Ericksoniaanse hypnose

Ericksoniaanse hypnose is een methode voor indirecte hypnose, genoemd naar Dr. Milton Erickson. Erickson, een prominente Amerikaanse psychiater en psycholoog, wordt algemeen beschouwd als de “vader van hypnotherapie“. Zijn ontdekkingen hebben een breed spectrum van therapie beïnvloed, van familietherapie tot neuro-linguïstisch programmeren (NLP). Tony Robbins maakt veel gebruik van de technieken van Ericksoniaanse hypnose wanneer hij op het podium met mensen werkt. De familie opstellingen van Bert Hellinger werkt ook met elementen uit de Ericksoniaanse hypnose. Deze vorm van hypnose maakt gebruik van positieve suggesties die je helpen om je krachtige punten en dat wat je wel wenst te ervaren op de voorgrond te zetten. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat we allemaal de hele dag onder hypnose zijn. We volgen namelijk -onbewust- de bevelen en suggesties op uit de media, reclame, uit onze omgeving. Ericksoniaanse hypnose doet hetzelfde maar dan met positieve, ondersteunende suggesties!

Ontdekking “Ericksoniaanse” hypnose

Dr. Erickson ontdekte dat indirecte suggestie zou kunnen leiden tot gedrags-verandering. Hij gaf er de voorkeur aan om met cliënten te praten met behulp van metaforen, contradicties en symbolen om hun gedrag te beïnvloeden in plaats van directe orders.

Ericksoniaanse hypnose en vingersignalen

In Ericksoniaanse hypnotherapie kan je gebruik maken van ‘vingersignalen’. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat je linker wijsvinger bewegen een ‘ja’ betekent en het bewegen van je rechter wijsvinger bewegen een ‘nee’ betekent. In de staat van hypnose kan de therapeut middels de vingersignalen met je onderbewustzijn communiceren.

Ericksoniaanse hypnotherapie kent ook zelfhypnose dat je kunt inzetten voor zelfhulp.

Wanneer je geïnteresseerd bent in Ericksoniaanse hypnose, dan is werken met de I AM vast ook wat voor jou. We hebben een prachtige ochtendmeditatietraining ontwikkeld zodat je het gratis kan uitproberen. 

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?
 

 

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM