fbpx
I AM Kids

Hallo! Wat leuk dat je hier bent! Deze pagina is speciaal voor jou. We willen je helpen om je goed te voelen, altijd, zelfs als je je niet zo goed voelt. Bijvoorbeeld als je ruzie hebt met iemand, denkt dat je iets niet kunt of dat je niet leuk bent. Of als je gepest wordt, bijvoorbeeld omdat iemand je haar stom vindt. Dat kan je echt verdrietig maken en ervoor zorgen dat je niet meer goed oplet op school of vrienden maken moeilijker wordt.

Maar wij zijn er om je te helpen! Hier kan je leren dat al die vervelende dingen niet waar zijn en dat je niet alles moet geloven wat je in je hoofd hoort. Goed nieuws, toch?

Als je meer wilt weten, kan je naar mijn video kijken. Veel plezier!

Wie is Lily Richardson?

Misschien ken je Lily wel van het tv-programma ‘Hoofdzaken’. Daar vertelde ze dat ze gepest werd omdat ze haar haar anders had dan andere kinderen. Dat vond ze natuurlijk niet leuk, want niemand vindt het fijn om gepest te worden.

Maar weet je wat zo cool is? Lily werd bekend door dat programma en heeft zelfs een liedje gemaakt over haar ervaringen. Dat is toch superleuk?

En dit jaar speelt Lily zelfs de hoofdrol in een Nederlandse film. Dat is echt heel gaaf! En dat allemaal omdat ze van iets negatiefs iets positiefs heeft gemaakt.

Laten we nu even meezingen met het liedje van Lily. Even pauze… ;)

Wie ben jij en wie ben ik?

Hey jij daar, ben je klaar voor een flinke dosis positiviteit en liefde? Ja? Mooi zo, want ik ga je iets fantastisch vertellen!

Wist je dat jouw Hart altijd vol zit met liefde en vriendelijkheid? Serieus, het maakt niet uit wat er gebeurt, jouw Hart blijft altijd positief en vol goede bedoelingen. Het is het kloppende centrum van jouw echte IK, de plek waar liefde woont en negativiteit geen kans krijgt.

Maar weet je wat er gebeurt als je niet oplet? Het 'ik' in je hoofd begint te kletsen, en niet altijd op een leuke manier. Soms fluistert het negatieve gedachten die je niet goed doen voelen, en dat is niet cool. Maar hier is het goede nieuws: dit is dus niet jouw echte IK. Het kan alleen maar bestaan als jij het gelooft. En nog beter nieuws: jouw échte IK kan jou helpen. Dus als je dat negatieve stemmetje hoort, zeg dan gewoon 'Nee bedankt, ik ben jou niet!' en ‘I AM, help me!’. Wacht dan even terwijl je rustig ademt. En dan zeg je het nog een keer. Net zo lang tot je voelt dat je weer rustig bent. En dan ga je gewoon lekker je aandacht geven aan dingen die je blij maken. Zo doe je dat.

En weet je wat nog beter is? Als je een gelukkig leven wilt leiden, dan is dat precies wat je moet doen! Zeg 'nee' tegen onaardige gedachten en omarm de Liefde in je Hart. Want dat is waar jij voor staat: Liefde, Licht en positiviteit.

Dus, weg met die negatieve stem in je hoofd en luister naar Lily - of wie je ook maar leuk vindt - en laat de Liefde in je Hart stralen als nooit tevoren!

Weet je dat je soms dingen denkt die helemaal niet waar zijn? Ze lijken wel waar en ze voelen wel waar maar ze zijn het niet. Kan je raden om welke gedachten dat gaat?
Wijs maar eens naar jezelf. Waar wijs je dan naartoe? Naar je hart, toch? Je échte IK zit in je hart. Niet in je hoofd. Het stemmetje in je hoofd is niet wie je bent. En dus hoef je het ook niet te geloven als het vervelende dingen zegt. Want zou jouw echte IK in je hart vervelende dingen zeggen over jou of over anderen? Nee toch? 
Als je je echte IK kan voelen, denk je geen vervelende gedachten meer. Dat zou fijn zijn!

Klik op de informatie knop om meer te lezen en bekijk de video met Marjolijn en Lily.

Hoe zit het?

Eerst ga je iets heel belangrijks leren! Namelijk bescherming… Waarom dat zo belangrijk is, vertel ik je in deze video….

 Hoe zit dat?

Nooit meer iets onaardigs denken of zeggen? En mag je dan nooit meer iets niet leuk vinden?
Of ergens geen zin in hebben? Of tegen iemand zeggen dat je iets niet leuk vindt?
Hoe zit dat? Dat kan toch helemaal niet? 

Ja, hoe zit dat? Daarom ben je hier!
Want het is niet zo dat je dan niet meer zegt wat je wel of niet leuk vindt.
En het lijkt allen maar moeilijk als je niet weet dat je echte IK in je Hart zit.
Als je niet weet, dat je je echte IK om hulp kan vragen.
En als je niet weet hoe dat moet en hoe dat zit.

Nu mag je gaan leren wie je écht bent. En hoe leuk jouw leven wordt als je naar die innerlijke stem luistert.
Iets wat de meeste grote mensen niet geleerd hebben en niet weten.
En jij weet het straks wel. En daar heb je jouw hele leven wat aan.

Bal van kristal
om mij heen…

Illustraties door Yvonne Holtzer  File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons

Hoe begin jij je dag?

Als je oefent met wat je hier leert, ga je steeds beter voelen wie je écht bent. En weet je wat zo bijzonder is? Jouw echte IK is altijd blij! Maar dat betekent niet dat je dan alles goed vindt. Jouw echte IK weet namelijk precies wat wel en niet klopt.

Als er iets niet leuk is, kan jouw echte IK dat op een vriendelijke maar duidelijke manier zeggen. Zonder ruzie te maken, zonder boos te worden en zonder verdrietig te zijn. En daarna kun je gewoon verdergaan met leuke dingen doen.

Als je oefent om minder aandacht te geven aan het stemmetje in je hoofd en meer aandacht aan je echte IK te geven, wordt het leven nog leuker! Wil jij ook leren hoe je dat doet? Begin dan je dag goed en kijk naar dit filmpje met Lily.

Zo zet jij jouw dag klaar!

Wat makkelijk is dat zeg! Wil je ook jouw dag klaarzetten?
Zo doe je dat...

Ga lekker zitten en kijk of je ook echt even rustig kan zitten.
Als je dat nu goed doet, dan heb je daar de hele dag plezier van. Dus dit is even een heel serieus werkje innocent.
Adem een paar keer naar je buik.
En leg je hand op je borst. En stuur Liefde naar je echte IK. Stel je maar voor dat je allemaal hartjes ♥ stuurt.
Zeg dan:

'Licht in mij, kom tevoorschijn!
Stroom door mij heen en help me.
Maak een leuke dag voor mij'.

Adem in, adem uit.
Nu even stil zijn. En voel je lichaam maar.
Misschien voel je wel een soort spa rood bubbeltjes door je heen gaan.

Zeg nu:

'Ik kies ervoor om een leuke dag te hebben'
Dit mag je ook best een paar keer zeggen hoor! Ook omdat het gewoon heel fijn is om te zeggen, toch?

En nu zeg je dit (je bent er bijna hoor...):

Zeg nu eerst je naam en zeg dan:

'Wees stil
Wees stil
Wees stil
en wees in Vrede
Alles vandaag is goed, goed en beter!'

Hier mag je best even blij doen hoor! Dat is alleen maar helpend.
Adem nu in en uit en zeg:

'Dank je wel voor al het Goede in mijn leven en zo is het!'.

Misschien is het even wennen om dit te doen. Maar het is echt hartstikke leuk als je gaat merken hoe goed het werkt.
En hoe blijer jij je hierdoor voelt, hoe meer leuke dingen naar je toe kunnen komen.

Bekijk ook deze video’s eens

Leuke verhalen en gesprekken over van alles en nog wat…


Wat vind je
van jezelf?

De olifant die
wilde vliegen.


Wat als je niet
kan slapen?

Wat hebben we nog meer:

Ga je mee chillen? Rina geeft meditaties bij de I AM Academy. Maar dit is niet het enige wat zij doet. Zij is ook een echte chilljuf. Daarmee helpt ze kinderen in het ziekenhuis die ziek zijn. Zij helpt deze lieve kinderen om zich beter te voelen als het even niet zo lekker lijkt te gaan. Ze gebruikt de eigen verbeelding en helende woordjes om daarbij te helpen. Zij heeft dit filmpje gemaakt om jou ook eens te laten voelen hoe jij ultiem kan chillen. Ze neemt jou mee naar een tropisch eiland. Ga je mee?
 
Aan niet helpende woordjes of gedachten hebben we niet zoveel, ze maken je alleen maar verdrietig of boos of eenzaam. Dus laten we deze helpende woordjes uitspreken. Doe ze elke dag. Als je ze goed voelt én als je je niet zo goed voelt. Ze helpen je altijd als je ze maar voldoende aandacht geeft. Net zoals een bloem gaat bloeien als het water en zon krijgt, zo ga jij zelf bloeien als je deze lieve woorden uitspreekt en ze leert menen. Probeer het eens met deze versjes.
Leg je hand op je hart en zeg: Met het Lichtje in mijn Hart dat IK zelf BEN, heb ik niets meer nodig omdat ik mezelf ken. Met het Lichtje in mijn Hart voel ik me altijd goed, BEN IK veilig en tevree, want dat is wat het doet. Met het Lichtje in mijn Hart regent het geluk. Er is niets dat ik niet kan, mijn dag kan nooit meer stuk. Met het Lichtje in mijn hart, ben ik altijd thuis. Waar ik ook ben, daar ben ik blij, want dat Lichtje zit in mij. Dank u, I AM, en zo is het!
Het ‘dit BEN IK’ versje Ik heb een Lichtje in mijn Hart Dat eruit ziet als een vlam Het is DIT Lichtje dat IK BEN En waar ik hier mee kwam Het ‘beschermings’versje Het Lichtje in mijn Hart is ook altijd om mij heen Het is een echte Kracht Zoals dat is er geen een
Het ‘Ik weet weer wie IK BEN’ versje Als ik ooit verdrietig ben Dan voel ik gewoon mijn Licht Ik voel dan in mijn Hart Dat is waar ik me op richt En als ik dat dan doe Dan voel ik me weer fijn Want het Licht in mij is echt Mijn eigen zonneschijn
Het ‘Voor als je iemand mist’ versje Het Lichtje in mijn Hart Dat zit in iedereen Bij mijn papa en mijn mama, mijn opa en mijn oma en in alles om me heen Als iemand bij mij weggaat Is hun Lichtje ook bij mij Ik hoef alleen maar naar mezelf En dat maakt me dan weer blij Dus als ik iemand mis En ik me heel verdrietig voel Ga ik naar het Lichtje in mijn hart En dat scheelt een heleboel In dat Lichtje in mijn Hart Daar zit dus iedereen En dat weten is heel fijn Want ik voel me nooit alleen En als het soms dan donker is In mijn hoofd of ’s avonds laat Dan zeg ik Lichtje kom tevoorschijn

Ik heb een mooi taakje voor je. Eentje waarbij jij iets nieuws leert over jezelf.
Pak je papier en potloden.

Jij mag twee tekeningen van jezelf maken.

A – Allereerst mag je een tekening maken van jezelf en over jezelf. Laat zien hoe jij jezelf ziet en hoe je jezelf voelt. Wees helemaal eerlijk!

B –  Nu gaan we een tekening maken hoe jij eruit zou zien met een lichtje in je hart en hoe je je dan zou voelen.

Ben je klaar?
Leg de twee tekeningen naast elkaar. Wat zie je voor je? En wat is het verschil?

Nu is de vraag:
Als je iedere dag zou mogen kiezen, in welke tekening zou je dan het liefst wakker worden?

Dag lieve ouder,

Wat fijn dat jij hier bent. Want dat betekent dat jij ook open staat voor deze belangrijke informatie. Wij zeggen altijd ‘dit hadden we op school moeten leren’, maar goed dat is dus niet gebeurd. Wij weten dat het ons veel leed had bespaard als we dit wel hadden geleerd daarom hebben we deze pagina gemaakt die met veel (kinder)liefde tot stand is gekomen. Met hulp van allerlei mensen die kosteloos hebben meegewerkt. Want wij voelen hoe belangrijk het is dat de kinderen al leren dat zij het ‘ik’ in hun hoofd niet zijn. Je hébt het. Dat is wat anders. En als je al jong leert dat je al die praatjes helemaal niet hoeft te geloven en leert dat dit niet het echte IK is, dan kan het leven pas echt mooi worden. Al vroeg leren wie JE BENT, is toch geweldig?  Daarom hebben we deze inspiratiepagina gemaakt, zodat jij samen met jouw kind de video’s kunt bekijken en de verhalen kunt lezen. Zodat je samen kan oefenen om je aandacht te richten op je Hart in plaats van je hoofd. En zo ook samen kan ervaren wat dat oplevert. Zodat I AM-en net zo gewoon wordt als tandenpoetsen. Zodat het normaal is als je kind verdrietig is om eerst zijn of haar echte IK aan te roepen. Om daar de aandacht naartoe te wenden voor hulp. Zodat dat engeltje met het zwaailicht gelijk kan komen en kan helpen. Voordat het erger wordt. Zo fijn als je dit kunt en kan merken dat het inderdaad zo werkt.

Evengoed als dat we het liefste willen zien dat onze kinderen gelukkige, sterke wezens van Licht zijn, wensen zij uiteraard hetzelfde voor ons! Dus laten we zelf het voorbeeld geven en ook kiezen om de beste, mooiste versie van onszelf te zijn.

We hebben een video gemaakt met Sophie, de moeder van Lily. Kijk mee hoe zij dit als ouder ervaart.

Voor iedere ouder die de beste en mooiste versie van zichzelf wil zijn, hebben we ook een gratis 5-daagse en 21-daagse meditatie reeks die je kan doen. Zodat je kan ervaren hoe impactvol het is om je dagelijks met deze materie bezig te houden. Wonderen zijn normaal als je ‘I AMt’. Dus verwacht gerust een Wonder innocent.

Eerste hulp bij chagrijnig zijn
(of boos, of verdrietig, of je eenzaam voelen…. of wat dan ook ; )
Wist je dat de energie die je gebruikt om te praten, lachen, bewegen en denken jouw levensenergie is? En dat als je aardige en lieve dingen denkt, je jouw energie ook fijn en liefdevol maakt? Maar als je boze dingen denkt, dan wordt je energie ook boos en verdrietig. Soms kan het zijn dat je al begint met een slecht gevoel als je wakker wordt en dit kan ervoor zorgen dat je de hele dag chagrijnig bent. Maar het goede nieuws is dat je dit kan veranderen! Als je doet wat Lily je leert, dan wordt je dag anders en kan je positieve energie verspreiden.
Wat was dat ook alweer? Als je merkt dat je chagrijnig wordt, ga dan even rustig zitten. Leg je hand op je hart. En adem dan 4 of 5 tellen in. Naar je buik.
Doe dat maar een minuutje ofzo. Tot je je rustig voelt. En als je je rustig voelt, dan zeg je:

‘I AM, help me’.
En dat herhaal je. Een paar keer.
En dan zeg je:
‘Ik kies ervoor om me goed te voelen’.
En dat herhaal je ook.
En dan ineens zul je merken dat je je anders gaat voelen. Dat de zon weer gaat schijnen in je. Alsof er een wolk voor de zon is weggetrokken.

Is het zo makkelijk?
Ja en nee. In het begin is dat best een beetje wennen. Want je bent gewend om te luisteren naar je denken. En naar wat je voelt. Want je denkt, dat bén ik.
Maar dat is dus niet zo. En daarom werkt het. Omdat dat zo is.
Dus als je dit oefent, zal het in het begin dus een beetje wennen zijn.
Maar hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat.
Tot je zal merken dat je op een gegeven moment niet eens meer chagrijnig kán worden.
Want je échte IK is nooit chagrijnig, boos, verdrietig of eenzaam.

Wat je hart
over jou zegt?
Colin (hier 9 jaar) legt het uit.

Deze pagina kwam tot stand door het liefdevolle verlangen om kinderen die gepest worden inspiratie te geven hoe zij bescherming, geluk en liefde in zichzelf kunnen vinden en dat geldt ook voor de pester. We hopen dat deze pagina het dialoog tussen ouder en kind opent en inzichten geeft voor het leven.
Heb je een reactie of ervaring die je graag met ons wilt delen?
Stuur een mail naar [email protected]

Volg Lily ook op
Instagram en Youtube:

Volg I AM Academy ook op social media:

Donaties, groot en klein, worden zeer gewaardeerd. Jouw bijdrage kan een groot verschil maken in het leven van een ander. Het helpt ons om nog meer gratis kennis en ervaring te delen, in de vorm van live meditaties en speciale reeksen. Jouw liefdevolle donatie kun je hier doen.

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest