fbpx

Mediteren: meer dan ‘je hoofd leegmaken’ 

Ervaar direct zelf het effect van mediteren.
Schrijf je gratis in voor de 5-daagse meditatiereeks:

 

In een meditatie cursus of mindfulness workshop leer je technieken om úit je hoofd (zeg maar ‘het denken’) en ín je lichaam te komen. Het is een fijne manier om te ontsnappen aan de hectiek van de dag, in het ‘nu’ te zijn en te ‘ontstressen’.

Vervolgens is het de kunst om ná zo’n cursus de geleerde technieken te gaan toepassen, een dagelijkse meditatie practice op te bouwen, zodat je gedurende de dag niet vervalt in de stress en de hectiek die jouw leven wellicht met zich meebrengt.

Hoe maak je van de ontspannen toestand die je kunt ervaren tijdens een meditatie een ‘staat van zijn‘, op ieder moment van de dag?

Het ‘ik’ in je hoofd is niet wie jij bent

Meditatie is een prachtige manier – en misschien wel dé manier – om jezelf te bevrijden uit het ‘gebabbel in je hoofd’: het automatische denken dat de hele dag doorgaat. Het klinkt als jou, het doet zich voor als jou, maar het is niet wie je bent! Het is een collectief veld waar je op ‘inlogt’. En in dat automatische denken zit het probleem: het is de bron van alle disharmonie, van chaos, pijn en lijden. De reden van de stress die je ervaart, zit ‘m vooral in de gedachten die je erover hebt en de gevoelens die dat vervolgens oproept. Het kan ons flink in de greep houden, uit balans brengen of uit het veld slaan. En vervolgens vinden we daar dan weer van alles van.

We leggen de oorzaak buiten onszelf; dat werk, die baas, die buren, de regering, de situatie in de wereld. En ook daar vinden we wat van! Het roept bijvoorbeeld een gevoel van boosheid, onmacht, irritatie of zelfs angst op. Die gevoelens stapelen zich op, we bespreken ze met elkaar en sturen ze zo – boem – dat collectieve veld in. En die frequentie, die negatieve trilling, vóelen we. Want alles is energie. Jij bestaat uit energie, alles om je heen bestaat uit energie en die gedachtes, gevoelens, irritaties en woorden die je -bewust of onbewust, bedoeld of onbedoeld – de wereld in hebt gestuurd zijn ook energie. En die energie wordt zwaarder en zwaarder en zorgt voor nog meer stress, zorgen en irritatie. Niet zo gek dat je op zoek gaat naar een weg eruit, naar verlichting.

Verander je focus

Een meditatie programma, zoals bijvoorbeeld de 5-daagse meditatiereeks van I AM Academy, helpt je verbinding te maken met jouw bron, jouw Ware Zelf. Deze essentie, die we de I AM Presence noemen, die IN je zit en die JIJ BENT, is Liefde, Licht, Vreugde, Vrijheid, Balans, Vrede, Harmonie. Ook energie dus, maar dan van de zuiverste soort. En deze frequentie zit IN je, nu al! Wanneer je mediteert, dan keer je jouw aandacht naar binnen, naar die energie IN jou. Vervolgens kan door jouw bewuste focus die energie weer stromen, door je heen, voor je uit en zichzelf verspreiden en uitdrukken in jouw wereld. Zodat je die liefde, dat licht, die vreugde, vrijheid, balans, vrede en harmonie gaat ervaren in jouw dagelijks leven.

Hoe dat je dat?

Naast meditatie kunnen de prayers uit het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht’ je daarbij ondersteunen. Door het uitspreken van deze woorden, bevestig je wie JE werkelijk BENT en stem je jezelf af op die ‘I AM Presence’. Door dit te doen worden jouw handelen, je denken, hoe je reageert (of juist niet reageert) aangestuurd vanuit die zuivere laag en kun je liefdevol aanwezig (‘Present’) zijn in elke situatie. En dan kun je ervaren, dat je ineens heel natuurlijk, op een rustige en heldere manier je grenzen aangeeft en dat je de dag kunt eindigen met méér energie dan je aan het begin van de dag had.

In de verschillende trainingen van de I AM Academy leren we je daarnaast hoe je jezelf kunt bevrijden uit die (vaak negatieve) ‘loop’ van het denken en daarmee uit dat ‘vervuilde’ veld. En niet alleen dat. Je leert ook hoe jij kunt bijdragen aan het opruimen van dat veld. We leren je hoe energie werkt, hoe ’the Law of Life’ werkt (energie volgt aandacht), hoe je kalm en vastberaden dat negatieve gebabbel tot bedaren kunt brengen en ánders kunt kiezen, om vervolgens jouw licht in deze wereld te laten stralen.

Het is eigenlijk als een donkere kamer: zodra je op het lichtknopje drukt, is de kamer verlicht en is de donkerte weg. Zo werkt dat ook met de energie om ons heen. Zet je licht aan; daar is het ‘donker’ niet tegen bestand. Als je dat doet, lever je werkelijk een positieve bijdrage en ben je helend aanwezig. En dat is wat de wereld nodig heeft, toch?!

Hoe bouw je een meditatie ‘practice’ op?

Van ‘moeten’ naar ‘willen’ mediteren – Marjolijn vertelt er over in dit filmpje

Oefening

Start je dag met een meditatie en zeg deze decree:

‘I AM in mij, kom tevoorschijn en neem de leiding over mijn denken, mijn voelen en mijn handelen. Stroom door me heen, ga voor mij uit en bereid mijn weg voor.’

Hoe voelt het als je dit zegt? Hoe verloopt jouw dag?

Ervaar zelf het effect van mediteren.

Schrijf je in voor de gratis 5-daagse meditatiereeks:

Ik was doodsbang om besmet te worden met corona en om dood te gaan. Een groot “ding” in mijn leven tot dan toe: doodsangst of eigenlijk levensangst. Ik ben mee gaan doen met de meditaties. In het begin had ik nog zoiets van: jeetje, wat wordt er allemaal gezegd, onrustig, zoveel praten … is dat mediteren .. maar daar was ik snel “overheen”. 

Door de meditaties en de training voel ik me nu veel krachtiger, steviger, ontspannener, blijer en veel minder angstig. Ik durf en kan het leven weer Leven en met de I AM is dat alleen nog maar krachtiger geworden.

Ineke

Ik werd vooral geraakt door de zin: ‘Disharmonie komt altijd voort uit het denken, nooit uit de I AM’. Ja, dat is zo, dacht ik. Absoluut waar!

Wat voelde het fantastisch om ieder morgen de meditaties te doen. Als ik het prayerboek pak, beginnen mijn tenen al te tintelen en ik kan ook vaak een diepe rust ervaren tijdens de meditaties.

Er zijn momenten dat ik me heel goed voel en dat zullen er vast meer worden als ik dit pad blijf volgen.

Het voelt als de enige weg…..

Els

Meld je aan voor onze gratis meditaties en ervaar zelf hoe fijn het is om weer echt naar binnen te keren. Velen zijn je al voorgegaan en de berichten die we dagelijks ontvangen, zijn hartverwarmend. Van de nieuweling die de eerste voorzichtige stappen op het pad van Zelfrealisatie zet, tot de persoon die echt alles al heeft gedaan; allemaal ervaren ze die shift. Ze voelen de bevrijding uit oude, vastgezette patronen en negatieve energie en ze ervaren verlichting. De weg uit chaos, pijn en lijden is de weg naar binnen. Naar de liefdevolle Aanwezigheid van de I AM Presence, terug naar huis.

Schrijf je in voor de gratis 5-daagse meditatiereeks:

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest