Stoei jij al tijden met je gewicht? En heb je al van alles geprobeerd? Dat je het lastig vindt om gewicht te verliezen kan natuurlijk meerdere redenen hebben. Ik wil graag een specifieke reden uitlichten. Gewichtstoename kan namelijk ook het gevolg zijn van jouw gevoeligheid voor de energie van anderen. Ik leg je graag uit waarom en wat je eraan kunt doen.

De tekst gaat hieronder verder:

Gewicht en de relatie met het derde chakra

Als je gevoelig bent voor de energie van anderen, dan kan het zijn dat je lichaam vet verzamelt bij het derde chakra, als een soort buffer. Het derde chakra is waar mensen niet zichtbare verbindingen met elkaar maken. De werking van het derde chakra ken je vast wel, maar je bent je er waarschijnlijk niet van bewust. Bij sommige mensen voel je je goed, die geven je energie. Bij anderen niet. Je ervaart in dat geval een trekkend gevoel. Dat trekkende gevoel wat je dan ervaart, wordt veroorzaakt door zogenoemde psychische koorden. Dat gebeurt ons allemaal, maar vaak onbewust.

Alles is energie, dat weten we. We weten ook, en dat is wetenschappelijk bewezen, dat er meer is dan alleen zichtbare materie. Materie is het zichtbare deel van de werkelijkheid. Het onzichtbare deel van de werkelijkheid bestaat uit hele kleine deeltjes, die we niet kunnen zien. Dat is wat ons met alles om ons heen verbindt.

De tekst gaat hieronder verder:

Kortom, we zijn altijd met elkaar verbonden, via energetische verbindingen. Mensen die gevoelig zijn voor de energie van anderen, maar zich niet bewust zijn van de werking van deze energie, kunnen daarom uit balans raken. En dan geef je behoorlijk veel energie weg. Wat je lichaam in dat gevoel doet, is een buffer opbouwen bij je derde chakra, om jou in bescherming te nemen. Je lichaam bouwt dus vet op rond je derde chakra. Zo kun je vetopbouw rond het derde chakra dus eigenlijk zien als een teken dat het niet goed gaat met iemand.

Hoe val je af?

Kom in contact met de I AM om je bewust te worden van de energetische verbindingen, om adequaat in te kunnen spelen op je energie. Het helpt je terug in balans te komen. Door te zorgen voor je eigen energiebalans, hoeft je lichaam dat niet meer te doen. Zodoende kan in contact komen met de I AM positief bijdragen aan het verliezen van gewicht.

Kom in contact met de I AM

Gebruik de ochtend meditaties om in contact te komen met de I AM. Vraag je hogere wijsheid om hulp en kom opnieuw in je kracht. Zorg voor jezelf, zodat je lichaam dat niet hoeft te doen door vet op te bouwen rond je derde chakra.