fbpx

Freya Liket is een van onze deelnemers. We spraken haar over haar I AM ervaringen. Begin 2020 zat Freya er – in haar eigen woorden – behoorlijk doorheen. Ze vertelt:

 

“Ik kon altijd heel goed incasseren, maar dat lukte niet meer, door allerlei gebeurtenissen in de voorgaande jaren. Mijn hoofd zat zo vol. Toen ben ik via de huisarts bij een therapeut terechtgekomen. Daar heb ik alleen een intakegesprek gehad en vervolgens kwam de lockdown. Dus na één keer stopte het. Ik dacht: ‘Wat nu?’. Ik heb het even gewoon op zijn beloop gelaten en dacht: ‘Ik zie het wel’.

Twee dagen daarna kwam op Facebook een oproep voorbij van de I AM Academy voor gratis ochtendmeditaties. Ik had al verschillende keren geprobeerd te mediteren, maar ik kon mijn aandacht er niet bijhouden en dacht dat mediteren helemaal niks voor mij was. Maar nu dacht ik: ‘Baat het niet, dan schaadt het niet. Ik ga het gewoon proberen’. Vanaf die eerste ochtend heeft het me zo gepakt en ook zo geraakt dat ik nu weet: dit is het gewoon voor mij.”

Na de ochtendmeditaties startte Freya met de online programma’s van I AM Academy en inmiddels is ze met Online Jaartraining 2 gestart. Ze vertelt:

“Ik was al zo lang op zoek naar ‘de waarheid’. Ik wist gewoon dat die er was, maar ik kon er de vinger niet opleggen. Dus heb ik allerlei dingen gedaan. Ik heb boeken gelezen en ik heb zelfs een studie astrologie gedaan van 6 jaar. Dat bracht mij steeds een stukje verder – ik heb heel veel over mezelf geleerd – maar het was het iedere keer net niet. Maar nu heb ik het echt helemaal gevonden! Ik ben gewoon ‘hebberig’ nu, ik wil steeds meer weten, steeds meer leren. Het gaat gewoon supergoed!

Vanaf mijn zestiende levensjaar heb ik reumatische klachten gehad. Ik liep altijd, 24 uur per dag, met pijn en enorme vermoeidheid. Daarbovenop kreeg ik acht jaar geleden ook nog eens borstkanker. De vermoeidheid van de chemo, van de bestraling, ging ook niet meer weg. Dus ik zakte steeds verder. Door de pijn van die reumatische aandoening, zat ik soms tijden in een rolstoel. Als ik een dagje wegging, dan moest ik ook in een rolstoel, want ik haalde het niet, zo’n hele dag.

Ik ben begonnen met ‘I AM-en’ en ben de prayers en de decrees gaan doen. Daar ben ik heel volhardend en heel consequent in. En ik voelde al zó snel verbetering! Het eerste was eigenlijk dat mijn klachten wegbleven. Ik merkte nog maar heel weinig van de reumaklachten en ik dacht: ‘Ja! Dit gaat lekker!’. Ook de vermoeidheid verdween op een gegeven moment. Ik voel die klachten nog wel eens opkomen, maar dan doe ik daar prayers op en gebruik ik de tools uit de training. Door de procedures die we in de Online Jaartraining leren, kom ik heel veel dingen van mezelf te weten en krijg ik inzicht in de oorzaak áchter de klachten. Voorheen heb ik een hele poos gedacht: ‘Wie ben ik eigenlijk, wat doe je nou eigenlijk?’. Dat heb ik niet meer. Ik ben nu echt in het ‘hier en nu’.

Voor mijn gevoel sta ik echt nog aan het begin; ik ben net anderhalf jaar bezig. Maar wat ik tot nu toe bereikt heb hiermee, vind ik gewoon mooi. Ik wil nog veel meer vanuit I AM gaan handelen en voelen. Soms zit ik nog te veel in mijn hoofd, maar ik merk het nu wel meteen als ik er ‘uit’ schiet. Dan ga ik weer terug in die verbinding. Ik wil me hierin nog verder gaan ontwikkelen en helemaal vanuit verbinding met I AM leven. Dat vind ik het allerbelangrijkste; dat is mijn doel.

Iedere dag ben ik heel consequent in het doen van mijn I AM ‘practice’. ’s Ochtends een uur, met prayers en decrees en vaak ook nog een meditatie. Overdag probeer ik in die focus te blijven en ’s middags en ’s avonds doe ik ook nog een meditatie als ik tijd heb. Ik merk gedurende de dag dat ik daardoor rustiger ben, me rustiger voel en dat ik in vrede kan zijn met dingen die gebeuren. Mijn man kreeg bijvoorbeeld enige tijd geleden een hartinfarct. Ik raakte totaal niet in paniek. Eigenlijk vond ik het zelfs een beetje ‘eng’ dat ik daar zo rustig onder bleef, maar dat gebeurde wel en daardoor kon ik heel snel handelen. En doordat ik rustig bleef, bleef mijn man het ook. Daarover was ik vroeger misschien helemaal in paniek geweest. Mijn man doet ’s avonds inmiddels ook met de meditatie mee. Het is fijn dat ik er met hem over kan praten.

Ik ben heel dankbaar dat ik dit pad mag lopen. Ik zie het echt als: ‘ik mag het lopen’! En ik ben ook dankbaar voor de I AM Academy. Ik heb zulke mooie en lieve mensen ontmoet; hele leuke contacten. En al die coaches die altijd voor je klaarstaan. Geweldig fijn! Dat wilde ik nog even kwijt.”

 

Heeft dit bericht je geïnspireerd en ben je benieuwd wat ‘I AM’ voor jou kan betekenen?  Bekijk dan hier ons aanbod voor een van onze trainingen of start met het online programma ‘Thuis in I AM.  

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest