fbpx

Nieuwsbrief mei 2022

Kijkje in de keuken bij Lucia

We spraken eerstejaars I AM Academy trainer en coach Lucia over de I AM, haar vakantie en meer. 

Kijkje in de keuken bij… Lucia!

 

Hi Lucia! Wat doe je bij de I AM Academy?

Ik ben trainer van Online Jaartraining 1. Ik ben IAM-coach voor 1:1 sessies en ik geef meditaties. Daarnaast heb ik een eigen massagepraktijk, voor holistische massages en diverse energiebehandelingen.

 

EN: Je bent net terug uit Ibiza!

Ja, dat klopt. Ik was op vakantie met mijn zoon en een vriend van hem. Het was zo leuk! De jongens wilden heel graag naar een discotheek, maar ze zijn nog geen 18. Maar, we dachten: dit gaat ons lukken. Toen zei de vriend van mijn zoon: ‘Ik ga ervan uit dat het niet lukt, dan kan het alleen maar meevallen!’ Waarop mijn zoon Luca meteen zei: ‘Nee! Zo werkt het juist niet.’ We gaven hem een korte spoedcursus ‘hoe energie werkt’. En zeiden dat je jezelf júist moet verbinden met hetgeen je wél wil. Uiteindelijk stonden we met zijn drieën in de club; we hebben zo gelachen!

 

Hoe doe jij je practice op vakantie?

Op vakantie doe ik de practice iets korter. Ik sta op, ga mediteren en zet de dag klaar. En zó moeiteloos verlopen de dagen dan ook écht. Dit is zo mooi om te zien. De hele vakantie zaten we op één lijn.

 

Waaraan merk je nog meer dat jouw practice werkt?

Ik heb veel werk gedaan op het oplossen van het voelen van tekort in mijn leven, het (gevoel van) tekort aan liefde of zelfbevestiging. Door het energetische werk wat ik hierop heb gedaan is het weer gaan stromen in mijn leven. Praktisch vertaalde dit doordat ik tijdens vakantie eindelijk overvloed ervaarde. Ik hoefde mij niet druk te maken of mijn pinpas het wel zou doen. Waardoor ik heb kunnen zien dat ook geld een expressie is van energie, een expressie van mijn eigen denken.

 

Op Ibiza voelde ik mij zo gedragen; we deden alles op de bonnefooi. We reserveerden nooit en maakten geen plannen. Voor alles waren we op tijd en overal was plek. Zo leuk om te ervaren. Het is een beetje zoals ze doen bij van die teambuildingoefeningen in bedrijven. Dat je jezelf naar achteren moet laten vallen en dat collega’s je opvangen. Zo voelt het voor mij ook met de I AM: ik kan naar achteren leunen en ik word opgevangen. Ik ben hier veel mee bezig, met dit gevoel, met het gevoel van mij gedragen voelen.  

 

Hoe kwam jij met de I AM Academy in aanraking?

Een aantal jaar geleden deed ik een kennismakingsworkshop. Dit was nog aan de keukentafel bij Marjolijn. In september van dat jaar begon ik aan de jaartraining.

Kun je iets meer vertellen over jouw practice wanneer je thuis bent?

Mijn wekker gaat om 06:03 uur. Ja heel specifiek ;-). Ik doe dan zelf een actieve meditatie. Dit zijn prayers, 1, 3 en 10 en ik roep de Wet van Vergeving aan, de Violette Vlam, en ik kwalificeer de dag. Dan ontbijt ik met mijn zoon; als hij naar school is, kijk ik wat er nog meer nodig is. Dit kunnen prayers zijn, decrees of bijvoorbeeld onze ‘pendelprocedure’. Dat is een procedure die onze deelnemers leren in het eerste jaar waarin je heel helder leert hoe je emoties kunt oplossen en jezelf kan geven wat je werkelijk nodig hebt vanuit afstemming op het Ware Zelf.

 

Maar mijn practice stopt niet na de ochtend. Ik ga voor iedere client in afstemming en erna knip ik koorden. Dit zijn energetische verbintenissen met mensen. Dan visualiseer ik dat ik deze verbintenissen die manipulatief zijn verbreek. Eigenlijk gaat mijn practice de gehele dag door! Ik knip constant koorden en ben aan het kwalificeren; dit is echt een gewoonte geworden.

In de avonden sluit ik de dag af door nogmaals energetische koorden te knippen en de energie voor de nacht klaar te zetten.

 

Wat weten wij nog niet van jou?

Ik houd enorm van koken en eten (note van de interviewer: Lucia maakt écht de lekkerste tiramisu). Lekker eten is voor mij net mediteren. Het voelt echt als overvloed voor mij. O ja, ik drink mijn espresso het liefst met een lepeltje Nutella erin. Ook spreek ik zeven talen, ik ben namelijk tweetalig opgevoed en heb op veel plekken gewoond. Mijn roots liggen in Zuid-Italië, maar mijn ouders waren gastarbeiders in Zwitserland. Daar ben ik opgegroeid.

 

Misschien ook leuk om te vertellen: toen ik net buiten New York woonde, zat ik in West Side Story, een kleine productie uit New Jersey. Vroeger was ik danseres en momenteel ben ik ook trouwambtenaar!

 

Heb je nog een afsluitende mooie tip voor de lezer?

Ja, wat ik wil meegeven is dat het belangrijk is om het zelf (jouw Hogere Zelf) als belangrijkste prioriteit te beschouwen. Het is net als het zuurstofmasker in een vliegtuig. Deze moet je ook eerst bij jezelf opzetten en dan pas bij een ander. Je zal zien: als jij het zelf prioriteit nummer 1 maakt, dan gaat alles makkelijker.

 

Last but not least: wat is jouw favoriete decree/prayer?

Momenteel zijn dat alle dankbaarheidsprayers.

Blijf op de hoogte met I AM nieuws:

    Pin It on Pinterest