fbpx

Een blog van Evelyn Kallansee. Evelyn is I AM Coach, SOMA Breath practitioner en zangeres.

Daar zit ik dan, op een strandbedje, op het prachtige Ibiza. De lucht is strakblauw, het is aangenaam warm, ik geniet en ontspan. Heerlijk, de zon op mijn huid, mijn nieuwe gouden bikini aan.

Ik kijk wat om mij heen. Dan zie ik een paar strandbedden verderop een vrouw… in MIJN GOUDEN BIKINI! Een oude, bekende stem begint in mijn hoofd te praten: ‘Die bikini staat haar veel mooier… ze is slank en prachtig… ik ben dik… ik moet een doekje om doen… wat een drama…’

Ik probeer het gevoel te negeren, adem… en doe toch een omslagdoek om. Ik klets met mijn vriendinnen en vergeet het ogenschijnlijk. Maar ik kom het de dagen daarna steeds weer tegen en voel me onzeker. Ja, ik was wat aangekomen, had een lichte ontmoeting met covid gehad, was een tijdje wat moe, mijn hormonen waren weken van slag, ik bewoog minder en at meer. Komt wel weer goed. Maar dit was duidelijk een oud stuk dat om heling riep. Doordat ik de signalen negeerde, haakte ik nog dieper aan op het veld van vrouwen die denken niet goed genoeg te zijn, of dat het eigenlijk onveilig is om mooi te zijn.

Het was een keihard ‘healing signal’! Ik kon er niet omheen, hier moest ik voor gaan zitten. Ik pakte mijn prayerboek, ‘I AM – Woorden met helende kracht’, en een paar andere boeken die ik had meegenomen. Ik vroeg een boodschap, door een boek open te slaan. De eerste boodschap, uit een gewone roman, raakte meteen diep: “Ik ben hier. Je bent nu veilig bij mij. Ik zal je niet loslaten.” Veiligheid was al een tijdje een thema waar ik dieper in wilde helen, omdat ik voelde dat dit mijn eetgedrag af en toe nog beheerde. Een oude angst dat ik niet veilig was als ik ‘te mooi’ was, mocht nu eindelijk volledig geheeld. Als jong, mooi meisje kwam ik in aanraking met misbruik, waardoor ik mezelf in een laag bescherming verstopte.

Verder met de sessie!

Een diepe opruiming vond plaats. Onrust, beperkingen en strijd werden opgetild en verteerd door de Helende Liefde van de I AM. Ik kon weer dieper ademhalen. Genieten van de zee en het water en hoe mijn lichaam door de zonnestralen werd gestreeld.

In een lief dorpje vond ik de volgende dag in een winkel deze prachtige jurk. Ik voelde mij stralend en riep mijn vriendin Annemiek om wat foto’s te maken. In mij voel ik nu een diepere rust. Ik hou van mezelf en ik voed mezelf met stralend, krachtig voedsel, dat mij optilt en volmaakt voedt! Exit de stem die zegt ‘Ik ben te zwak om dit te doen’ en welkom lieve, Volmaakte, prachtige I AM die altijd bij mij is – die IK BEN.

IK BEN VEILIG.

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest