Vanuit de wens om mezelf beter te voelen (jonge moeder met bekkeninstabiliteit en emoties die all over the place waren) begon ik 20 jaar geleden aan mijn eerste training. NLP werd mijn keuze op aanraden van de hypnotherapeute die had geprobeerd om me onder hypnose te brengen. Niet gelukt overigens. Ik zat zo in mijn hoofd en in de controle dat ik me totaal niet kon overgeven, hoewel ik wel dat verlangen had. Vijf jaar intensieve trainingen volgden, die tot doel hadden me los te maken van mijn – voornamelijk negatieve- denken zodat ik me vrij en goed zou voelen. Ik heb er veel geleerd, dat is zeker EN ik liep er tegen aan dat bepaalde thematieken zich niet oplosten ondanks toepassing van datgene wat ik geleerd had. Dat maakte dat ik op zoek ging naar die ‘missing link’. Wat kon ik doen om mezelf goed, gelukkig en gezond te voelen? En zo ging mijn zoektocht door het onderbewustzijn – want ik begreep dat daar de oorzaak moést liggen –  verder. Vanuit een gevoel van tekort en gedreven door een verlangen om mezelf weer te voelen als het kind dat ik ooit was. Onbevangen, open, blij en gelukkig.

De tekst gaat hieronder verder

EFT, EMDR, Art of Living, Transformational Breathing, Yoga, Energiewerk, Lichaamswerk, Coaching, Healing Arts, ik heb het allemaal gedaan. Om nog steeds omhuld door een deken van depressiviteit wakker te worden en mijn best te moeten doen om uit bed te komen, me afvragend wat het was dat ik over het hoofd zag. Op het dieptepunt – toen ik het echt niet meer zag zitten en mijn bankrekening letterlijk 0 euro aangaf – kwam ik terecht in een eigen versie van Elizabeth Gilbert’s bestseller ‘ETEN-BIDDEN-BEMINNEN’. Als je nu aan me vraagt hoe dat precies tot stand kwam, weet ik het niet eens meer echt. Maar in elk geval was het mijn eerste geslaagde kennismaking met de I AM (Ik geef een hint: boek over de I AM, tips om financiële problemen op te lossen met de praktische invulling daarvan, ik doen, 2,5 minuut later € 2500,00 op mijn rekening, huurprobleem voor dat moment opgelost). De snelheid waarmee mijn geldprobleem zich – in elk geval op dat acute moment – oploste, maakte mij één ding heel helder. Dit was datgene waar ik al die tijd naar op zoek was zonder te het te weten. Dus ik was als een spons. Hier wilde ik meer van.

Dát was het moment dat ik de ‘missing link’ in mijn spirituele ontwikkeling vond. En ik maakte voor mezelf een heel heldere keuze. Als ik wil ervaren wat dit me te brengen heeft, MOET ik mezelf hierin verdiepen. Me hierin onderdompelen. Me hier aan toewijden. Die keuze gaf me hele belangrijke informatie, namelijk het inzicht in hoe het kwam dat ik steeds tegen dezelfde dingen aanliep. Hoe de opbouw van het bewustzijn werkelijk in elkaar zat en met welke ‘spiritual error beliefs’ ik worstelde waardoor die thematieken zich simpelweg niet op kónden lossen omdat ik ze onbewust in stand hield.

Wil jij ook jouw I AM ervaren? Download gratis de 5-daagse ochtendmediatie.

De tekst gaat hieronder verder

Een hardnekkige spirituele ‘error belief’ (die ik zelf ook geteacht hebt bij gebrek aan de juiste kennis), was het feit dat dat spiritualiteit gepaard gaat met het leren van lessen. Op de een of andere manier kreeg ik ook altijd een soort van ‘huh’? Want waarom zou het leven gepaard moeten gaan met chaos, pijn en lijden. Het voelde niet logisch voor me. Overigens is het op een bepaald niveau wel waar, maar alleen in de zin dat je je weer te vereenzelvigen hebt met de Waarheid van Zijn, die erop neer komt dat je al ‘heel’ bent. Dat heeft dus niets te maken met het leren van lessen door pijn, maar juist door het leren van de les dat je Liefde BENT. Maar goed, dat wist ik toen nog niet. Nu ik al een paar jaar met de I AM werk, ervaar ik dat het leven het tegenovergestelde is van de depressieve deken waarmee ik tientallen jaren opstond. Dat LEVEN in afstemming op wie je BENT makkelijk is, liefdevol is, ‘als vanzelf’ stroomt, klopt, vrijheid IS, mededogen IS, overvloed IS, gezondheid IS. En dat dit allemaal ineens tot je komt zodra je jouw focus verschuift van het ego naar de I AM. Vandaar uit kom je steeds meer in contact met Waarheid van ZIJN. En dat is niet iets wat zich in kennis vertaalt, want Waarheid van ZIJN is iets wat ‘staat’ zonder dat het afhankelijk is van ‘voortschrijdend inzicht’. Voortschrijdend inzicht wil zeggen dat de kennis verandert naarmate de tijd verstrijkt. Dat kun je bijvoorbeeld waarnemen in de medische wetenschap. Wat we 50 jaar geleden totaal normaal vonden, vinden we nu niet meer ‘done’ want onze inzichten zijn veranderd. Dát is kennis. ‘WAARHEID’ is iets wat altijd blijft bestaan, onveranderlijk. En dat hangt niet af van onze kennis erover. Denk aan de zwaartekracht. Dit is iets wat werkt, altijd. Het maakt niet uit of ik me daarvan bewust ben of niet, het doet het gewoon. In spirituele ontwikkeling zit ook ‘waarheid’ en er zit ‘kennis’. En dat onderscheid maken wanneer jij jouw pad loopt, kan best wel even uitdagend zijn. Het heeft mij inderdaad heel veel jaren gekost om daar het onderscheid in te maken maar nu ik het eenmaal snap, kan ik het gelukkig ook uitleggen.

I AM AcademyEen ‘waarheid’ is bijvoorbeeld dat de essentie van wie je BENT ‘Licht’ is. LETTERLIJK ‘Licht’. Dat kunnen we alleen niet waarnemen met onze ogen maar het is dus wel zo. “Licht’ – het Licht dat wij ZIJN- dát is de onveranderlijke ‘WAARHEID’ (die overigens ook wetenschappelijk bewezen is). En IN dat Licht wat wij ZIJN, gelden universele wetten en één van die wetten is: ‘VOLMAAKTHEID’. Wij ZIJN ‘VOLMAAKTHEID‘. ECHTER we leven in een ‘onvolmaakte’ wereld, waarin het lijkt alsof er alleen maar disharmonie, chaos, lijden en pijn is. Dus hoe kan het nou dat we dát tegenkomen terwijl we LICHT ZIJN, ‘volmaaktheid’ ZIJN? Want je zou logischerwijs de conclusie kunnen trekken dat onze omgeving dan een weerspiegeling moet zijn van dat Licht. Toch is niets minder waar.

En dat heeft weer alles te maken met hoe ons denken is opgebouwd. Dat denken van ons is volgepropt met van alles wat dus NIET de Waarheid van ZIJN representeert, maar wat is opgebouwd door ouders, boeken, media, ervaringen die je verkeerd hebt geïnterpreteerd, levens die je hebt geleid. En daar loop ik waarschijnlijk misschien al gelijk tegen de eerste horde aan (tenzij je al het een en ander aan spirituele ontwikkeling hebt gedaan). Want ‘vorige levens’ dat is toch iets dat in de New Age stromingen gepredikt wordt? Terwijl er inmiddels overweldigend bewijs is dat het waar IS. Daarnaast zul je merken dat dit een normaal gegeven wordt zodra je met jouw I AM gaat werken omdat jouw bewustzijn zo helder wordt dat je jouw vorige levens als het ware kunt ‘zien’ of ‘voelen’. En tja, dán verdwijnt natuurlijk elke twijfel want onze Nederlandse nuchterheid gebiedt ons om eerst te ‘zien’ en dán te ‘geloven’. Wat weer aantoont dat de kennis die ‘in’ ons zit, niet matcht met de Waarheid van ZIJN. Die ‘kennis’ zegt dat die waarheid van ZIJN niet klopt. Maar het is precies andersom. De kennis klopt niet. En éen van de dingen die in spiritueel land veel wordt gedeeld is dus dat ‘we zijn hier om lessen te leren’.

Maar de ENIGE spirituele les die je te leren hebt, is de volgende:  ‘Jij BENT een volmaakt wezen. NU AL!’. In jou is een niveau van bewustzijn dat nooit is aangeraakt, nooit getraumatiseerd is geweest, dat altijd HEEL is geweest en op het moment dat je daar weer contact mee kan maken, dát is wanneer je de ‘WAARHEID VAN ZIJN‘ voelt. Al die andere dingen die verteld worden dat je lessen moest leren zodat je jouw kracht kon ontwikkelen, zijn in werkelijkheid een strategie van het ego geweest. Want zo houdt deze de macht. Dit is voor nu een beetje te complex om dieper op in te gaan, maar ik wil wel met je delen dat toen dit inzicht naar boven kwam, die macht verbroken werd. Het lijkt overigens één van de meeste uitdagende dingen in spiritueel land want op het moment dat mensen denken: ‘ja maar, die les had ik ‘nodig’ want daarom BEN ik zoals ik ben’, wordt het accepteren dat dit anders zit dan je dacht soms even slikken. En dat komt omdat je er een identificatie op kunt hebben. Een vergoelijking waarom het nodig was dat je dat of dat meemaakte. Die les had ik nodig want daardoor BEN ik zoals ik BEN, waardoor die ervaring op de een of andere manier dragelijk wordt.
En ook dat is een strategie van het ego, want dat is natuurlijk niet ‘waar’. JE BENT WIE JE BENT en dat ben je NU AL. Je bent nu al ‘HEEL’. Je bent zelfs meer dan je ooit kan vermoeden. DAT is de ‘Waarheid van ZIJN’. Al het andere dat er een ‘voorwaarde’ is, iets dat je nodig hebt om dat te VOELEN, dát is de LEUGEN. Dat noemen we een omgekeerde BE-DO-HAVE. Die omgekeerde BE-DO-HAVE (HAVE -DO- BE oftewel om iets te kunnen ZIJN, moet je iets HEBBEN, want dan kun je iets DOEN zodat je wat kunt ZIJN). Zolang je blijft geloven – bewust of onbewust – dat het leven ‘lessen’ biedt en dat je die eerst moet leren VOORDAT jij ‘goed genoeg bent’, dan creëer jij die lessen onbewust. Zo werkt deze realiteit nou eenmaal. Datgene waar wij ons (bewust of onbewust) op focussen, daar krijgen we MEER van.
JIJ BENT AL HEEL. JIJ BENT HET LICHT. En de schaduw die we tegenkomen – die zich in de concretisering laat zien als het lijden, de pijn en de chaos – bestaat enkel bij de gratie van onze aandacht omdat deze LETTERLIJK de schaduw van het Licht is. Net zomin als onze eigen schaduw ‘macht’ heeft over ons, of ons dingen kan laten doen, net zomin kan die schaduw ons iets ‘aandoen’. WIJ doen het onszelf aan omdat we niet hebben geleerd noch begrepen hoe deze realiteit functioneert onder de vorm die wij met onze zintuigen waarnemen. Omdat wij niet snappen dat onze focus energie stuurt. Ik wens iedereen op deze wereld toe dat zij kunnen aannemen dat zij al heel zijn. Want ik voel dat wanneer een ieder van ons kan accepteren dat die ‘heel’ is waardoor er geen ‘tekort’ is, waardoor er niets ‘ontbreekt’ en er niet ‘iets’ nodig is om ‘iets’ te zijn, dán is er vrede. Innerlijke EN uiterlijke vrede. En voor minder doe ik het niet.

Ervaar zelf hoe jij je leven kan kwalificeren door middel van ochtendmediaties.