Meditatie

Wanneer je mediteert, train je je bewustzijn. Door stil te worden, kan je beter waarnemen wat je voelt, denkt, ziet. Er zijn vele vormen van meditatie. Vipassana is een vorm van meditatie die gericht is op het loskomen van de gehechtheid met het ego.

Mediteren kan je leren. Het is als het trainen van een spier; hoe vaker je de tijd neemt om in meditatie te gaan, hoe vanzelfsprekender die staat van ZIJN wordt. Meditatie als onderdeel van mindfulness opent de weg naar zelfrealisatie.

Door te mediteren verschuif je de aandacht van de chaos van de buitenwereld naar de stilte en volmaaktheid van de binnenwereld. Het is een manier om je te verbinden met je volmaakte levensenergie, jouw I AM Presence.  Door je aandacht op die volmaakte energie te richten, zet je die op de voorgrond. Wat je uitzendt, trek je aan dus door de volmaakte energie meer op de voorgrond te zetten, zal je meer van die volmaakte energie terugzien in alle aspecten en details van je leven en leefwereld.

Mediteren kan op vele manieren. Je hoeft niet per se in kleermakerszit een uur lang je hoofd leeg te maken; met gerichte aandacht naar jezelf luisteren, een wandeling in de natuur maken of zelfs een kruiswoord- of legpuzzel maken. zijn ook meditatief. Je kunt er ook voor kiezen naar een geleide meditatie te luisteren. Joe Dispenza heeft bijvoorbeeld talrijke meditaties, die gebaseerd zijn op zijn kennis over hoe je hersenen kunt herprogrammeren.

Wil je beginnen met mediteren en ben je nieuwsgierig geworden naar de I AM? Dan hebben we iets moois voor jou ontwikkeld. Een mini meditatiecursus van 5 dagen waarin je middels ochtendmeditaties de dag meteen goed begint. Je kan je hier aanmelden voor onze prachtige vrijblijvende meditatiecursus. 

 

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?
 

 

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM