JOUW "I AM INLOG CODE" - om in te loggen op jouw hogere bewustzijn.
Deze inlog geeft toegang tot jouw hogere bewustzijn.Ontvang direct!

Ontvang direct de gratis Inlogcode

Meer rust, minder stress, wanneer je keuzes maakt vanuit jouw Hogere Bewustzijn.De meest gedownloade actieve meditatie van dit moment. Ontvang hem direct in je inbox!

Page content

article content

Het verschil tussen ‘I-AM-en’ en ‘affirmeren’.

Sommige mensen vragen wel eens aan mij: “Wat is nou het verschil tussen I AM-men (het is een werkwoord bij ons) en ‘affirmeren‘?’. Dat is een goede vraag en er is wel degelijk een inderdaad een groot verschil met ‘affirmeren’. Dat heeft alles te maken met de staat van waaruit je ‘I AM-t’ en de ‘toestand’ van waaruit je ‘affirmeert’. Stel je voor dat iemand depressief is of iemand zich niet goed voelt. Dan kan je diegene adviseren op positief te gaan denken. Ga gewoon zeggen: ‘ik voel me goed, ik voel me goed, ik voel me goed’. Ga aandacht geven op LEUKE dingen. Dat kan diegene dan doen, maar omdat hij de woorden uitspreekt vanuit een intens gevoel van onbehagen, hoort hij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zijn denken reageren met ‘nee, dat doe ik niet, nee dat doe ik niet’, waardoor hij niet gelooft wat hij zelf uitspreekt, noch VOELT wat hij zegt. En daarom zal er in zijn toestand van onbehagen niet zoveel veranderen. Hij kan het niet ‘aannemen’ als waar. Dus die gaat steeds ontkennen dat wat jij positief aan het affirmeren bent. En misschien dat het even tijdelijk verlichting brengt omdat je eventjes met iets anders bezig bent, maar uiteindelijk komt die laag toch weer omhoog. Want die zit daar natuurlijk niet voor niets.
Er is een REDEN waarom je je niet goed voelt, het is een ‘healing signal’. Want het systeem probeert jou te tonen dat er iets ‘mis’ is.

De tekst gaat hieronder verder

De lagen in ons bewustzijn

Op die manier verbind je dus het gevoel van ‘harmonie’ als energetische lading aan jouw affirmatie. Daarnaast zijn de I AM affirmaties van een geheel andere kwaliteit dan ‘gewone’ affirmaties. Ze activeren namelijk ‘de Waarheid van ZIJN’. En die ‘WAARHEID van ZIJN’ gaat voorbij het denken, want het denken is geen ZIJNSLAAG maar iets wat je hebt omdat het is aangeleerd. Wanneer je de ‘WAARHEID van ZIJN’ affirmeert, verdwijnt datgene wat NIET overeenstemt mét die Waarheid. Het lost op. Het kan zichzelf niet handhaven. Einstein zei: ‘Als je een probleem hebt, dan moet je dat probleem NIET aanpakken op het niveau waarop het zich bevindt’. Denken laat zich dus NOOIT met denken oplossen. Daarom verplaatsen wij eerst onze aandacht in onze essentie, VOELEN we weer de harmonie van wie we ZIJN waardoor het gevoel van disharmonie onmiddellijk oplost om vervolgens te zeggen wat we WEL willen. Dát lost de leugen op die het denken genereert.

De tekst gaat hieronder verder

Ontvang jouw “inlogcode” om direct jouw hogere “I AM” te activeren.
dit veld niet invullen s.v.p.

Praktisch gezien zou dat er ongeveer zo uitzien. Stel, ik word wakker en mijn hoofd begint ‘Ik voel me niet goed. Ik heb eigenlijk geen zin. Ik heb zo’n drukke dag. Ik voel me niet lekker. Ik ben zo moe’ of wat zich dan ook laat zien. Wat ik dan doe, is mijn aandacht hieruit halen om vervolgens de connectie te maken met het ZIJNs-niveau van de I AM waardoor ik weer de Waarheid van ZIJN kan ervaren. En vervolgens kies ik er BEWUST voor om dát leidinggevend te laten zijn. Dan affirmeer ik op dat moment, maar wij noemen dit geen ‘affirmeren’ maar KWALIFICEREN (wat zoveel wil zeggen als ‘labelen’). Dus stel je voor dat het inderdaad zo is dat ik een drukke dag heb en bijvoorbeeld de administratie gedaan moet worden EN ik moet misschien inderdaad ’s avonds nog een training geven, dan is het natuurlijk wel kloppend dat dit ‘veel’ is. Alleen helpt het niet als ik me er ook nog eens gestrest door voel. Ik kan precies dezelfde dingen doen VANUIT een gevoel van rust. Dan is mijn dag niet alleen makkelijker maar dan voel ik mezelf ook nog eens beter EN ben ik een leuker mens voor de mensen om me heen. Affirmeren vanuit de I AM dat dus ‘kwalificeren’ heet, verandert de energie die je ergens op hebt zitten VANUIT een ander niveau in ons bewustzijn. Wanneer je er bewust voor kiest om de gedachten die je ergens over hebt los te laten en wanneer je vervolgens datgene waar je die gedachten over hebt, kwalificeert met ‘volmaaktheid’ ervaar je dat jouw gedachten, jouw gevoelens anders zullen zijn. Dat je nog steeds in dezelfde situatie zit, maar dat je die situatie TOTAAL ANDERS ervaart. Je kan bijvoorbeeld zeggen:
‘IK kwalificeer alles wat ik vandaag doe met de absolute volmaaktheid van de IK BEN’. Wat zoveel wil zeggen als: ‘Ik label alles wat ik vandaag doe met volmaaktheid’. Dat is PRECIES het tegenovergestelde van wat het denken doet.

Die labelt alles wat je doet met een oordeel. Dit is goed, dat is niet goed, dit is leuk, dat is niet leuk. En zo creëert die die vervelende gedachtes en ook dat gevoel wat we krijgen ten aanzien van dingen. EN hecht het zich aan dat oordeel. Want als je iets beoordeelte hebt met ‘leuk’ en het wordt niet zoals jij had gedacht, krijg je te maken met het een gevoel van teleurstelling. Maar zó is het niet ‘leuk’. Dat is anders wanneer je iets met ‘volmaaktheid’ kwalificeert. ‘Volmaakt’ is ‘volmaakt’. Daar zit geen gehechtheid op qua HOE die volmaaktheid MOET ZIJN. Wanneer je dus iets met ‘volmaaktheid’ kwalificeert, kan je loslaten HOE die volmaaktheid zich moet vormgeven volgens jou. Want je WEET dat het niet anders dan VOLMAAKT kán zijn.

Positief affirmeren echter is hetzelfde doen, IN hetzelfde bewustzijn. En daarom blijft het niet plakken. Omdat dat andere zichzelf veel vaker bevestigd heeft. Positief affirmeren wanneer je verbonden bent met een hoger niveau van bewustzijn in jou, dat heeft dus wel zin omdat je DIE energie dan vervolgens activeert zoals ik net heb uitgelegd. En die ‘override’, WIST, die andere laag van dat geklets van dat ego. Dus wanneer je vanuit de I AM gaat affirmeren, dan word je echt vrij. Dingen verdwijnen. Dingen die ik op deze manier heb aangepakt zijn helemaal opgelost. Die laten zich niet meer zien. Dus zo kun je vanuit jouw I AM de patronen die zich opgebouwd hebben in dat denken en die gebaseerd zijn op angsten, uit het verleden, oplossen. Dus ‘Ja, we affirmeren’, maar we noemen dit ‘kwalificeren’ en we doen dit vanuit een afstemming op een andere laag in ons bewustzijn, ons Hogere Zelf, onze ‘I AM’. En dát is het verschil tussen affirmeren vanuit I AM of affirmeren vanuit ‘ik ga een gevoel eventjes wegkletsen, want dan voel ik me beter’. Dat zijn echt twee verschillende dingen.

Ervaar zelf hoe jij je leven kan kwalificeren door middel van de inlogcode: een actieve 20 minuten durende meditatie, die ik speciaal heb ontwikkeld om je hogere wijsheid om hulp te kunnen vragen.

Ontvang jouw “inlogcode” om direct jouw hogere “I AM” te activeren.
dit veld niet invullen s.v.p.

Comment Section

1 reactie op “Het verschil tussen ‘I-AM-en’ en ‘affirmeren’.


Door E. op 14 oktober 2018

Leuk om dit te lezen maakt het voor mij al veel interessanter maar vooral geeft het me motivatie om de dingen die gedachte moeten worden goed en op een positieve manier aan te pakken

Plaats een reactie


*