Energiewerk

Met energiewerk wordt verwezen naar methodes die erop gericht zijn om de energie in en rond het lichaam in balans te brengen. Wetenschappers kunnen tegenwoordig aantonen dat alles energie is; alles heeft een trillingsfrequentie. Zelfs de ruimte rondom ons is niet leeg, maar gevuld met hele kleine deeltjes die onze trillingsfrequentie oppakken. Wanneer de energie in je systeem uit balans is, kan dit zich uiten in fysieke, emotionele of mentale klachten maar je kunt het net zo goed terug zien in de omgeving in de vorm van geldproblemen, relatieproblemen of andersoortige problemen.

Acupunctuur, Reiki, Bachbloesem therapie en yoga zijn bij de meeste mensen wel bekend. Maar er zijn nog vele andere vormen van energiewerk, zoals bio-energetica, bioresonantie, inverse wave therapie, aura healing, quantum touch, intuïtieve therapie, logosynthese en psychosynthese, die allemaal werken met het helen van verstoringen in onze volmaakte levensenergie –onze IK BEN Tegenwoordigheid.

Uitgangspunt bij elke vorm van energiewerk is dat alles energie is. Ook woorden en gedachten hebben een trillingsfrequentie. Ideeën en gevoelens, conclusies en reacties hebben een trillingsfrequentie. Wanneer je iets hebt meegemaakt, iets ogenschijnlijk kleins of een groot trauma, dan kan die energie van wat je hebt meegemaakt zich vastzetten in je systeem. Sigmund Freud, de grondlegger van psychoanalyse stelt dat sommige van deze reacties (lees: energieën) door het systeem uit het bewustzijn naar de achtergrond worden verdrongen, maar wel blijven bestaan. Deze energie zoekt een uitweg en kan zich dan gaan uiten in allerlei klachten. Bij traumawerk is het dan ook aan te raden om eerder energiewerk toe te passen dan een vorm van praattherapie. Zielenwerk, engelentherapie, EMDR en EFT werken zeer effectief bij vormen van trauma.

Lichtwerkers weten hoe ze de energie die om ons heen en door ons heen stroomt kunnen gebruiken. Energie is voelbaar, tastbaar en hoorbaar, denk maar aan de energie die zich uit als Abraham Hicks. En misschien heb je ook van Eric Pearl en Reconnective healing gehoord; hij was getuige van wonderbaarlijke genezingen van zijn cliënten in zijn chiropractor praktijk en kreeg steeds weer dezelfde boodschappen van Licht en Liefde door. Nu reist Eric Pearl de wereld over om zijn kennis te delen, zodat anderen met deze informatie kunnen werken. Gregg Braden is ook zo’n individu die zich erop toegelegd heeft het instrument te zijn om ons te leren dat er een kracht is in alles dat leeft, en dat die de macht heeft blijvende genezing te brengen voor ons lichaam, blijvende vrede voor onze wereld en dat die wellicht zelfs de grootste tragedies kan afwenden waarmee de mensheid ooit is geconfronteerd.

Je kunt ook zelf leren hoe je met die kracht in alles dat leeft aan de slag kunt. Je kan jezelf inschrijven voor onze vrijblijvende mini meditatiecursus. Dan krijg je 5 dagen lang elke dag een prachtige meditatie zodat je leert jezelf af te stemmen op jouw I AM.

Lees verder over werken met energie:

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?
 

 

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM