MET ABRAHAM EEN GOEDE ‘LIJN’-VERBINDING!

Sinds twee jaar heb ik YouTube pas echt ontdekt en daarmee ook de fenomenale talks van Esther Hicks, oftewel: Abraham. Voor diegenen die Abraham nog niet kennen: de naam staat voor een groep zogenaamde non-physical entities: een niet-fysiek collectief bewustzijn dat gelijk staat aan Source, de Bron, our Inner Being, the Infinite, het Universum of Oneindige Intelligentie. Give it a name.

In één van haar inmiddels ontelbare, briljante talks vertelt Esther precies hoe haar man Jerry haar op het spirituele pad bracht, waarop ze later door ene Abraham ‘in gebruik’ werd genomen, zeg maar. Ik weet – het klinkt vaag – maar wanneer je het haar hoort vertellen you just buy it! Sindsdien heeft ze zich leren afstemmen en wórdt ze gesproken. Daar hoeft ze niets voor te doen.

De tekst gaat hieronder verder

Als je naar haar luistert is dit overduidelijk. Menselijk gezien is het namelijk ónmogelijk om zoveel kernachtige wijsheid in een dergelijk mitrailleurtempo – zonder ook maar één ‘uh-of-ah’ – achter elkaar te oreren. ‘Godsonmogelijk’ wilde ik schrijven, maar dat woord klopt niet, want al luisterend kun je domweg vaststellen dat ze door een hogere slimheid – iets ‘goddelijks’ – wordt geleid. ‘Godsmógelijk’ zou daarom het juiste woord zijn, alleen staat dat niet in ons woordenboek.

The sky is not the limit

Woorden zijn en blijven daarom beperkt. Net zoals ons denken. We laten ons vaak leiden en beheersen door onze gedachten, waardoor we maar blijven ploeteren. Het ene leven na het andere, alleen hebben we het niet door. Het werk van mensen zoals Esther Hicks – en ook dat van Marjolijn Loderichs – is erop gericht om ons daarvan bewust te maken. Ze schoppen ons wakker en leren ons dat we geen slachtoffers meer hoeven te zijn. Zo kunnen we alle innerlijke en uiterlijke strijd overstijgen, zodat zelfs the sky geen limit meer is.

Toen ik destijds spontaan in een talk van Esther verzeild raakte – zo gaat dat op YouTube – dacht ik even dat ik totaal verkeerd verbonden was. Wat moest ik met deze op hol geslagen middle-aged American housewife? En waarom sprak zij in de meervoudsvorm? Maar niets is wat het lijkt – mijn oordeel bleek te snel – want al rap hing ik aan haar spreekwoordelijke lippen en voelde ik me juist geheel en al verbonden. Haar stem, haar kennis, haar humor en rappe spraak resoneerden geheel en totaal bij me.

Wat me het meest van haar aanspreekt is dat ze het allemaal zo eenvoudig, zo logisch maakt. Zo klip en klaar. Alles wat ze zegt, snijdt wat mij betreft hout. Wanneer je ‘Esther Hicks’ of ‘Abraham’ intoetst met daarbij hetgeen waarmee je worstelt, vind je er altijd wel een opname bij. Dus als ik me off track voel over wat dan ook, hoef ik maar even naar iets passends te luisteren en word ik al snel blij van hetgeen Abraham erover in mijn oor ratelt.

Dat kan trouwens zo lang of kort zijn als je maar wilt. Soms is het zelfs niet eens nodig om het hele verhaal af te luisteren en ben je binnen de kortste keren alweer bij de les. Dan snap ik dat het niet erg is om me slecht te voelen. Dat het alleen betekent dat mijn Inner Being – mijn I AM Presence– aangeeft dat ik offline ben en dat ik gewoon weer aan kan haken.

Abraham HicksInside job

Je slecht voelen is dus niet verkeerd, maar juist alleen maar een goed en duidelijk teken dat jouw I AM Presence je bij de les houdt. Dat idee alleen al geeft rust en ruimte en het is dus geen reden voor meer somberheid of paniek. Vanaf het moment dat ik me goed voel, weet ik dat ik weer ‘op de lijn’ ben, dus in verbinding. Het is precies waar onze emoties voor bedoeld zijn; als kompas om ons de weg naar binnen te wijzen.

Want alleen vanuit ons eigen ‘ZIJN’ kunnen we onszelf verbeteren. Dáár ligt onze kracht en nergens anders. ‘I AM in control’ betekent dus dat je BEWUST  besluit en bevéélt om jouw I AM Presence de leiding te laten nemen en het kleine ‘ik-je’ – het product van al onze gedachten en conditioneringen, dat alleen maar dénkt het leven te kunnen controleren – te overmeesteren.

Op die manier geef je de levensenergie ruim baan. Daar hoef je verder niks voor te doen. Deze vorm van ‘bevelen’ heeft overigens niks te maken met het kleine ‘ik-je’ dat graag macht wil hebben, maar met een bewust besluit om het kleine ‘ik-je’ – de persoon die jij denkt te zijn – te beheersen en de bedoeling van jouw leven te gaan volgen. Niets anders dan dat!

De weg van de minste weerstand

Dat klink allemaal wel aardig, hoor ik je denken, maar hóe doe je dat dan? Tja dat is een kwestie van oefenen en je gevoel leren monitoren. Abraham geeft allerlei suggesties om jezelf weer in alignment – in verbinding met jouw Hogere Zelf, jouw I AM Presence – te krijgen, zoals dankbaar zijn voor al het goede in je leven, positieve selftalk, een dutje doen, mediteren, een massage nemen… Kortom: wat je ook maar kunt bedenken om je beter te gaan voelen. Het gaat om het wegnemen van weerstand, in welke vorm dan ook. The path of least resistance, zoals zij dat noemt.

En uiteraard zorgen al die bovengenoemde zaken voor een beter gevoel, maar het gaat minder diep dan wat we in de trainingen van de I AM Academy doen. Daar werken we met meerdere – meestal onbewuste – lagen, ontstaan door opvoeding, uit familielijnen, maar ook uit vorige levens. Of je daar nu wel of niet in gelooft, is niet zo belangrijk. Het gaat er vooral om dat je niets liever wilt dan de waarheid te ontdekken (want anders volg je deze trainingen niet) én dat je met een open mind aanwezig bent.

Zo leer je hoe je het kleine ‘ik-je’ kunt gaan herkennen en daardoor ontmantelen, maar vooral hoe je het kunt ontkrachten. Dit gebeurt spelenderwijs, zonder enige dogma’s of druk. En – heel belangrijk – zonder onszelf te serieus te nemen. Er wordt tijdens de trainingen heel wat afgelachen!

Hocus, pocus, focus!

Volgens Abraham ervaren we negatieve zaken om te voelen wat we juist wél willen. Door het contrast van de dingen in ons leven wordt dat duidelijk. Maar wat doe je daar dan vervolgens mee? Door Marjolijn ging ik pas goed begrijpen dat disharmonie zich juist meer gaat tonen wanneer we dit pad gaan bewandelen. Met andere woorden: wanneer je het licht naar binnen laat komen, kun je pas goed zien waar het nog donker is. Het is dus goed nieuws.

Aangezien het nu bewust zicht- en/of voelbaar is, kunnen we het ook bewust clearen of ‘verteren’. Met behulp van de prayers, treatments en andere tools die we in handen hebben gekregen, ervaar ik steeds beter hoe ik meer en meer opruim. Want wat het ook is, disharmonie in ons leven is niet wat we willen en het is ook onnodig. Van nature zijn we namelijk al heel, compleet en volmaakt. Daarom gaat het erom dat we ons focussen op wat we wél willen. En dat laatste is voor de meesten (waaronder ikzelf) een grote uitdaging.

Want wanneer we het ene verlangen zijn we doodsbang het andere te krijgen. Zo zijn we geprogrammeerd. En omdat die angst er – meestal onbewust – is, zitten we gevoelstechnisch gesproken niet in het rustige en blije gevoel van vertrouwen, maar eerder in dat van angst, wantrouwen en tekort. Vervolgens is dat precies wat we creëren en krijgen we dát wat we juist niet willen. Zo werkt de wet van de aantrekking en het doet dus precies het tegenoverstelde van wat je moeder altijd deed: je juist altijd troosten en blij proberen te maken, wanneer je als kind verdrietig was.

Tóch houdt je I AM Presence onvoorwaardelijk van je. En wel zó onvoorwaardelijk, dat het zich niks aantrekt van hoe jij je voelt, maar precies jouw energie volgt. Focus is daarom het toverwoord bij het werk dat we hier doen. Focussen! Alleen op dat wat we willen en ons zó te gaan voelen, alsof het nu al zo is.

Selfishness

Onze I AM Presence is dus de levensenergie die door ons heen stroomt. Het is dezelfde energie die onze haren en nagels laat groeien en ons hart laat kloppen. Het is de vonk waaruit we zijn ontstaan en die zich manifesteert in onze tijdelijke, menselijke vorm van vlees en bloed. Of zoals Abraham het zoveel lekkerder verwoordt: ‘We are an extension of Source Energy’. Deze energie stroomt onvoorwaardelijk en vrij door ons heen en heeft het beste met ons voor.

Hoe vrijer de energie stroomt, hoe beter we ons voelen, hoe beter we denken (nog maar nauwelijks!) en hoe beter we handelen. Dan worden we namelijk niet gehinderd door ons kleine ‘ik-je’ – dat is opgebouwd uit onze gedachten vol meningen, aannames en angsten.

Selfishness – (gezond) egoïsme – staat daarom bij Abraham en ook bij Marjolijn voorop. Dat klinkt niet erg nobel zou je wellicht kunnen denken, maar dat is het wel. Waarom? Om de doodeenvoudige reden dat jij de belangrijkste persoon bent in je leven.

Jij bent het centrum van jouw universum, want zonder jou is er niemand die waarneemt en bestaat de wereld eenvoudigweg niet. Zonder jou kan de goddelijke energie zijn weg niet vinden. En dat is precies de reden waarom de relatie met jouw Inner Being – jouw I AM Presence – de voornaamste in je leven is.

Tuned in, tapped in, turned on!

Wanneer je dat ten volle gaat beseffen, begrijp je ineens hoe belangrijk het is om je goed te voelen. En dus in contact met je I AM Presence. ‘Tuned in, tapped in, turned on’ zoals Abraham dat noemt. Op die manier is jouw frequency – jouw energie/vibratie – op een hoog niveau en trek je zaken aan die goed voor je zijn.

Abraham werkt aan de hand van een stappenplan, waarvan de drie stappen de belangrijkste zijn, te weten: Stap 1: Ask. Door de weerstand die je ervaart in je leven, het contrast tussen je prettig en onprettig voelen, weet je beter wat je wél wilt. Dit contrast zorgt ervoor dat je ‘vraagt’. Vragen gaat automatisch, we doen het voortdurend en vaak onbewust. Stap 2: Source answers. Het universum reageert op jouw energie. Je krijgt ‘vibrationeel’ gezien dat waar je om hebt gevraagd. Direct. Vanuit ‘de Bron’. Bij deze stap kun je zelf niets doen. Stap 3: Alignement. Het is aan jou om in verbinding te zijn met Source, met jouw I AM Presence. Dat doe je door jouw weerstand los te laten, waardoor je je goed voelt. Zo kun je het gevraagde ook daadwerkelijk ontvangen. Meestal op een manier zoals je zelf niet had bedacht. Zo simpel is het.

Het gaat dus maar om één ding: zorgen dat je je oké voelt. Dan volgt de rest vanzelf. Klinkt zo klaar als ’n klontje, maar ga er maar aan staan! Onze dwingende – vaak onbewuste – gedachten zitten er meestal tussenin. Dat is het hele probleem. Dan zie en ervaar je alles door jouw ‘gedachtebril’, waardoor het weliswaar heel écht lijkt, maar het dat niet is.

Ons goed voelen willen we tenslotte allemaal. Een yogi op een berg in India verschilt daarom nauwelijks van een junk. Afgezien van het feit dat de één een wat ongezondere manier hanteert dan de ander, zijn ze beiden fanatiek in hun verlangen naar bevrijding en naar rust en ruimte in hun hoofd.

Het is ons dwangmatige denken dat ons leven vaak tot een strijd maakt. Terwijl het zo easy, flowing en delicious kan zijn!

It’s a virus!

Om dit hele verhaal nog even kort samen te vatten: Ons denkvermogen is bedoeld voor praktische zaken en om ons een beetje goed door het leven te loodsen. Dat is prima, dat moet het vooral blijven doen. Het heeft zich echter dermate ontwikkeld, dat het de overhand is gaan nemen en wij ons ermee zijn gaan identificeren, waardoor het I-thought virus – de gedachte dat jij een afgescheiden ‘ik-je’ bent – is ontstaan.

Het is een virus omdat het in ons is gaan leven en het letterlijk voor alle ellende in de wereld zorgt. Het doel is daarom het om zeep te helpen. Hoe? Door het niet meer te voeden met negatieve gedachten, want daar is het dol op. Het doel is om het hele I-thought virus uit te roeien. Dan valt alles op z’n plek en leven we in een wereld van harmonie en overvloed. I do not kid you!

Daarom is dit het enige werk wat ons te doen staat. En het mooie is dat het kwijtraken van het virus juist aanstekelijk werkt. Want wanneer jij je hebt bevrijd van jouw virus zullen anderen dat voelen en zo beïnvloed je je hele omgeving. Een betere wereld begint daarom echt en alleen maar bij jezelf, dus waar wacht je nog op?

In deze opname wordt dit hele verhaal nog eens extra goed uitgelegd. Ik vind het persoonlijk één van de beste:

https://www.youtube.com/watch?v=jFyy6ToCG2k

Deze blog werd geschreven door roxane catz / Lift Your Spirit (www.roxanecatz.nl)