fbpx

Dag 3

Downloadpagina 24-daagse Advent prayer reeks van Helende woorden.

Dag 3

De basis van waaruit wij starten, is het jezelf bekrachtigen door het uitspreken van de volgende prayers (prayer nummers 1, 3 en 10) uit het boek I AM – Woorden met helende kracht.

Het uitspreken van woorden heeft kracht, niet specifiek door de herhaling, maar door jouw geloof erin én acceptatie dat het WAAR is wat je uitspreekt. Het is de Levensenergie IN JOU die je oproept te stromen in de richting van de woorden die je uitspreekt. WEET dat dat zo is.

Prayer 1 – Affirmatie voor zelfbeschikking

De affirmatie voor zelfbeschikking is de meest belangrijke, meest krachtige affirmatie uit dit boek. Deze woorden hebben het vermogen om je leven direct te transformeren. Door deze affirmatie dagelijks te gebruiken, kun je jouw kracht en zelfvertrouwen enorm versterken. De affirmatie sluit je energieveld voor lagere energieën in de mind en opent je voor de spirituele wereld, zodat je niet langer onderhevig bent aan ‘environ-mental static’ – negatieve mentale vibraties en gedachtevormen om jou heen. Deze affirmatie helpt ook bij het helen van het zogenaamde ‘Psychic Sponge Syndrome’ – overgevoeligheid voor de mentale atmosfeer. Psychische sponzen absorberen de vibraties om hen heen, zoals een spons water absorbeert. Ze hebben de neiging kwalen over te nemen van negatieve mensen in hun nabijheid. Lagere en zware vibraties in hun omgeving verzwakken hen. Hun levensenergie wordt de hele dag volledig opgezogen door ‘psychische energieslurpers’. Na een werkdag in een verdichte, destructieve atmosfeer voelen psychische sponzen zich leeggezogen en uitgeput.

Deze affirmatie helpt om je energie te verfrissen en te herstellen. Gebruik hem zodra je voelt dat je moe wordt, angst voelt, je machteloos voelt, uit balans raakt of je geïntimideerd voelt. We raden je aan hem te doen voordat je je huis verlaat, voor een meditatie of voordat je gaat slapen.

 

Spreek de woorden uit als je voelt dat je bescherming, kracht of zelfvertrouwen nodig hebt. Dit kan zich in verschillende situaties voordoen, zoals in een drukke omgeving, voor een gesprek met een belangrijk persoon, voor én na een vergadering met klanten of collega’s, voor tentamens, sollicitatiegesprekken, audities of besprekingen. Zodra jij voelt dat een bepaalde situatie of persoon te veel energie van je vraagt, of je voelt een binnendringende of donkere energie, gebruik je deze affirmatie. Of je nou in meditatie bent of niet.

Het Goddelijk Zelf heeft de leiding.
IK BEN één met het Goddelijk Zelf.
Mijn Goddelijk Zelf is de enige Autoriteit in mijn leven.
IK BEN Goddelijk beschermd door het Licht van mijn Wezen.
Ik sluit mijn aura en Lichtlichaam af
voor de lagere astrale niveaus van de mind.
En ik open mezelf nu voor de diepste Wijsheid die IK BEN.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

NB: Met de ‘lagere astrale niveaus van de Mind’ wordt het collectieve bewustzijnsveld bedoeld waarin alle gedachtevormen en alle emoties opgeslagen zijn die de mensheid ooit heeft gecreëerd. Deze gedachtevormen en emoties vervormen de harmonische trillingsfrequentie van de Volmaakte Levensenergie en houden hierdoor dit bewustzijnsveld in stand, met alle gevolgen van dien.

Prayer 3 – Prayer voor bescherming

Deze prayer voor bescherming helpt jou om je spirituele zelfverdediging, Goddelijke bescherming en intimiteit met God in stand te houden. Hij maakt ruimte om de Aanwezigheid van het Goddelijke in jou te voelen en geeft je steun, troost en inspiratie. Deze prayer wordt elke zondag uitgesproken bij de New Thought Churches, zoals de Unity Church en Centers for Spiritual Living. Hij is samengesteld door James Dillet Freeman in 1941, tijdens de Tweede Wereld-oorlog, om troost te brengen aan de soldaten aan het front. Gebruik deze prayer voordat je gaat mediteren, voor het ontvangen van inspiratie of als je werkt als heler.

 

Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt mij.
De Liefde van het Goddelijk Zelf omhult mij.
De Kracht van het Goddelijk Zelf beschermt mij.
De Aanwezigheid van het Goddelijk Zelf waakt over mij.
Waar IK ook BEN, daar is mijn Goddelijk Zelf.
En alles is goed.

Prayer 10 – Gegrond in I AM

Er zijn vele krachtige manieren om gegrond, gecentreerd, in balans en in eigen beheer te blijven. Op je blote voeten lopen of je een koord voorstellen dat diep in de aarde rijkt, zijn manieren die worden aangeleerd om te gronden. Dit zijn echter geen manieren om gegrond te blijven in jouw Goddelijk Zelf. Gegrond zijn betekent één ZIJN met jouw Goddelijk Zelf, die jouw ware natuur is. Gebruik deze affirmatie om te centreren in deze Energie, als je uit balans, niet verbonden met je lichaam of uit contact met de realiteit bent.

De Liefde van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met troost.
Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met vrede.
De Energie van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met zegeningen.
IK BEN nu opgetild in de liefdevolle Aanwezigheid van mijn Goddelijk Zelf,
die mij omringt en straalt als een sieraad.

IK BEN een stralend Wezen van Licht,
dat verankerd is in het Hart van het Goddelijk Zelf.
IK BEN gezegend en geliefd door het Goddelijk Zelf in mij.
IK BEN gegrond in mijn Goddelijk Zelf.
IK BEN gecentreerd, standvastig en krachtig in mijn Goddelijk Zelf.
En IK BEN in diepe vrede.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

© 2013 Susan Shumsky
© 2020 Uitgeverij AnkhHermes, onderdeel van VBK|media, Utrecht

  Duur: 24 dagen
  Dag: 3 van 24
  Begeleiding: Marjolijn Loderichs

  Hoe doe je deze meditatie:

  • Bekijk bovenstaande video van Marjolijn met een uitleg hoe je prayers doet
  • Doe de prayers bij voorkeur in de ochtend, zodra je wakker wordt
  • Ga rechtop zitten
  • Zorg dat je op een rustige plek bent, waar je niet gestoord wordt en de woorden kunt nazeggen
  • Zet de meditatie aan; Marjolijn gaat je voor
  • Zeg de woorden die Marjolijn uitspreekt hardop (of in je hoofd) na
  • Start de rest van jouw dag
  • Herhaal de prayers gerust vaker gedurende de dag, als je dat fijn vindt
  Dit is jouw trainer:

  Prayer meditatie beluisteren

  Dag 3 – Prayer 1, 3 en 10

  Dit zeggen de deelnemers over de meditatiereeks

  Via YouTube deed ik de Helende Meditatie van Marjolijn en ik voelde me na 1 meditatie al een ‘lichter’ en liefdevoller mens. Nadat ik me had ingeschreven voor de meditaties en de prayerreeks, was het net alsof ik die ‘missing link’ gevonden had. YES!

  Natalie Ronsse

  Een jaartje geleden kreeg ik dit boek. Nu doe ik al tijden elke dag prayers en werkt het helend en bekrachtigend. Blijf ik in mijn liefde en kracht. En op momenten dat dat niet zo is, voel ik dat er ineens een bevrijdende glimlach op mijn gezicht komt bij bepaalde woorden, prayers. Nu weet ik ook welke te gebruiken op welk moment. Woorden met helende kracht, ik ervaar het.

  Hanneke de Raaij

  De prayers zijn lichtbakens in mijn leven geworden, waar ik steeds naar terug kan grijpen.
  Oneindig dankbaar.

  Christine Rodenbach

  Bij prayer 1 stond ik versteld van het effect dat dit op me had… WAAW! Ik kwam zo dicht bij mezelf, werd zo rustig en gedurende de dag voelde ik dat ik veel dichter bij mezelf kon blijven.
  Ik geloof echt dat ik door deze krachtige prayers echt bij mijn waarachtige zelf (Goddelijk Zelf, zoals Marjolijn het zo mooi zegt) kan blijven ‘wonen’. Ook krijg ik telkens kippenvel als ik sommige prayers uitspreek en voel ik ze ook echt! Als iedereen zich zo voelt, dan zou er veel minder ellende zijn in de wereld.

  Sophie Pauls

  “Prayers zijn de tegengedachten van je Ware Zelf van alles wat je hebt aangenomen wat geen expressie is van Heelheid en Waarheid.”

  Heb je vragen over het beluisteren en/of downloaden van de prayers?

  Stuur dan een mailtje naar onze supportafdeling:

  Ons bellen mag natuurlijk ook: 020 – 244 3230

  Disclaimer

  Indien er een vermoeden of historie is van emotionele of mentale instabiliteit raden wij dit programma af, tenzij er nadrukkelijk overleg is geweest tussen deelnemer en behandelend arts. Het volgen van dit programma is altijd op eigen risico. Lees voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

  Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

   Pin It on Pinterest