je ten volle te ontwikkelen. Zelfrealisatie is een prachtig effect van het begrijpen van de leer van NLP.
Maar wanneer je denkt dat NLP pure magie is, dan heb je nog niet met jouw I AM presence kennis gemaakt! Werken met de I AM is de overtreffende trap van alle magie! En het mooie is: deze magie had je altijd al tot je beschikking! Het is er altijd al geweest, in de kern van je wezen, in de waarheid van wie je werkelijk bent!

Klik hier om je aan te melden voor de gratis 5-daagse meditatieserie. Zo kan je gratis en vrijblijvend kennis maken met de I AM.

NLP cursus

Een NLP cursus is heel waardevol omdat het je een prachtige basis geeft van waaruit jij je bewustzijn onder de loep kunt nemen. Je leert waarnemen. Je leert je reacties te begrijpen zodat je anders kunt reageren. Je leert wat de kracht van woorden is zodat je andere woorden kunt gaan kiezen. Neuro linguïstisch programmeren weet je nog? Je woordkeuze bepaalt hoe jij jezelf programmeert.

Wanneer je overweegt om een NLP cursus of een NLP opleiding in Haarlem te gaan volgen, kijk dan eens naar onze ochtendmeditatiecursus. Deze cursus kan je gratis volgen om kennis te maken met de I AM Academy en te ervaren wat het voor jou doet.

Wil je in contact komen met Marjolijn Loderichs of de I AM Academy? Klik dan op contact.

Lees hier verder over gerelateerde onderwerpen;

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?
 

 

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM