fbpx

Afgelopen zomer reed ik samen met mijn buurjongetje van Haarlem naar huis. Colin is 9 jaar en toen hij 4 was, heeft hij een aantal sessies met mij gedaan. Dat is hij nooit vergeten omdat het hem zo snel van een groot probleem had afgeholpen (hij durfde niet meer naar de wc). We reden op deze mooie zomerdag dus naar huis en hij vroeg aan mij: ‘Marjolijn, werk je nog steeds bij die dokter?’ Die ‘dokter’, daarmee doelde hij op mijn praktijk in Flow Plaza, centrum voor groei en ontwikkeling ; ) Ik; ‘ja’. Hij: ’Wat doe je daar eigenlijk?’ Als reactie vroeg ik hem waar zijn ‘ik’ zit. Toen wees hij op zijn hart. Dus ik vroeg hem of het ‘ik’ gelijk was aan zijn hart. En hij antwoordde ja. Vervolgens vroeg ik hem of zijn hart onaardig zou doen tegen hem. Hij zei direct nee. Ik vroeg nog wat door:
- Zou het hart onaardig zijn tegen anderen? ‘Nee.’
– Zou het hart iets pijn willen doen? ‘Nee.’
– Zou het hart ziekte veroorzaken? ‘Nee.’
Nee zeggenToen vertelde ik dat de meeste mensen in mijn trainingen zeggen dat ongeveer 8 van de 10 gedachten onaardig zijn over henzelf of over anderen. Daar moest hij even over nadenken. Volgens Colin waren 2 van de 10 gedachten bij hém negatief. Hij vond het wel veel, 8 van de 10. Toen vroeg ik: ‘Als het hart jouw ‘ik’ is en nooit maar dan ook nooit onaardig zou doen tegen jou, wie is die ‘ik’ in jouw hoofd die dat wel doet?’ Hij viel even stil en staarde dromerig naar buiten. ‘Ja, wat is dat dan’, zei hij. Ik zei: ‘Dat zijn alleen maar suggesties’. ‘Wat zijn suggesties?’, wilde hij weten. Waarop ik antwoordde, dat suggesties ideeën zijn. Dat maakte Colin uitermate blij. Gedachten zijn alleen maar ideeën. Ze zijn dus niet ‘waar’.
Inmiddels reden we de straat in. Voordat Colin de straat in huppelde, draaide hij zich naar me om en zei: ‘Ik ga dit tegen mijn vriendje zeggen. Hij denkt zo vaak slecht over zichzelf. Ik ga hem vertellen dat het alleen maar ideeën zijn en dat hij ze niet hoeft te geloven! Nou doei!’ En weg was hij.

Hoe simpel kan een inzicht zijn. Onze gedachten zijn enkel ideeën. We kunnen ze aannemen en uitwerken. Of we kunnen ze laten gaan en iets anders kiezen. Waarom zouden we gedachten die ons ziek, boos, ongelukkig, verslaafd aan drank, drugs, eten, binge-watchen, shoppen, seks of andere dingen waarvan je afhankelijk kan zijn en die je beperken, verdrietig, jaloers, klein, onaardig, narrig, chagrijnig, nietig, machteloos, depressief of wat dan ook maken überhaupt toelaten? Wat is het nut ervan? Waarom zijn we dit massaal gaan accepteren? Als ‘normaal’ onderdeel van het leven. Het is nou eenmaal zo.

Het effect van de gedachten zit in de acceptatie ervan. Niet in de gedachte zelf.
Zodra je een gedachte accepteert, met andere woorden je laat het toe in jouw voelen, bekrachtig je deze gedachte. En dan komt ‘the Law of Life’ in actie, de Wet die onze realiteit en ons leven vormgeeft. So you think, so will be done unto you. Energie volgt aandacht. Altijd. De gedachte en het toelaten van de gedachte in onze gevoelswereld creëert een frequentie. Deze frequentie stuur je vervolgens uit. En dan komt deze frequentie versterkt naar je terug in de vorm van een bevestiging van datgene wat je denkt en hebt gevoeld.
Het is simpel wanneer je het eenmaal weet. De crux zit ook niet in het weten EROVER maar in het weigeren om gedachten te aanvaarden die niet ons Ware Zelf weerspiegelen. Gedachten die voortkomen uit het negatieve ego en enkel bedoeld zijn om het negatieve deel te bekrachtigen en in stand te houden. Deze gedachten zijn slechts suggesties.

Het inzicht dat jij jouw gedachten niet bent, en dat jij er nee tegen kunt zeggen, heeft de potentie om het leven te veranderen. Door stelselmatig ‘nee’ te zeggen tegen elke gedachte die jou beperkt, open je de poort naar jouw Ware Zelf. Want in het ‘nee’ zeggen, zeg je: ‘Dit ben ik NIET. Dit kies ik NIET.’ En wordt de weg vrijgemaakt naar het voelen en belichamen van wie je WEL bent. Combineer het ‘nee’ zeggen met de volgende uitspraak: ‘Ik onttrek onmiddellijk alle energie aan deze gedachte. Jij hebt geen kracht om mij te beïnvloeden’. En je zult merken dat in de mate waarin je dit vastberaden doet, vanuit een expliciete weigering nog langer akkoord te gaan met disharmonie,  je zal merken dat de gedachte zich MOET terug trekken. Het krijgt geen grond onder zijn voeten. Het krimpt in, verschrompelt en verdwijnt. En waar het een verdwijnt, komt er ruimte voor het andere. En ook hier mag jij een bewuste keuze maken. Welke energie wil jij wél toelaten in jouw leven? Door hier te zeggen: ‘I AM in mij, neem de leiding over mijn leven’, open je de poort voor jouw Hogere Wijsheid om de leiding te nemen over jouw voelen, jouw denken en jouw handelen. Zodat deze een uitdrukking zijn van die wijsheid waardoor het niet anders kan dan dat je dit weerspiegeld krijgt in jouw omgeving…..

Toen Colin 5 was, heeft hij een testimonial voor me gemaakt. Je kunt hem hier bekijken:

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest