Emotioneel lichaamswerk

Emotioneel lichaamswerk ondersteunt je ontwikkelingsproces door je weer bewust te laten zijn van je lichaam en de helingssignalen die door het voelen uitdrukking krijgen in het lichaam. Door te leren bij emoties te blijven en emoties op een natuurlijke manier te uiten, maak je gebruik van de mogelijkheden om in het hier en nu verbonden te zijn met de natuurlijke levensbron. Emotioneel lichaamswerk laat zien dat er een verband is tussen het denken en het voelen. Wanneer je bewustwording hebt op oude gewoontes, patronen en overtuigingen kan je leren om hier anders of niet meer op te reageren. Je leert om contact te maken met je intuïtie; het innerlijk weten en dát leidend te laten zijn. Haptonomie is een bekende vorm van lichaamswerk. Lichaamsgericht werk leert je om met je aandacht naar de binnenwereld te gaan en deze de vrijheid te geven om uitdrukking te hebben in de buitenwereld. Uiteindelijk leidt dit tot Zelfrealisatie.

Pijlers van emotioneel lichaamswerk zijn;

– waarnemen; met aandacht aanwezig zijn, zonder oordeel
– bewegen; beweging laat de levensenergie in het lichaam stromen
– ademen; loslaten van spanning, bewust aanwezig zijn in het nu
– uiting geven aan emoties zoals blijdschap, boosheid, geluid maken
– contact; oogcontact, aanraken, aangeraakt worden
– in contact komen met het hart.

Lichaamsbewustzijn en emotieregulering

Lichaamsbewustzijn en emotieregulering staan ook centraal in de programma’s van HeartMath. Door middel van biofeedback op het hartritme kan je waarnemen wat stress met je doet en hoe je de effecten van stress kunt veranderen door met je aandacht op de ademhaling te blijven.

Het lichaam is sowieso en geweldige katalysator waardoorheen je volmaakte lichaamsenergie (je I AM Presence) stroomt. Door aanwezig te zijn in het lichaam kan je heel veel informatie over jezelf en je staat van Zijn helder krijgen. Mindfulness noemen ze dat. Je kunt zelfs via je lichaam met je Hogere Zelf communiceren. NEI therapie gaat onder andere door middel van kinesiologie (of spierspanning testen) in gesprek met het onderbewuste. Een intuïtief therapeut gaat ook in gesprek met het onderbewuste en leest als het ware de energetische informatie van de cliënt. Net zoals engelen therapie en Reiki zich afstemmen op volmaakte levensenergie in en om je heen. Energiewerk bestaat al door de eeuwen heen maar nu er meer wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan en mensen zich steeds meer bewust worden van het feit dat alles energie is (de binnenwereld en de buitenwereld) merk je dat veel meer mensen openstaan voor het oplossen van ogenschijnlijke problemen met behulp van energiewerk.

Alles is energie en alles heeft een trillingsfrequentie, zelfs woorden en gedachten (logosynthese), emoties en herinneringen, de verhalen die we in ons onderbewustzijn hebben opgeslagen. Emotioneel lichaamswerk kan heel goed bij traumawerk worden ingezet om de vastgezette energie van het trauma lost te kunnen laten.

Life between lives van Dr. Michael Newton en regressietherapie werken op het niveau van de Ziel doorheen levens. Ze helpen om Karmische rotzooi los te laten en op te ruimen zodat de weg vrij is om je volmaakte levensenergie in het NU vrij te laten stromen en zo meer volmaaktheid in je leven toe te laten.

Ook hier geldt; verbeter de wereld, begin bij jezelf. Door contact te maken met je gehele Zelf en verantwoordelijkheid te nemen voor wat je in de energie hebt gezet –bewust of onbewust, in dit leven of doorheen levens- vervuiling in deze energie los te laten en je weer te richten op de volmaakte levensenergie die jij bent, zijn we in staat om de hemel op aarde te creëren.

Wil je ook je volmaakte levensenergie voelen en ben je nieuwsgierig geworden naar de I AM? Doe vrijblijvend onze gratis 5-delige videotraining! Klik hier om deze videotraining meteen te ontvangen. Je ontvangt er ook een prachtige meditatie bij die je helpt om op jouw I AM Presence af te stemmen. 

 

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM