fbpx

“De energie van de wintermaanden is tweeledig. Het is een energie van saamhorigheid en liefde. Maar het kan ook een energie zijn van eenzaamheid en je alleen voelen. Sommige mensen zullen herkennen dat ze ’s ochtends wakker worden en helemaal geen zin hebben in die donkere dagen. Ik had er gisteren ook ineens last van. Maar wat is het nu eigenlijk dat je oppakt op zo’n moment? Collectieve energievelden om je heen kunnen invloed op ons uitoefenen. En als je bezig bent met je spirituele ontwikkeling en je wil jezelf spiritueel onderscheidingsvermogen aanleren, dan is het heel belangrijk dat je snapt wat er aan de hand is en hoe energie werkt.

Allereerst: als je zo’n rotgevoel ervaart en je weet niet waar het vandaan komt: geloof het gewoon niet. Ga ervan uit dat je het vanuit de heelheid die jij al bent kunt omzetten. Want dat is waarvandaan wij kijken bij I AM: jij bént al lang heel. Er is een niveau van bewustzijn waar je die heelheid kunt ervaren. En als je daarmee verbinding maakt, door het uitspreken van woorden die jou daarmee in verbinding brengen, kun je ervaren dat je zo’n depressie-achtig gevoel kunt omzetten. Dat gebeurde bij mij ook en als me dat vroeger was gebeurd had ik er veel langer mee gezeten. Dan had ik een rotdag, een rotweek of misschien wel een rotmaand gehad. Daarom wil ik dit graag met jullie delen.

Spirituele boost voor je winterdip

Kijk, alles is energie. En de essentie van onze levensenergie is volmaaktheid. Dat is hoe hij zou moeten voelen, diep vanbinnen. En dat betekent dus dat als ik zo’n rotgevoel omhoog voel komen, dat ik weet, cognitief, dat ík dat niet kán zijn. Het is een gedachte die langskomt, gekoppeld aan een gevoel, waardoor het echt lijkt. Zo ervaar ik het nu. En door dan vervolgens mezelf daarvan af te wenden – let op: ik druk het niet weg, dat is wat anders, het mág er zijn – kan ik het harmoniseren. Het toont zich aan mij, het vraagt iets aan mij en wat het aan me vraagt is niet om erin te gaan maar om het vanuit de heelheid van de I AM om te zetten. Dus toen dat gevoel van ‘bah, ik heb geen zin,’ opkwam bij mij, besloot ik op dat moment om terug te gaan naar de heelheid die ik ben. Dat ging eerlijk gezegd niet zonder moeite omdat dat gevoel van ‘ik voel me niet goed en ik heb geen zin’ me eigenlijk een beetje overviel. Maar omdat ik het bewustzijn heb dat ik dat niet kán zijn, kon ik het makkelijk omzetten. Alle lagen van bewustzijn, zijn altijd tegelijkertijd actief. En alles is alleen maar feedback. Als je je dat realiseert, ben je al een heel eind.

Contact maken met je bronenergie

Dus, even terug: dat gevoel kwam er, dat rotgevoel, ik herkende het als zijnde niet echt en ik besloot dat ik mezelf een fijne dag wilde geven. Dat gunde ik mezelf maar ook de mensen om me heen. Want als er mensen naar mijn training komen, of dat nu een online programma of mijn jaartraining is, dan vind ik dat ze de hoogste kwaliteit verdienen. En dan verdienen ze niet een energie in mijn systeem die zegt ‘ik heb eigenlijk geen zin vandaag’.

Dus: ik ben niet uit mijn bed gegaan maar ik ben rechtop gaan zitten en ik heb het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht’ erbij gepakt. Dat is een boek vol scientific prayers. Dat zijn prayers die echt werken omdat hun woorden jouw energie op dezelfde frequentie brengen als de bronenergie. Daarom werkt het zo mooi. Het denken wat je hoort in je hoofd, het geprogrammeerde denken, dat wordt gedaan door het idee van een ‘ik’ die we niet echt zijn want je hebt een echte ‘ik’ en een ‘ik’ die je denkt dat je bent. Dat zijn twee verschillende dingen. Maar je echte ‘ik’ wordt vaak negatief beïnvloed door die andere ‘ik’ – je valse ‘ik’, je ego. Door de prayers uit te spreken kun je dat omkeren en in contact komen met je bronenergie, de energie die je werkelijk bent. En zo harmoniseer je de – vaak negatieve – energie die wordt opgeroepen door jouw denken.

Negativiteit harmoniseren

Terug naar mijn slaapkamer, ik voelde me niet goed en wilde die energie omzetten dus ik vroeg – en dat vind ik weer zo’n wonder om steeds weer opnieuw, want dit gebeurt echt vaak, zelf te mogen ervaren hoe het klopt wat me wordt getoond – “Welke woorden mag ik uitspreken om deze energie te harmoniseren?” Ik sloeg het boek open en zag de prayer staan: Vreugde laten zien. En die prayer begint met de woorden: IK BEN pure vreugde. IK BEN een koerier van vreugde. Dus ik sprak die woorden uit en hoorde het stemmetje in mijn hoofd: Yeah right! Jij bent een koerier van vreugde! Want ik voelde me natuurlijk allesbehalve een vreugdebrenger op dat moment. Maar het echte ‘ik’ in mij, dat de leiding had – en dus niet het denken in mij dat langs kwam fietsen – liet dat stemmetje gewoon voorbijfietsen. Ik besloot gewoon om door te gaan. Dus ik heb deze prayer gedaan, en toen nog een keer en nog een keer en dat gevoel, dat heel groot begon, slonk en verschrompelde totdat het weg was. Of zoals het mooi in andere prayers staat beschreven: opgelost in het niets dat het werkelijk is.  En zo voelde het ook voor mij. Die prayer doen en blijven herhalen helpt echt. Ik heb het ook echt een uur gedaan en dat is helemaal niet lang als je bedenkt hoe lang zo’n gevoel bij je kan blijven als je er niets tegen doet.

Dus ik sprak deze woorden uit, een uur lang, heel bewust, vanuit de connectie met de IK BEN vanuit de focus op mijn hart en kon ik zelf weer ervaren hoe snel deze negatieve energie verdween. Ik hoop eigenlijk dat mensen die dit lezen en die dit misschien wel dagelijks meemaken en geen verschil meer kunnen ervaren tussen hun echte ‘ik’ en hun negatieve ego, net als ik dat gevoel gewoon een gevoel kunnen laten zijn. Het is er, het voelt niet lekker, maar je hoeft er niet in te gaan. Je kunt er uit gaan en deze woorden uitspreken. Dus als je jezelf ook zo’n ervaring gunt, doe het gewoon. Ga zitten, zet desnoods een timer, een half uur of tien minuten als je dit niet gewend bent, en dan kijk je gewoon eens wat er gebeurt.

Zet jezelf in het Licht

We hebben het boek Instant Healing, van Susan Shumsky, waar deze prayer in staat, vertaald in het Nederlands: ‘I AM – Woorden met helende kracht‘. Speciaal voor jou plaats ik hier de tekst van de  prayer Vreugde laten zien, die de kracht heeft om de vreugde in jou te activeren. Toen ik hem die ochtend een uur had gedaan, was mijn hele rotgevoel weggetrokken, ben ik mijn dag ingegaan en heb ik zo’n ongelofelijk mooie dag gehad. Ik gaf een kennismakingsworkshop en het was zo’n fijne, mooie, zachte, liefdevolle, omarmende, doordringende kennismakingsworkshop waarin ik echt de kwaliteiten van mijn persoonlijkheid, de goeie kanten van mijn persoonlijkheid, in verbinding met mijn I AM, zo naar voren kon laten komen en in het licht kon zetten, dat ik weer kon ervaren hoe belangrijk het is en hoe fijn het is dat ik deze tool heb. En deze wil ik echt graag met anderen delen zodat ook zij het licht in zichzelf kunnen laten schijnen in vreugde.

Leer pure vreugde uitdragen

Breng eerst de focus naar je hart – dat kun je doen door gewoon je hand op je hart te leggen – en ga rechtop zitten. Adem vier of vijf seconden in en dan weer vier of vijf seconden uit. Heel rustig. Doe dat eerst een tijdje en neem dan waar dat alles om jou heen gewoon doorgaat, geluiden, luchtstromingen, de temperatuur. En dan kun je waarnemen dat er een bewustzijn in jou is en dat dat het enige is dat constant is. En vanuit die rust, die je nu voelt en die jou dichter bij jouw echte ‘ik’, jouw I AM brengt, spreek je onderstaande woorden uit. Spreek ze rustig en vol overtuiging uit en blijf tussen de zinnen door die rustige ademhaling doen. Blijf deze prayer een tijdlang herhalen en je zult je gegarandeerd beter voelen daarna.”

IK BEN pure vreugde.
IK BEN een koerier van vreugde.
IK breng plezier, geluk en vrolijkheid naar mezelf en anderen.
Mijn gevoel voor humor verlicht mij en anderen.
IK BEN de vreugde van het leven en uit mezelf vreugdevol.
Met elke hartslag stroomt er vreugde door mij heen.
IK hou nu van mijn leven en ik open mezelf voor deze eindeloze vreugde.
IK stel me nu volledig open voor al het geluk en alle blijdschap die het leven brengt.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

Wil je meer weten over jouw I AM? Ik heb een gratis 5-daagse meditatie training gemaakt. De download staat hieronder.

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest