EMDR

De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een vorm van therapie die mensen helpt los te komen van de symptomen en emotionele stress als gevolg van bijvoorbeeld trauma. EMDR kan worden uitgevoerd door een psycholoog, psychotherapeut of door een EMDR coach. 

De therapeut vraagt je, of je als het ware een foto kan maken in je hoofd, van het moment van het trauma. Voorwaarde voor een succesvolle sessie is een helder beeld. Door dit te doen haal je de herinnering uit het langetermijngeheugen naar het kortetermijn- of werkgeheugen. Vervolgens identificeert je – samen met de EMDR therapeut – de conclusie die je hebt getrokken over jezelf ten aanzien van de gebeurtenis. Hierbij moet je denken aan een conclusie die begint met de woorden ‘Ik ben ….’ (… een slachtoffer, een dader, een dommerd of wat dan ook). Je hebt de juiste te pakken zodra je er emotioneel op reageert. Vervolgens zal de therapeut twee vingers snel van links naar rechts bewegen en zal je vragen om naar de bewegende vingers te kijken terwijl je naar het beeld kijkt dat je hebt gecreëerd. De therapeut kan ook gebruik maken van geluid; tikjes die je om en om in je linker- dan wel rechteroor hoort. Dit activeert de beide hersenhelften tegelijkertijd en dat zorgt weer voor een snelle werking in de hersenen. Doordat je kijkt naar de vingers of luistert naar de tikjes, gaat je werkgeheugen actief aan de slag, en overschrijft als het ware het emotionele geheugen dat gekoppeld zat aan de herinnering. De herinnering aan het trauma blijft, maar de emotionele koppeling en de conclusie die je getrokken hebt, verdwijnt. Dit geeft je de ruimte om anders naar de gebeurtenis te kijken en andere emoties in je systeem toe te laten.

EFT en hypnotherapie zijn ook bijzonder effectief bij het helen van emotionele koppelingen uit het systeem.

Bij I AM Academy leren we deelnemers van onze trainingen hoe je onderbewuste blokkades, patronen en energetische imprints kunt aanpakken door afstemming op I AM, de Aanwezigheid die de Bron is van de Volmaakte Levensenergie die door alles en iedereen heen stroomt en die in essentie ‘volmaakt’ (lees: zuiver) is. 

Wil je meer leren over loskomen van emotionele stress? Dan is onze gratis 5-daagse meditatietraining echt een aanrader voor jou! Meld je hier aan om hem direct te ontvangen. 

 

Marjolijn Loderichs

Rescue RemedyI AM Academy oprichter Marjolijn Loderichs is gespecialiseerd in het werken met de verschillende lagen van het (onder)bewustzijn. Zij volgde diverse trainingen en opleidingen in diverse onderwerpen zoals NLP, EFT, Tachyon Therapie, Access BARS van Access Consciousness, Ho’oponopono, Healing Arts, Transformational Breathing en Art of Living, omdat zij vanuit verschillende disciplines in staat wilde zijn tools aan te reiken die nodig leken om te ontwikkelen.

Tevens is zij getraind in ‘The One Method’, een training die voorbij de Mind gaat en haar coachings tilde naar een geheel nieuw niveau van begeleiding en inzicht. Hierbij werd gekeken naar de verstoringen die er in de energie kunnen zitten waardoor bepaalde problemen zich maar NIET om laten zetten. Toch bleek ook dit niet het antwoord te zijn op de wens om bepaalde problemen blijvend op te lossen. Het antwoord op die wens kwam in de vorm van de ‘I AM’. Toen Marjolijn leerde over de I AM was het alsof alles in eens ‘klikte’, alsof de puzzel ineens compleet was. Kennis van de bewustzijnsniveaus waren het onontbeerlijke kader dat zij nodig had om tot een diep begrip van zichzelf (en de anderen) te komen.

I AM Academy staat voor “Happiness, Harmony and Healing”.
De essentie van wie je bent, heeft een geheel andere kwaliteit dan jouw ego (jouw ‘automatische’ denken). Jouw essentie – jouw I AM – IS harmonie. NU AL. Het is het deel van jou dat nooit is ‘aangeraakt’, nooit is gekwetst, jouw ‘Hoger Zelf’. Jouw I AM heeft het vermogen om disharmonie te harmoniseren en op te lossen en het heeft NIETS te maken met het denken. Je bent het NU al en je kunt er DIRECT mee werken als je leert HOE. Wanneer je dit kunt, kan je op elk moment van de dag reageren vanuit jouw I AM in plaats vanuit jouw geconditioneerde patronen.

Doe je mee met de gratis ochtend live meditatie?
 

 

Geen zorgen, ik houd ook niet van SPAM