fbpx

Onze woorden en ons vermogen om te visualiseren, zijn manifesterende krachten. Maar de sleutel om dat wat je verlangt werkelijk tot manifestatie te brengen, is de gevoelswereld. Het verschil tussen een wens en een werkelijkheid, is het opbouwen van momentum in je gevoel.

Waarom gevoel het belangrijkst is

Hoewel woorden en visualisaties belangrijke instrumenten zijn, gaat de diepste kracht schuil in hoe we ons voelen over wat we uitspreken of visualiseren. Woorden zijn als het ware ‘leeg’, als ze niet gedragen worden door het kunnen aannemen is ons gevoel als zijnde ‘waar’ of ‘dit is zo’. Het is als een magneet: hoe sterker het gevoel, hoe sterker de aantrekkingskracht.

Daarom is het alleen maar ‘nazeggen’ van de prayers uit het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht’ niet voldoende. Het is slechts ‘lip service’ als je ze uitspreekt zonder echte overtuiging. Belangrijker is heart service: het voelen in je hart dat wat je wenst of beveelt al een realiteit is. Pas als je dit werkelijk kunt voelen en kunt aanvaarden als waarheid (‘Ik ben er 100% zeker van dat…’), begin je het momentum op te bouwen dat je manifestatie werkelijk kracht geeft..

Momentum in de gevoelswereld: de sleutel tot succes
Momentum opbouwen in onze gevoelswereld betekent dat we consistent een bepaald gevoel of een overtuiging blijven voeden. Wanneer je iets verlangt, is het essentieel dat je het niet alleen in woorden claimt, maar ook voelt dat het al zo is. Dit gevoel geeft je woorden de kracht die ze nodig hebben om echt verandering te brengen.

De gevoelswereld is de motor achter je manifestatie. Stel je voor dat je de zin uitspreekt: ‘Ik ben gezond, sterk en vol energie.’ Als je diep vanbinnen eigenlijk gelooft dat dit niet zo is, dan zullen je woorden weinig effect hebben. Het opbouwen van momentum betekent dat je je gevoel voortdurend voedt met de overtuiging: Dit is zo. Alles wat ik uitspreek en beveel moet gebeuren.

Door dit gevoel van zekerheid en kracht in je gevoelswereld te versterken, bouw je aan een innerlijk momentum om de omstandigheden en gebeurtenissen die je wenst te creëeren. Zonder dit zijn woorden slechts woorden en gebeurt er weinig. Als je dit doet vanuit contact met de Presence en met inachtneming van de Spirituele Wetten, voorkom je dat je niet per ongeluk (nóg meer) destructief karma creëert.

Hoe bouw je momentum op in je gevoelswereld?

1. Begin klein en wees consistent: Focus op één klein aspect van je leven waar je gemakkelijk positieve gevoelens over kunt opwekken. Misschien voel je je dankbaar voor een mooie zonnige dag, of voel je liefde voor je familie. Bouw stap voor stap dit gevoel op. Dit is de frequentie waarop je in resonantie bent met die van je Ware Zelf.

2. Herinner jezelf aan je Kracht: Wanneer je spreekt of visualiseert, herinner jezelf eraan dat je woorden en gedachten kracht hebben. Voel diep vanbinnen dat wat je uitspreekt, al een realiteit is.

3. Verander twijfel in zekerheid: Twijfels zullen opkomen. Je weet wel: dat stemmetje in je hoofd… Maar weet: twijfel bestaat helemaal niet! Twijfel is alleen maar het gevoel dat je er 100% zeker van bent dat iets niet lukt. Dus je hebt ‘dit lukt niet’ voor 100% aangenomen in je gevoelswereld en dat gelabeld met het woord ’twijfel’. En doordat je dit hebt aangenomen als zijnde ‘waar’, móet het zich laten zien aan je. Het is echter slechts een suggestie; jij vindt dat. In plaats van je hierdoor te laten leiden, mag je ‘nee’ gaan zeggen tegen niet-helpende suggesties. Zeg tegen jezelf: ‘Alles wat ik nodig heb, is er. Nu al. Dit is de waarheid.’ En ja, soms is dat ‘fake it until you make it’.

4. Gebruik prayers en decrees: Gebruik de prayers uit het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht’ om je te bekrachtigen in de Waarheid van Zijn, waardoor onderliggende blokkades oplossen die jouw verlangen – bewust of onbewust, wetend of niet wetend – in de weg staan.

5. Mediteer en centreer jezelf: Breng je aandacht een krachtig hulpmiddel om je gevoelswereld in balans te brengen en te houden. Het helpt je om die innerlijke zekerheid te cultiveren dat alles wat je wenst, al onderweg is. Meedoen met de I AM Affirmatiesessies is hiervoor een geweldige tool, waarbij we bouwen aan momentum en blokkades zichzelf oplossen.

 

Vertrouwen
Het geheim van manifestatie ligt dus niet alleen in wat je zegt, maar vooral in hoe je je voelt. Als je woorden in lijn zijn met je diepe overtuigingen en gevoelens, creëer je een onstuitbare kracht die de omstandigheden in jouw leven zal veranderen. Je begint het momentum te voelen dat opbouwt in je gevoelswereld, en dat momentum zorgt ervoor dat wat je vraagt, daadwerkelijk zal gebeuren.

Wij zijn scheppende wezens, met een ongekende kracht in ons. Door onze gevoelswereld met liefde, zekerheid en vertrouwen te vullen, ontsluiten we die kracht. Door dit te doen vanuit afstemming op de Hoogste Wijsheid in jou, voorkom je niet alleen dat je nieuw karma creëert, maar bouw je een krachtige basis waarin je wensen en verlangens kunnen worden gerealiseerd, vrij van vervorming door ‘error beliefs’ en oude patronen. Dus, geef geen lip service – voel het in je hart en laat dat gevoel de sleutel zijn naar jouw realiteit.

Belangrijke links

  • Meedoen met onze geleide meditatie- en affirmatiesessies? Meld je aan voor het I AM Affirmaties abonnement. KLIK HIER
  • Leren hoe het bewustzijn werkt, hoe je jouw energie bewust kan richten op alles wat je wél wilt en hoe de oplossing voor elk probleem IN jou zit? KLIK HIER
  • Verder momemtum leren opbouwen na (tenminste) Online Jaartraining 1? KLIK HIER

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest